EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Küveyt ve Katar'ın elindeki Tranche-3A Typhoon'larda Elektronik taramalı ECRS-MK0 Aesa radar var.

Umman'ın elindeki Tranche-3'lerde ise Mekanik taramalı Captor radar var. Umman, İngilizlerle birlikte bu uçaklara ECRS-MK2 radarı modernizasyonu yaptıracaktı.

Bizimde almayı planladığımız Katar ve Umman Typhoon'larına bu modernizasyonu düşünmemiz ve yapılan görüşmelerin içerisine bunu da katmamız gerekir.
Bizim alacağımız yeni uçaklar gelmeye başlayınca peyderpey bunları ECRS-MK2 ile modernize etmemiz lazım.

İngilizler 40 uçak için radar olarak, 870milyon GBP'lik bir tutarı BAE'ye sipariş veriyorlar. Ayrıca 40 kadar uçağa bunların entegrasyonu içinde 2.35 milyar GBP para ayırmışlar. Yani her uçağa 55-60 milyon GBP gidiyor. Ucuz bir modernizasyon değil.

https://www.eurofighter.com/news/new-radar-game-changing-capability

Sn.Yaşar Üstad ister ucuz ister pahalı olsun ef'lere ercs-mk 2 midernizasyonu'nu yapmak lazım.100 milyon euro'da isteseler yapmak gerekiyo.zaten bu zamana kadar başımızdaki'lerin yaptığı hatalar bir sürü zarar verdi bu vakitten sonra en son düşünülecek şey'in para olması lazım

https://x.com/gdhdefence/status/1981717570022514866

Alıntı YapAlmanya'dan Eurofighter için yeşil ışık!

Airbus Savunma ve Uzay CEO'su Michael Schoellhorn, Türkiye'ye Eurofighter satışında artık son aşamaya gelindiğini açıkladı.

"Alman hükümeti satışı engellemeyecek, siyasi çekinceler aşıldı." dedi.

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Ben defalarca yazdım ama yine komplo teorimi yenileyeyim. Şu anda savaş aktif olarak Hristiyanlar - Museviler arasında. Hep de öyleydi. Bize Eurofighter verilmesi hikayesini bu şekilde okuyorum. Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya konsorsiyumu zaten bu savaşın başındaki ülkeler. Bayrağı bunlar tutuyorlar. Bu çağda halen dinler savaşının tüm dünyayı yönettiğini görmek bu yaşımda beni hayrete düşürdü.

🔴 Airbus Savunma ve Uzay Üst Yöneticisi Michael Schoellhorn:

▪️ Türkiye'nin de Eurofighter ailesine katılmasıyla bu alanda uzun vadeli bir işbirliğini umut ediyoruz.

▪️ Satış konusunda görüşmeler son aşamaya yaklaştı.

▪️ Almanya, Eurofighter'ların Türkiye'ye satışını engellemeyecek.

▪️Alman hükümeti açıkça beyan etti. Bunu engellemeyeceklerini, Eurofighter'ların Türkiye'ye satışı fikrini desteklediklerini söylediler. Bence bu konu kapandı.

▪️ Türkiye Eurofighter kulübüne katılırsa, kullanıcıların bir araya geldiği gruplara da katılacak, buralarda fikir alışverişleri, daha hızlı öğrenim imkanları mevcut. Yani bu, sadece bir uçak satın almaktan çok daha fazlası olacak.

Kaynak: Conflict

Sayı amerika nın sayesinde 120'e kadar çıkabilir.....

Ben de en az 80 tane ; en fazla da 80-120 arası Eurofighter alınacağını düşünüyorum..

Türkiye bugün olmasa da yarın günün birinde F-35 alacak almalı.Bu uçak sadece bir uçak değil NATO ittifakının bir ortaklığı parçası.

RTE'de geçen temmuz ayında buna benzer bir açıklama yapmıştı.Zaten hala F-35 işi için yoğun mesai harcanıyor.

O yüzden 40 EF iyidir ek olarak 24 adetlik ikinci el daha alınabilir, bu şuanlık yeterli olacaktır.

Proje çok kaynaklarımız kısıtlı.

40 EF bize yetmez , en az 3 filo hava-hava konfigurasyonlu , Meteor füzeli EF lazım... Bu da benim hesabımla 60-70 arası uçağa tekabül eder ki bu sayı bizim KAAN'a geçene kadar ki insanlı muharip uçak sayı problemlerimizi çözer...

*Kuveyt-umman ve katarın elinde 15-12 ve 24 olmak üzere 51 adet eurofighter-tr3 bulunmakta.

*kuveyt ve katarın teslim aşamasında 13 ve 12 adet olmak üzere 25 adet tr3/4'ü bulunmakta.

Yani bu 3 körfez ülkesinde toplamda 2017 ve 2024 arası üretilmiş 51 ve 2026-2028 arası üretilecek 25 olmak üzere toplam 76  adet tayfun var.

-----------

40 yeni eurofighter için anlaşırsak ve kalanın da Tamamına müşteri olabilirsek,

2026 başından itibaren 2030'a kadar fabrika çıkışlı 40 yeni eurofighter sahibi olmak;

İlaveten ellerindeki 51 adet mevcut teyyarwyi de (yaşları genç olduğundan) sadece bir fasbat ve yıllık bakım yaparak/yaptırarak ve bu arada eş zamanlı olarak fasbat sertifikasyonumuzu da alarak yine 2026/2030 bandında bunları tedarik edebilmek;

Bunlara ek olarak 2026-2028 bandında ingiltereden 20 adet tr1 versiyonu eurofighterı da eğitim konfigrasyonunda alabilmek

Mümkün.

----------

Bu durumda 20 tr1 + 51 tr3 + 40 tr4 olmak üzere 111 uçaklık bir filo kurmak olası gözüküyor.

Tabi ki sonrasında yarı ömür zamanı geldikçe tr3 ve 4'lerin tamamı tr4 veya 5 versiyonuna yükseltilebilir.

Tam anlamıyla kaanlar gelmeye başlamadan filomuzu yükseltmek ve geliştirmiş olmak mümkün.

---------

İster arapların ister avrupanın israil ve amerika eksenine cevabı deyin; ister avrupanın rusyayı dengelemesi deyin; ister araplarda az sayıda bulunan ve twk başına anlam ifade etmeyen bu gücün tek elde toparlanarak anlamlı hale gelmeai deyin; ister orijinal teklif olan ve kabul etmesiğimiz 120 uçaklık eurofighter ortaklığını 20 sene sonra kabul etmiş olduk deyin.

Netice rusya,iran,yunan ve israil tehdidine karşı nefes aldıracak bir hamle olurdu.

Tabi bunun için 40 yeni f16 talebinin iptali gerekiyor. Kongre onaylı o paketteki motorları ise kaan için tealim alabilirsek eğer; yukarıdaki filoya aynı yulalr içinde 20 adet blok-10 kaan eklemek de mümkün.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat