EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Katar dan alınacak uçaklar içinde zaten Almanya onayı gerekiyordur. Biz canımızın istediği ülkeye F16 ları verebiliyor muyuz aynı hesap. Delinin biri kuyuya taş attı kırk akıllı çıkartamıyor şimdi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

https://www.euractiv.com/news/britain-allows-ankara-to-buy-eurofighter-jets/

Sn Serkan1976,
Merz Mayıs ayında Şansölye oldu.
Yukarıdaki yazı 24 Temmuz 2025 tarihli.

Quote:
Spiegel and Bloomberg both reported on Wednesday morning that Germany's security council had cleared the way for the delivery of 40 jets to Turkey.
Unquote.

Tercümesi:
Spiegel ve Bloomberg, Çarşamba sabahı Almanya Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'ye 40 savaş uçağının teslimatının önünü açtığını bildirdi.

Tabiiki eğer Katar'dan uçak alma hikayesi doğruysa; Tüm konsorsiyum üyelerinin onayı gerekir. Bunu bizimkilerin düşündüğünü zannetmiyorum. İngilizler, teslim tarihini rahatlatmak için bu opsiyonu önermiş olabilir. Öyleyse onayı da onlar alırlar.

Bu uçakların alımı çok gecikiyor. Yakında gerek kalmayacak. Kimsenin umurunda değil ülkenin emniyeti.

Taviz vermediğimiz sürece ne F16larin, ne EFlarin, ne de Kaan motorlarının geleceğine inanmıyorum...

Tavizler verilirse de zaten gelecek uçakların bir anlamı kalmayacak kanaatimce...

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız...

Ivedilikle bunu idrak edip buna göre vaziyet almamız lazim...2030da yerli motoru ile ayda 5 tane üretecek altyapısı ile Kaani ortaya koymamız lazim.

Gerisi havanda su dövmek,Orta sahada top çevirmek...

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: gökbörüTaviz vermediğimiz sürece ne F16larin, ne EFlarin, ne de Kaan motorlarının geleceğine inanmıyorum...

Tavizler verilirse de zaten gelecek uçakların bir anlamı kalmayacak kanaatimce...

Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız...

Ivedilikle bunu idrak edip buna göre vaziyet almamız lazim...2030da yerli motoru ile ayda 5 tane üretecek altyapısı ile Kaani ortaya koymamız lazim.

Gerisi havanda su dövmek,Orta sahada top çevirmek...

EF de başka konular mevcut. Parayı verip alabiliriz. Ama Para konusu üzerine anlaşmazlık var görünüyor. Adamlar kaç ay önce fiyat teklifini verdiler. Sultanhamam pazarlığı yapılıyor gibi geliyor bana.

KAAN, SSB'nin bebeği. SSB de CAATSA'ya tabi. Motor işi zor!! İkinci Altay olayı oluşuyor.

Hürjet, Tusaş'ın kendi özkaynakları ile ürettiği uçak. Motorları alacak.

Alıntı yapılan: YasarEF de başka konular mevcut. Parayı verip alabiliriz. Ama Para konusu üzerine anlaşmazlık var görünüyor. Adamlar kaç ay önce fiyat teklifini verdiler. Sultanhamam pazarlığı yapılıyor gibi geliyor bana.

Patriot tedariğinde de "satarız" dediler ama saçma sapan bir fiyat istediler. O nedenle ben emin olamıyorum, bizimkilerin Sultanhamam Pazarlığı yaptığına. Yapmıyorlar demiyorum, yanlış anlaşılmasın, bizim taraf pekala Sultanhamam Pazarlığı yapıyor olabilir. Ama diğer yandan, karşı taraf tıpkı Patriot olayında olduğu gibi, saçma sapan bir fiyat çekmiş de olabilir. Fahiş fiyat istemek de satmamanın bir yoludur neticede.

Dediğim gibi, Alamanya'dan bunu beklerim. Çünkü bu devlet omurgalı Almanya Devleti değildir. Bu Devlet, II. Dünya Savaşından sonra omurgası özenli bir cerrahi işlemle alınmış Alamanya'dır. Hoş, biz omurgalı Almanya Devletiyle de sorun yaşayabilirdik; o ayrı bir tartışmanın konusu olur.
--------------------------------------------------------------------------------

F110 motorları ve uçak alımının gecikmesi meselesinde size %100 katılıyorum. Çok geciktiler, yakında gerek kalmayacak. "Erken duhul" TF35000 vaktinde gelmezse, Kaan Projesi ikinci Altay vakası olabilir. Kaan Blok 10'lar, en iyi ihtimalle 2035'de seri üretime girer o zaman.

Ama, TF-6000/10000 motorları 1-2 yıla yetişirse, bence durumu yine de kotarabiliriz; KE+Anka-3+Çelik Kubbe ile. Nasıl olabileceğini önceki mesajlarımda izah ettim. Altay'daki kadar çaresiz kalmayız, diye düşünüyorum naçizane.

Türkiye'ye teklif edilen patriot epey ucuzdu.Daha nasıl bir fiyat isteniyor bilemiyorum, fakir için her şey pahalı.

12 batarya + 1 eğitim bataryası için ihale de en son 4.5 milyar dolar fiyat vermişlerdi diye hatırlıyorum.

F-35, F-16 ABD'deki fiyatlara alışınca garip gelmiş olabilir."Yandım Allah" deyip F-35'e dönme çabalarına girmelerine şaşırmamalı.

Eurofighter için ne kadar fiyat teklifi ettikleri için kulislerde ne deniliyor?

Sayın Merzifonlu'nun dediği gibi fahiş fiyat da vermek istememenin bir yöntemi.

Hadi Almanya , ABD'nin kölesi Eurofighter'ı onlar verdirtmiyor diyelim de İngilizlerin bu satışta aşırı istekli olmasına ne diyeceğiz.

Almanya , ABD'nin kölesi ise İngiltere 100 kat kölesidir.

Acaba iyi polis-kötü polisi mi oynuyor Almanya,İngiltere ikilisi?

Eurofighter hatlarının boşalması , para kazanacak olmaları İngiltere'nin bizi Eurofighter satışında bizi desteklemesi için tek başına yeter sebep mi?

Sn Serkan1976,
Aşağıdaki sitenin haberi doğruysa, 40 uçak için 5.6 milyar dolar deniyor.

https://www.ynetnews.com/article/rjmbl2cuxe

Bu çok ta fahiş bir fiyat değil. Tabii buna neler dahil, neler dahil değil bilemiyoruz.

Bence bu alımda asıl handikap, başka mevzular!!!

ABD'nin teklif ettiği fiyat hiç de ucuz değil idi, dediğiniz fiyatına ancak Patriot'un gölgesini verirler.

Her ülke kendi ihtiyacına ve şartına göre bataryadaki lançer, radar, anten, füze sayısını belirler. Ne NATO'da ve ne de doğu(Rus, Çin) HSS bataryasında şu kadar lançer olacak gibi standart yok. Mesela 1 sistemin içine 1-6 adet arası atış lançeri olabilir. Duruma göre, o anki tehdit seviyesi, bazı lançerlerin bakımı ve onarımı, lojistik sıkıntı vs gibi meseleden dolayı sayıları değişir. Mesela Ukrayna'da 1-2 atış lançer kullanıyorlar, açık alanda papatya gibi açılırsa balistik füzesi gelir linç eder. Kamufle ederek küçük bataryalar halinde hareket etmeye çalışıyorlar.

ABD kaynaklarına göre 80 adet MIM-104E ve 60 adet PAC 3 füzesi, 4 adet AN/MPQ-65 radarı, 20 adet M903  atış lançeri için 3.5 milyar dolar değerinde fiyat öngörülmüştür. Kısacası 4 batarya Patriot için 3.5 milyar dolar gibi fiyat biçilmişti.

Rusya'dan alınan 4 batarya S-400 için 2.5 milyar dolar ödenmişti.

https://thedefensepost.com/2018/12/19/us-approves-patriot-turkey-sale/

Sayın Yaşar paylaştığınız linkte Türk hükümetinin EE'leri Yunanistan'a karşı konuşlandırmama şartını kabul ettikleri yazıyor...

Antlaşmanın önündeki engel fiyat , Türk-Yunan çatışma riski değil diğer mevzular derken neyi kastediyorsunuz?

Muhalif isimlerin tutuklanmasına tepki vs bir takım dedikodular çıkmıştı dış basında acaba bu nedenler mi yoksa ne olabilir? Paylaşın lütfen

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat