HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fransa'yı ve ABD Donanmasını niye ayrı tutmuş acaba?
ABD'li youtuber pilotlar geçen T-7 ile dalga geçip acaba biz de mi Hürjet alsak diyorlardı Hava Kuvvetleri için ..... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - Bugün, 15:38:45Fransa'yı ve ABD Donanmasını niye ayrı tutmuş acaba?
ABD'li youtuber pilotlar geçen T-7 ile dalga geçip acaba biz de mi Hürjet alsak diyorlardı Hava Kuvvetleri için .....

Ben ayrı tut dedim . Amerika ve kesin almayacaklar hariç piyasayı göreyim diye.

Muhabbetin devamında 2015-2040 arası üretilecek 300 uçak için ; diğer alıcılara %30 ve amerikaya (motor vs) %10 , diğer tedarikçilere %10 verilse bile kalan %50 ile son uçağın envanterden çıkacağı 2070 yılına kadar yaklaşık toplamda 9 milyar dolarlık bir girdi ( 4,5 milyarı türkiyenin kendi uçakları için) beklentisi hesaplandı.

Silahlı uçakları da katarsak 300 eğitim ve 150 silahlı uçak ve 45 yıllık öngörülen yedek parça vb. için toplam ciro (%100) yaklaşık 35 milyar, Tusaşa girecek para 17,5 milyar dolar olarak hesaplandı (bunun 5 milyar civarı kendi uçaklarımız için bizden, kalan 12,5 milyar doları müşterilerden ihracat geliri olarak gözüküyor.

Eğitim-bakım-tutum- ömür süresinin uzaması ile bu ciro artar ama azalmaz.

Yürü ya tusaş. Mesajı Paylaş

AVRUPA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIM ✈️

Türk Havacılığı'nın Altın Çağı ilerleyişini hızla sürdürüyor. Havacılık tarihimizde yeni bir sayfayı araladık.

@Airbus
 koordinasyonunda İspanyol firmaları ile Süpersonik Jet Eğitim Uçağımız #HÜRJET'e yönelik Mutabakat Zaptı imzaladık.

HÜRJET'in uluslararası yolculuğunda yeni bir sayfa açılacak, millî imkanlarla geliştirdiğimiz #HÜRJET İspanya'yı daha da güçlendirecek.

Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun. 🇹🇷

@SavunmaSanayii

https://x.com/TUSAS_TR/status/1922629188147655012 Mesajı Paylaş

Biz bu uçağı Avupa'nın eads'ına neden önermiyoruz.

Bakın belki bu sayede ej200'lü versiyonunu görebeliriz ismide "hürjet eu" olsun hatta fransızlara önerelim normalde snecma m88 75 kn itiş gücü olsada motor ömrünü kısaltarak 90 kn itki gücü olan bir motor... Yani hürjeti ülkelere ve güç paketlerine göre hatta aviyoniklere göre güncelleyip,modelliyebiliriz.

Hürjet ge404,414
Hürjet ej200
Hürjet snecma m88

Şeklinde varyantlar çıkarabiliriz.

Düşünsenize Avrupa ülkeleri ve TUSAŞ filipinlerin veya Japonya'nın eğitim uçağı projesine teklifte bulunmuş yine ab ve TUSAŞ bu güçlü ortaklık sayesinde uçakları çok kısa sürede teslim etmeyi taahhüt ediyor şeklinde haberlerin dolaştığını düşünün.

Aynı şekil tartışmalı ülkelere Tai yada TUSAŞ ihaleye girip tek başına ihaleyi alıyor ama uçakların teslimatını hızlandırmak için ab'deki tesislere sipariş geçiyor,ab ülkeleri ihaleye girmesede para kazanıyor

Bu tarz şeyleri bir hayal etsenize Mesajı Paylaş

Ben olayı çözdüm arkadaşlar. AB 162 milyar dolarlık savunma ortak fonu oluşturup Türkiye İngiltere ABD dahil AB dışı ülkeleri bu fon ile silah tedariki dışı bırakmıştı. AB nin böyle bir ileri jet eğitim uçağı ile uğraşacak zamanı yok bu yüzden hazır Türk uçağını Avrupalılaştırıp kullanacaklar. AB ortak savunma fonu üçüncü tarafların dijital gizliliğine de mesela uçağın görev bilgisayarının Kore kontrolünde olmasına da karşı. Türkiye Hürjet i zaten hobi gibi üretti her türlü paylaşıma hazırızdır. Uçak Aviyonikleri Avrupalı olabilir yada yazılım paylaşılabilir. ABD ve Kore alternatifleri AB nin isteklerine yani bu dijital paylaşım taleplerine açık olmaz ABD  tok satıcıdır öyle paylaşım yapmaz Kore de az kıl değildir ayrıca uçak üstünde ABD payı çok yüksek. Türkiye seçeneği AB için çok ferah bir seçenek bence. Kendileri bu ayarda uçak tasarlamaya kalksalar beş on yılı bulur en az. Detayların karmaşıklığına hakim değilim ama bu iş sadece İspanya ihtiyacı gibi gelmedi bana. Baykar ın İTalya ile işbirliği yine bu gün FNSS in başka bir İspanyol firması ile mutabakatı filan sanki Türk silahları aB içinde yağma hasan böreği gibi kapışılıyor bu 162 milyar dolarlık fon cazibesi ile. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bende size kısmen katılıyorum sn.putty ama uçağımızın kalbi amerikan ge404 ...

Buda bizimde Amerika kurallarına tabii olduğumuzu gösterir tıpkı g.Kore gibi... Mesajı Paylaş

AB en son ilan ettiği 162 milyarlık fon kapsamında dijital olarak hakim olacağı silahlar istiyor. Motor ABD olması değil sorun uçağın görev bilgisayarının AB kontrolünde olmamasını sorun ediyorlar. Yani Bulgaristan'a bir montaj fabrikası kurup pastadan pay almanında önüne geçmişler. Tabi bu ortak fonun harcanması için lider ülkelerin pastadan alacakları payı arttırmak için bulunmuş zoraki bir şey aslında belki de. Bizde buna Hürjet özelinde uyarız yani bence. İlerleyen süreçte bakacağız bu sadece İspanya'nın kendi ihtiyacı için mi yoksa AB ihtiyaçları içinde İspanya üzerinden bir işbirliği modelimi oluşturulacak. Baykar in İtalya ile işbirliği modeli mesela buna uygun bir işbirliği. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Acaba böyle bir durumda hürjete yeni kalp olarak ej200 yada secma m88 verebilirler mi? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz