HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Japonya'nın önde gelen savunma ve havacılık firmalarından biri olan Mitsubishi Heavy Industries (MHI), Chiba'da düzenlenen DSEI Japan 2025 savunma fuarında yeni nesil eğitim uçağı TX'in kavramsal modelini kamuoyuna tanıttı.

TX, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (JASDF) envanterinde bulunan Kawasaki T-4'ün yerine geçmek üzere tasarlandı ve MHI'nin tamamen yerli bir eğitim platformu geliştirme hedefini yansıtıyor. TX, TUSAŞ'ın milli imkanlarla geliştirdiği HÜRJET, İtalya üretimi M-346, Güney Kore'nin T-50 ve ABD'nin Red Hawk uçaklarıyla da aynı sınıfta yer alıyor. Ancak, çift motorlu olmasıyla dikkat çekiyor.

https://www.savunmasanayist.com/japonya-yerli-egitim-ucagi-txi-tanitti/ Mesajı Paylaş

Hocam haber sitesini tanıyan varsa düzelttirebilir mi? aynı sınıf diyemeyiz.

Zira tanıtılan uçak konsepti sub-sonic ve çift ufak motorlu. Aynı m-346 gibi.

Tek motorlu olmasıyla ve doğuştan 5nci nesile hazırlık yönüyle benzeşen t-7 de yine şimdilik subsonic gibi, ama motoru sebebiyle muhakkak ses üstü uçacaktır. o zaman tam karşılığı olacak.

Bizimkisi ile t-50 ise hız ve motor yönünden benzeşiyor. Ama orada da konfigrasyon farkı olacak ; t-50 daha önceki bir nesle hazırlık uçağı. 5nci nesile geçiş uçağı yapmak için bayağı elden geçmesi gerekecek.

Özellikle hız ve 4+ ve 5nci nesile hazırlık teknolojisi sebebiyle hürjet pozitif ayrışıcak hepsinden.

İspanya ve airbus ortaklığıyla ef-2000 ve f35 kullananlara yönelik bir altyapı kazanacağını sanıyorum. Bir bakmışız italya bile alabilir.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz