HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: putty - Bugün, 18:16:18ne makine çizmişler helal olsun mühendislere
Keşke 50 sene önce çizselermiş , biraz geç kaldık .

Neyse demek ki tek yerli motorlu Hürjet işi yattı...
Yaşasın Amerikaaa demekten başka şansımız kalmadı gibi...

Sayın Yaşar EJ-200 olabilir dedi ama onu verir mi Avrupa?
Linkback: Ynt: HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Gerçekten öyle serkan. Bu ülke 1970 de gemisini de tankını da uçağını da yapardı üstündeki radarı da telsizi de sonarı da topunu da yapardı rahatlıkla. M48 gibi bir tankı hangi korku ile girişip yapmadılar aklım almıyor.  İTÜ ye vereceksin görevi oldu bitti her zaman güzel proflar vardı bu işlere yetecek kadar.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 18:22:15
Alıntı yapılan: putty - Bugün, 18:16:18ne makine çizmişler helal olsun mühendislere
Keşke 50 sene önce çizselermiş , biraz geç kaldık .

Neyse demek ki tek yerli motorlu Hürjet işi yattı...
Yaşasın Amerikaaa demekten başka şansımız kalmadı gibi...

Sayın Yaşar EJ-200 olabilir dedi ama onu verir mi Avrupa?
Verse bile tek motorlu kullanım için geliştirme masrafı var. Ama İspanya'nın işine gelir. ITP bu motorun TVC'li versiyonunun prototipini tekli kullanıma uygun yapmıştı.

Olayı toparlarsak Hürjet işinde motor olayını nasıl hallediyoruz?

Uçak testler bitip seri üretime hazır olunca ne yapacağız?

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 19:16:12Olayı toparlarsak Hürjet işinde motor olayını nasıl hallediyoruz?

Güzel soru. Bana göre 3 ihtimal var.

i) ABD bir şekilde ikna olur ve/veya ikna edilir; ve bize seri üretim için GE F404 motorunu satar.
ii) İspanyollarla birlikte EJ 200 motoru dönüştürülür ve seri üretimde o motor kullanılır.
iii) TF-10000, aslında "TF-18000"'dir ve onu kullanırız.

En kolayı ve ucuzu ilk seçenek. En güvenlisi ise son seçenek. EJ-200 seçeneğinde, hem motora ve hem de gövdeye ek masraf yapmak gerekecek.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - Bugün, 20:35:43
Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 19:16:12Olayı toparlarsak Hürjet işinde motor olayını nasıl hallediyoruz?

Güzel soru. Bana göre 3 ihtimal var.

i) ABD bir şekilde ikna olur ve/veya ikna edilir; ve bize seri üretim için GE F404 motorunu satar.
ii) İspanyollarla birlikte EJ 200 motoru dönüştürülür ve seri üretimde o motor kullanılır.
iii) TF-10000, aslında "TF-18000"'dir ve onu kullanırız.

En kolayı ve ucuzu ilk seçenek. En güvenlisi ise son seçenek. EJ-200 seçeneğinde, hem motora ve hem de gövdeye ek masraf yapmak gerekecek.

Merakla bekliyoruz...Ama bence en olmayacak seçenek EJ-200 seçeneği.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz