EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn Serkan1976,

F16V70 paketinin 7.5 milyar dolar olduğu konuşuluyordu. Buna silahlar da dahil olabilir.

F16V70, Tranche-4 ve Tranche-5 Typhoon'ların çok gerisinde uçak. 40 adet Typhoon için 5.6 milyar dolar deniyordu. Buna silah ve yedek parça eklenecektir.

Asıl büyük handikap, f16'ların teslim tarihi. Bize Kaan daha acil. Onu uçar hale getirme peşindeler bizimkiler.

C130J'nin standart fiyatı 87 milyon dolar. Ancak çok değişik versiyonu var. 130milyonluk olanı da var. Üzerinde ne var o önemli.

İngilizler, bize sattıklarının tanesine bugünün parasıyla 118 milyon dolar Ödemişler. Mısır 2023'de 12 adedine 2.2 milyar Ödemiş FMS üzerinden

F-16V için Eurofighter'dan daha fazla fiyat istedilerse bizimkiler iyi yapmış...Ama yüksek miktarda mühimmat da dahil olabilir dediğiniz gibi bu fiyata...

Yunanlılara karşı konuşlandırmayacağız şartını kabul ettik türünden birşeyler söylemiştiniz geçen günlerde , Genelkurmay tabiki bunu asla kabul etmeyecektir...

Alıntı YapYunan Basını Bankingnews:

Almanya'nın Türkiye'ye Eurofighter satışına onay vermesi, Yunanistan için ulusal bir fiyaskodur.

Yunanistan'ın SAFE planındaki duruşu çöktü; bu gelişme diplomatik bir hezimet.

https://x.com/ww3mediaa/status/1978792785340764391

Yunanistan; Aynaya baktığında kendini aslan zanneden bir kedi.

Kendisini bu kadar önemseyen, olduğundan çok daha güçlü gören başka bir ülke yok. Tarihleri boyunca ne gibi bir askeri başarıları var da bu kadar önemliymiş gibi davranıyorlar anlamak güç.

Açık söylemek gerekirse Yunanistan'ı ciddiye bile almıyorum. Bir savaş çıksa siesta yapmaktan savaşa fırsat bulamayacak gereksiz bir ülke.
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Yani usandım bu işten.
Yazıyorum yazıyorum. Gönderiyorum; aynı anda bir başkası paylaşım yapıyor. Benimki taca gidiyor. İlk günden beri böyle.

Sn Serkan1976,
Almanlara, bize göreki Yunan hava sahasında uçurmama garantisi vermişizdir.
Ege'de tabiiki uluslararası hava sahasında uçuracağız uçağı.

Yunan'a karşı kullanmayacaksınız lafı uygunsuz. Adamlarda NATO üyesi. Alman kalkıp "başka NATO ülkesine karşı kullanamazsınız" mı diyecek? O zaman Yunan'da Rafale'leri ve F16'larını bize karşı kullanmayacağının garantisini versin.

Eğerki savaş çıkarsa da kim takar Alman Yalova kaymakamını!

Alıntı yapılan: Mareşal EfeYunanistan; Aynaya baktığında kendini aslan zanneden bir kedi.

Kendisini bu kadar önemseyen, olduğundan çok daha güçlü gören başka bir ülke yok. Tarihleri boyunca ne gibi bir askeri başarıları var da bu kadar önemliymiş gibi davranıyorlar anlamak güç.

Açık söylemek gerekirse Yunanistan'ı ciddiye bile almıyorum. Bir savaş çıksa siesta yapmaktan savaşa fırsat bulamayacak gereksiz bir ülke.
Sn Mareşal Efe,
Milli duygularımızla ilk olarak hepimiz sizin gibi hissediyoruz. Ama...
Düşmanı küçümsemek en büyük hatadır.
Dönem teknik üstünlük dönemi. Adamlar kısa nefesli bir çatışmada maksimum zarar verebilme hazırlığı yapıyorlar.
Bizde hava savunma yokken adamlarda Patriotlar vardı.
Scalp uzun menzilli Stealth anti gemi ve yer hedefleri için seyir füzeleri, bizim köprüler için büyük tehdit.
Bizde yokken onlarda 4+ nesil Aesa radarlı f16'lar ve Rafale'leri var ve en önemlisi F35'leri var olacak.
Biz hala modern tank yapacağız. Senelerdir onların Leo2a6 tankları var. Yenisini almaya hazırlanıyorlar.
İsrail'le dost oldular. Devamlı silah alıyorlar.
Hindistan'dan yakında Brahmos alırlarsa şaşırmayın.

Sanki birileri bizi, "askeri olarak nasıl zayıf düşürürüz bunları" dercesine, idare ediyor. Yanlış dış politikalarla ülkeyi modern silahlardan mahrum bıraktırıyor. F35, KAAN motorları, CAATSA vs vs.

Yunan, şımarık ve Batı'ya ve AB'ye güveniyor. Bizim güveneceğimiz kim var kendimizden başka? F35'siz ve KAAN'sız çok zor durumda olacağız birkaç yıla kadar.

Hala aramızda Akıncı ve TB2/TB3 ile Yunan'a üstünlük sağlayacağımızı düşünen bir alkışçı güruh var.

TF6000/10000 ve TF35000 uçmaya başlayıncaya kadar başımızı suyun üstünde tutabilirsek; sonrasında bizi kimse tutamaz. Ama şu 5-8 yıl çok zor geçecek.

Zaten boğazımızı bu kadar sıkma nedenleri de 10 sene sonra bizi kimsenin tutamayacağını , "ambargonuzu alın başınıza çalın" diyecek duruma gelecek olmamızı bilmeleri...

Defalarca yazdığım gibi Yunanistan ile savaş demek bütün Bati ile savaş demektir...hazırlık yapılırken buna göre yapılmalıdır...

Yunanistan ile NATO sebebiyle savaş olma ihtimali çok çok düşük ama olursa da Bati'nin Ukrayna'ya yaptığı yardım Yunanistan'a yapacagi yardımın yanında solda sıfır kalacaktır...aralarinda birkaç ülke doğrudan Yunan yanında çatışmaya girebilir..

Boyle bir savaş çıkıp da Allah göstermesin aleyhimize dönmeye baslarsa bazılarının Batiya "karşı cikiyor" diye ovdukleri Rusyada 19.yyda yaptığı gibi Yunanistan'a sahip cikip boğazlarda hak istemeye baslamazsa bende adam değilim...

Ayrıca Yunanistan aptal değil..bize doğrudan ancak ve ancak ABD, Rusyadan vs onayı alip, bizi 1.dunya savaşının sonundaki gibi bir durumda yakalarsa saldırır...

Bunun için bu işlere gireceksek topyekun savaş şeklinde icra edip acımadan Yunanistan'ı 2 hafta içinde savaş icra edemeyecek hale sokmak zorundayız..uçuşa yasak, gemilere yasak bölge ilan edip yardım getirmeye çalışan sineği vurmaliyiz...Yunana dolayli doğrudan yardım savaş sebebidir demeli ve uygulamaliyiz....

Bunları yapacak imkan, kabiliyet veyahut niyetimiz yoksa girismenin hiçbir anlamı yok..

Uçak konusuna dönersek kullanımına sınırlama getiren hiçbir sarti kabul etmemeliyiz ama sonuçta kavgada yumruk sayılmaz mevzu çıkarsa kim takar şartı falan..

Birde herkes uçağa gemiye falan takıyor ama düşünen var mı merak ediyorum, Swift sistemine alternatifimiz var mi? , altin -petrol-gaz rezervlerimiz ne kadar? Kritik tesislerimizin yedekleri var mi? Vs vs vs...

Sonuçta biz Rusya değiliz binlerce tankı uçağı yedekten çıkarıp petrol gaz satıp sahaya sürelim...onların bile hali ortada...

Bu devirde savaşi 3 ayda kazandın kazandın yoksa iş zor..

What is steel compared to the hand that wields it?

Tolga Özbek de F-16V meselesinde kaynak kodlarını da istediğimizi , işin bu nedenle de uzadığı türünden bir şeyler paylaşmış az önce .

Belki de ABD başlangıçta açıklanan 23 milyar dolarlık full mühimmat paketi için bizi zorluyordur.
Biz de 7 milyara sadece uçakları alıp kaynak kodları ile en az mühimmat maliyetiyle işi kotarmaya çalışıyoruzdur...

Sayın Yaşar'ın yukarıda yazdıkları da bana mantıklı geldi...

Tolga Özbek programında paylaştığı bazı bilgiler , Amerikan kongresi için Türkiye hakkında hazırlanan bir degerlendirme raporuda anlatılan bilgileri açıklıyor. O raporda Türkiye için swing state tabiri kullanılıyor.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat