İ SINIFI FIRKATEYN

Başlatan SKYWOLF, 21 Aralık 2015, 08:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Buyrun efendim inceleyin
Linkback: Ynt: İ SINIFI FIRKATEYN

Ege'yi hava savunma kabiliyeti geliştirilmiş Ada sınıfı korvetlere ve hücümbotlara bırakıp, özellikle Akdeniz, Karadeniz ve Afrika kıyılarında rahatça görev yapabilecek; hem maliyet hem de inşaat süresini gözeterek diğer Avrupalı donanmaların fırkateynlerine kıyasla daha küçük, kompakt bir hava savunma fırkateyninden bahsediyorum aslında. Mesela TF-2000 ile 5bin tonluk ağır fırkateyn arasında silah ve elektronik sistemler açısından nasıl bir fark olacak? O
Aklımdaki bu 3.600 tonluk geminin tam manasıyla bir TF-2000 lite olması. Gelecekte eklenmesi muhtemel sistemlere de yer bırakılmak istenirse biraz daha büyütülüp Gabya'lara benzer boyut ve tonaja getirilebilir. Ama bundan daha büyük gemiler yerine TF-2000'e odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bakın bu dünya haritasına kabaca. Denizi olupta okyanusa kıyısı olmayan yani bizim gibi dünyada kaç tane ülke var? İyi gemi inşa eden bir tek İtalya ve biz bu şartlara sahibiz. Gemilerimizi donanmamızı başkalarının doğruları ile mukayese etmeyelim. Dilim varmıyor ama Türkiye bir iç deniz ülkesi maalesef. Bizim limandan çıkınca beş bin km gidilebilen okyanuslarımız yok. Denizimizin karşısındaki Mısır 500 km uzakta yunan başkenti bile 300 km uzakta Kırım 200 km uzağımızda dağa çıksak görürüz. İllaki bu gerçeğe göre uyarlanan bir donanmamız olacaktır. Bizim donanma gemilerimiz okyanuslara açılıp evden uzaklaşmayacak limandan kıyıdan desteklenerek hücumbot gibi savaşacak neredeyse

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı YapBakın bu dünya haritasına kabaca. Denizi olupta okyanusa kıyısı olmayan yani bizim gibi dünyada kaç tane ülke var? İyi gemi inşa eden bir tek İtalya ve biz bu şartlara sahibiz. Gemilerimizi donanmamızı başkalarının doğruları ile mukayese etmeyelim. Dilim varmıyor ama Türkiye bir iç deniz ülkesi maalesef. Bizim limandan çıkınca beş bin km gidilebilen okyanuslarımız yok. Denizimizin karşısındaki Mısır 500 km uzakta yunan başkenti bile 300 km uzakta Kırım 200 km uzağımızda dağa çıksak görürüz. İllaki bu gerçeğe göre uyarlanan bir donanmamız olacaktır. Bizim donanma gemilerimiz okyanuslara açılıp evden uzaklaşmayacak limandan kıyıdan desteklenerek hücumbot gibi savaşacak neredeyse
Sn Putty,
Doğru söylüyorsunuz.
Yalnız ne zamanki uzak denizaşırı ülkelerle olan ticaret yollarının emniyetini sağlama ve bize elzem ham madde veren ülkeleri koruma kabiliyeti gerektiği gün, o büyük denizaşırı seyir kabiliyeti olan gemilerle mücehhez donanmaya gerek olacak.
Şu anda biz orada değiliz. Hele bir kendi karasularımızı ve EEZ mizi koruma altına alalım da..

Attığım Danimarka 120 metrelik gemide birşey kimsenin dikkatini çekmemiş

Bizim düzlenen idefte tanıtılan sahil güvenlik gemisi ile Danimarka gemisi aynı baş baş formuna sahip

Axe bow yada kartalbaş formu deniliyormuş

Buda deniz durumu daha yüksek denizlerde daha stabil hareket etmesini sağlıyor

Şimdi gerek Danimarka gemisi gerek asfat3600 gibi örneklere bakarsak daha az tonajlı ve donanımlı gemilerle dünya denizlerinde harekat gerçekleştirebiliriz teknoloji buna izin veriyor.

Bunu özellikle vurgulayayım dedim

140 metre 5000 tonluk gemi yerine 130 m 4000 tonluk gemi yapılabilir

Bu form benim aklımda Baltabaş olarak kalmış nedense.

Peki putty hocam, çıkarlarımızı korumak ve bayrak göstermek için yıllardır hayalini kurduğumuz bir açık denizlere açılma hedefimiz var. Gelecekteki muhtemel donanmamız:

8xHisar sınıfı ADKG
4xAda sınıfı korvet
8xİstif sınıfı fırkateyn
4xBarbaros sınıfı fırkateyn
4xTF-2000
4xTF-2000 veya ağır sınıf fırkateyn veya Gabya sınıfı ile devam şeklinde gözüküyor.

Sizce 4+4 gemiden muhrip/ağır sınıf fırkateyn bizim açık deniz hedefimizi gerçekleştirmeye yeter mi?

O ihtiyaç içinde gemiler yapılacak benim demek istediğim o tür olmayan gemilerin izahıdır zira sinirimiz bozuyor bu az sayıda vls li gemiler. Bizde Yunanistan'da İsrail de hücumbot ve Korvet gemileri çok önemliyken neden ABD de yeri yok. Çok az ülkeden birisiyiz bizim denizlerimiz çok sıkıcı donanmamızda biraz sıkıcı olması normaldir. Küçük kapasiteli gemi ihtiyacı olması büyük gemi ihtiyacı olmayacak değil ben sadece küçüğü izah ettim. Bu demek değil ki büyük gemi bize uymaz.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat