EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: HKYCumhurbaşkanı körfez turuna çıkıyor, ziyaret edeceği ülkeler katar, Kuveyt,umman . Peki bu ülkelerin ortak özelliği ne ? Hepsi eurofighter kullanıcısı. Buradan ikinci el tedarik olabilir. Bununla birlikte İngiliz Başbakanı da önümüzdeki haftalarda Türkiye'ye gelecek ve sıfır uçaklar için imzalar atılacak.
Katar'da 24 adet
Küveyt'de 28 adet
Umman'da 12 adet
Tranche 3 Typhoon var.
Hangisinden nekadar alınabilecek?
Ağabey'leri satın derse satarlar.

Bakalım göreceğiz.

Önemli olan bunların kaynak kodu erşimi de gerek bize. Bunu da İngilizler verebilir. Satan onlar.

Ef almak yerine belki hürjet satacağızdır. 

Belki de Ef kullanıcısı ülkelerin ortak eğitim uçağı yapmaya çalışmak lazım hürjeti.

Manav manav dolaşıp 3 kg oradan , 2 kg buradan meyve mi alıyoruz arkadaşlar? Kim verir size uçağını hele ki şu ortamda.

Yapılacak şey belli ; Ukrayna savaşı ve Rus tehlikesi geçmeden Almanya'yı iyice sıkıştırıp EF sözleşmesi imzalatmak...Ben yine de zor diyorum da sizler bayağı iştahlısınız.İnşallah olur EF işi...

Benim anlamadığım İngilizler,Almanlar,İtalyanlar ve İspanyollar tranche1 ve 2 uçaklarını genelde envanter dışarısına çıkarıyor onlara göre modernizasyon pahalı

Belki Leonardo Ecrs mk2 ve hensdolt radarları ilave masraf çıkarabilir

Fakat biz niye bu tranche1 ve 2 leri alıp murad radarı entegre edip neden sadece hava-hava rolünde fazla kapsamlı bir modernizasyon yapmadan

Daha doğrusu

Murad
Meteor
Gökhan
Gökbora
Bozdoğan

Entegrasyonunu içeren bir modernizasyon paketi için uğraşmıyoruz

İşin teknik ve mali boyutuna deyinebilecek var mı?

Sn Denizci16,
Tüm aviyoniklerin ve bazı yapısal kısımların değişmesi gerekiyordu. Tranch-1 uçaklara hava yer görevi bile veremiyordunuz. Ek podlar ve yapısal değişiklilerle kısıtlı hava yer görevleri yapılabiliyordu. Yeni uçak almak daha ekonomikti.

Adamlar yoksa kendi yaptıkları Meteor füzesini entegre etmezlermiydi? (Meteor'un ana yüklenicisi İngiltere bazlı MBDA-Uk'dir) Tranche 3'e ancak Meteor entegrasyonunu yapabiliyorlar.

Gökbora zaten meteor karşıtı füze. Gökhan'da aynı konumda sayılır.

Bizim işimize yarayacak uçaklar, elektronik taramalı Aesa radarlı Tranche 3'ler. İleride bunlara ECRS-MK2 modernizasyonu da yapılabilir.

Eurofighter'ın daha çok hava-hava konfigurasyonu için alındığını düşünüyorum...Hava - Yer için yeteri kadar sistemimiz var.
Ama sizin burada belirttiğiniz entegrasyon öneriniz güzel ama MURAD radarının EF radarından , füzelerimizin de bizim füzelerden  iyi olduğundan emin olmalıyız...

Entegrasyon inadına girmez bizimkiler çünkü acil muharip uçak lazım...Kimseyi ürkütmeden 40-80  Eurofighter alıp kafamız rahat KAAN'a yüklenelim...

Alman bakan herşeyin olumlu ilerlediğini  , yıl sonuna kadar antlaşma olabileceğini söylemişti.Bakan ayrıca EF üretim kapasitesinin artırılmasından dolayı teslimlerde gecikme olmayacağını da söyledi...

Ya bu Almanlar Rus tehditini iyice hissediyor y da Altay motoru hikayesi gibi bizi acayip kekliyor...

Bu iş olur mu bilmem ama olursa bu alım sayısı 40'da kalmaz önce 80 sonra da daha fazla sayıya çıkabilir...
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Yo kasteddiğim 40 adet tranche4 veya tranche5 şeklindeki 0 uçak alımı haricinde envanteri genişletmek amaçlı tranche1 ve 2 leri önermiştim bizim murad,gökhan,gökbora modernizesi ile birlikte olacak şekilde

Ama madem eski uçak alacaksak yada ikinci el o zaman tranche3 lerde olabili yalnız Ecrs mk2 modernizasyon una girecekse

Şu an galiba bu uçaklarda Ecrs mk0 var

Fatih Mehmet Küçük (Defence Turk Genel Yayın Yönetmeni)

Bu arada tevafuk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği üç ülke de Tranche 3A Eurofighter Typhoon kullanıcısı. İngiltere ile yürütülen "fiyat" müzakereleri isteneni verirse gelecek Eurofighter envanteri şu şekilde olabilir:

40 adet Tranche 4 +  24 adet Tranche 3A + XX Adet Tranche 3A/4 
Yani 3 filoyu geçme ihtimali var. Geçmişte Katar dışında da ikinci el EF alımı için değerlendirmeler olmuştu.

Sn.Serkan1976 hocamın dediği gibi Burda da deyinilmiş katar zirvesinde ama katar ama Ortadoğu ülkelerinden 24 adet Eurofighter tranche3a uçaklarından alım görüşmesi şeklinde

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat