EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#2070
Sayın Denizci16 Rus tehditi varken Avrupalılar bize uçak vermez. Ayrıca Katar'ın envanterindeki uçaklar neredeyse sıfır gibi uçaklar çok az kullanıldılar ben Katar'ın elindeki tüm Typoon'ların alınmasını isterdim çünkü Umman Typhoon'ları hemen teslim edilmeyecek İngiltere'de modernize edilecekler. Yeni uçakların da 2030'dan önce envantere girebileceğini düşünüyorum çünkü Katar'ın sipariş ettiği 12 uçağın sipariş sırasının Türkiye'ye kaydırılacağı  söyleniyor.
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Sn.Fırtına06 Başkan Yani Dört Avrupa ülkesi istese bize 10'ar uçaktan toplam 40 uçak veremez mı?


EF işi 100 uçağa çıkabilirmiş inansak mı?

Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi

Biz Amerika'da F35 için 1.5 milyar dolar civarı ödeme yaptık ve 6 uçak üretildi...

Biz bizim için üretilen 6 uçağı İngiltere'ye versek ve ödenen 1.5 milyar dolarlık kısımdan ne kalıyorsa bu uçaklar üretilip ingilize verilse

Ve bizde bu toplam 10.7 milyar dolarlık maliyetten bunu 9.2 milyar dolara indirip hem Amerika'dan alacağımızı alsak hemde ef2000 için indirim sağlasak

https://militarywatchmagazine.com/article/qatar-trying-to-sell-off-eurofighters-just-three-years-after-they-arrived-why-is-turkey-interested
Bu habere göre Katar elindeki tüm 24 uçağı da satma niyetindeymis. Umman uçaklarından ya gaz geçelim ya da bunların tamamını alalım
Katar'daki uçaklar su and piyasadaki en üstün typhoon lar

Katar'ın uçuş saati ortalama sadece 60 saat, bu halde yılda sadece 20-30 saat uçmuşlar, ilginç...


#2077
İngiltere ile anlaşma imzalandı ama Katar ve Umman ile imzalandı mi?

Resmen duyurulan bir şey var mı?
What is steel compared to the hand that wields it?

#2078
Alıntı yapılan: Serkan1976Sayın Yaşar sadece radar değişince uçağın diğer yerlerinde ne değişiyor ki neredeyse uçağın yarısında fazla maliyet çıkıyor?

Sadece artan radar kabiliyetine göre değişmesi gerekli modernizasyon maliyeti neden bu kadar fazla?

- Radar, EH kabiliyetli ise ona uygun yeni jeneratör, yeni  bilgisayar, yeni göstergeler ve yeni yazılım isteyecektir.

- SAR kabiliyeti varsa gelen bilgileri proses edecek ve harita çizecek bilgisayar ve göstergelere ihtiyaç duyulacaktır.

- ECRS-MK2 radarı aynı anda hem hava-hava, hem hava-yer hem de EW görevlerini yerine getirecek özellikte bir radar. Bunun için arayüz dışında kask ve göstergelerinde yenilenmesi gerekir.

- Atılan her güdümlü füzeye daha uzun mesafelerde güdüm desteği sunan bir radar için yeni arayüz ve uygun bilgisayar ve gösterge gerekir.

- Çok daha gelişmiş multi kanal sinyal alıcısı ve prosesörüne ihtiyaç vardır.

- Bu radarı destekleyecek, Gelişmiş elektronik güç kaynağı modüllerine ihtiyaç vardır .

Daha çok şey sayabilirim. Uçağın kalbini değiştiriyorsunuz. Daha önce sadece arama-tarama ve füze hedefleme için kullandığınız radar, çok yönlü ve çok daha güçlü olarak kullanılan bir alet haline geliyor.
Aynı işi çok daha dar kapsamda yapan bir radar yerine çok daha geniş ve güçlü kapsamda yapan bir radar ile beraber bir çok aviyonik ve elektronik malzeme yenilenme ihtiyacı doğuracaktır.

İngiliz işçilik maliyeti ile bu tip modernizasyonu yapıp, doğru çalıştığının kayda alınması ucuz bir iş değil. Çok kapsamlı bir modernizasyon oluyor bu. 2.4 milyar sterlinlik bu projenin içinde geliştirme masrafları da var.

Basitçe sn.Yaşar Hocamın dediği gibi radarı tam kapasite ile kullanmak için gereken ne kadar aviyonik varsa güncellemek gerekiyor hatta zorunluluk


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat