Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.Sungur f16-f35 f110 motoru ve f404 motoru alamadığımız yerden yaklaşık 250-300 adet Boeing almak ne kadar mantıklı?

Birde Eskişehirdeki nadir elementlerin işletme hakkı

Kimse kusura bakmasın şayet yukarda saydığım konularda gelişme olmazsa denilecek tek laf var.... Oda Cumhurbaşkanı ve hükümet koltuğunu korumak için taviz verdi,benim nazarımda başka açıklaması yok
Linkback: Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri

Aslında boeingler mecbur alınacak.

Thy'nin tedarik planına göre belli periyodlarla bu toplu alımların siparişi geçiliyor ve üretim sırasına giriliyor.

Muhtemelen benzer sayılarda airbus için de zamanlaması ayarlanarak avrupa ile diplomatik bir karar noktasında bir toplu sipariş de avrupaya verilecektir. Hatta Pegasus da bu alımların dengesinde mutlaka terazidedir.

Uçak almazsanız, hava yolları çalışamaz. Madem alaacağız işinize yarayan bir deklarasyon zamanında alınmamsında sakınca yok.

Nadir wlementleri de ezaten bir ortak ile işletebileceksek ve çoğunlukla da ihraç edeceksek ortağımızı ve müşterimizi bizim seçmemizde bir beis göremiyorum. Elbette karşılığında değecek Ağırlıkta menfaatler karşılığında 

Demek ki terazi bizden yana fazla basmış ki, heybeliada ile dengeledik.

Airbus siparişleri 15 Aralık 2023'te verildi. Toplamda 355 adetlik sipariş geçildi neredeyse 2 sene önce.

Boeing siparişlerinin gecikmesinin nedeni de o dönem Boeing'in yaşadığı krizdi. Ocak 2024'te 737 MAX 9 uçağının kapısı kopmuştu üretim durdu, 787 kalite sorunları nedeniyle üretime ara verdi. THY de bu süreçte görüşmelere devam edemedi.

Zaten şubat ayında THY Genel Müdürü Bilal Ekşi THY siparişlerin 6 aydan fazla gecikebileceğini ve bu nedenle hala bekletildiğini söylemişti.

Bunlar zaten olacağı bariz anlaşmalardı.

Bana rusyadan gaz/enerji alma diyorsa; ya kendi uygun fiyata gaz satacak (ki yetmez) ; ya doğu akdenizi bana açacak; ya da nükleer santrallerimizi yapacak ve destek olacak. Beleşe köfte yok. Karşılığında da afrikada desteğimizi ve nadir toprak elementlerinde müşteri olarak öncelik alır mesela. E o zamn da f35'lerimizi ve motorları versin. Biz de sdg'ye dalmayalım,sdg de suriyeye entegre olsun.

Sembolik olarak Rahip bronsonla krize giren ilişkimiz ; heybeliada rahip pkulu ile dengeye giriyor diyebilir miyiz.

Her neyse sonuç olarak bugün rüzgar batıya doğru esiyor. Artık itiyormu çekiyor mu bilmem.

İlaveten karşılıklı ticarette amerika,ab,rusya ve çin ile olan karşılıklı cari açık durumumuz nedir acaba. Asyaculara sormak lazım?

Doğalgaz anlaşması biraz fazla büyütülüyor. 20 yıl boyunca toplam 70 milyar m3 LNG alınacak. Bu da senelik 3,5 milyar metreküp yapıyor.

Türkiye'nin 2025'te toplam 53 milyar metreküp doğalgaz tüketmesi bekleniyor. Yani alınan doğalgaz yıllık tüketimimizin %10'u bile değil. Bu bir nevi iyi niyet göstergesi gibi bir şey.

Gelelim ABD-RUS-ÇİN ile olan cari açık durumuna.

ABD ile aslında dengeli bir dış ticaretimiz söz konusu.

Rusya'dan yaptığımız ihracatımızın neredeyse tamamı petrol ve doğalgaz ve Rusya lehine büyük bir açık var. Çin ile de aynı şekilde Çin lehine büyük bir açık var. Çin'e 5 satıyorsak 40 alıyoruz neredeyse.

Aslında Türk-Amerikan ticaretinde büyük bir potansiyel var. İki ülke de birbirine çok daha fazla mal satabilir. Ama Rusya'dan petrol ve doğalgaz dışında alacağımız çok fazla şey yok. Çin ayrı bir konu resmen ihracat canavarı bir ülke.

Üzücü olan ABD ye giderken elimizde hediye ile gitme ihtiyacı duymamız. Eskiden büyük imparatorlara hediyelerle gidilirmiş şimdi bizde ABD ye bir şeyler sunarak gidiyoruz. Araplar böyle yaptığında maytap geçerdik şimdi aynı şeyi biz yapıyoruz. Gülüyorlardır arkamızdan ben söyleyim.

Şu habere bakar mısınız utanç verici eğer gerçek ise. ABD bize uçak motor filan değil sadece muhataplık veriyormuş büyük elçi arsız arsız onu diyor. Kızdım görünce ama doğruyu söylüyor aslında istediğimiz şey uçak motor değil muhatap alınmak sadece sanki. Türkçesi şu yani adamın "Meşruiyet veriyoruz" dan kastettiği şey. İran Venezüella Kuzey Kore gibi görmezden gelmiyoruz muhatap alıyoruz lütfu. Türkiye'de görev yapan adam bunu diyor İngiliz basınına hayret bişey.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cvg91j6jd0ro
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Evet sn.putty'ye katılıyorum dalga geçtiğimiz rüşvet ve komisyon veren Araplar gibi olduk

Ne alındı ne verildi bilen var mi?

Sadece bir nükleer işbirliği anlaşması haberi gorebildim, bir de biz gumruk vergilerini azaltmisiz ABD mallarina onu ilan ettiler...

Ne verip Ne aldigimizi bilsek de ona göre karar versek...

Insallah sadece sadece laf salatasi ve/veya iki üç F16 almadık....
What is steel compared to the hand that wields it?

Çok birşey beklemeyelim bu görüşmelerden bizim rahat rahat f35 f16 alabilmemiz için israil'in başındaki o netenyahu denen davar ile kabinesinin gitmesi lazım

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat