Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Honeywell f124 veya f125 olabilir mi?

Sn Denizci16,
Ben F110 ve F404 motorlarını kastetmiştim.
Tabii f124 ve F125 motorları da Anka-3 ve KE için uygun motorlar.

Motor işi bizim tüm savunma sanayi öykümüzden öte bir meydan okuma rüştünü kanıtlama projemiz oldu artık. Vatan işgal ediliyormuş gibi telaşla seferberlikle yemeyip içmeyip akademiasını mühendisini sektörünü yurt içini yurt dışını casusluğunu hilebazlığını çalmayı taklidi her şeyi seferber edip bu motoru yapmalıyız gününü göstermeliyiz düşmanlarımıza. Bu motor işi bizim için artık bir beka sorunu oldu. Bakın İran a kısıtlama ambargo uyguladılar İran ne yaptı ben yaşar giderim dedi ama gün geldi acımadılar uçağı olmayan ülkeyi bombaladılar maskara ettiler. Uçağı vermediler verdirtmediler sonrada bombaladılar kendini koruyamayacak haldeki ülkeyi. 5 sene geçer Yunanistan 12 mil ilan eder apışır kalırız hazırlanmadıysak
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

2032 den önce yerli tf35000 hayal ..

O zamana kim kala kim öle.

F-110 motoru kullanacak ilk block KAAN'lar ile idare ederiz diye düşünüyorlar hâlâ...Ama motor asla vermez ABD .

Aynı şeyleri yazmaktan bıktık...

F-16 - EF bile vermeyen-satmayan , göz göre göre ambargo koyan bir savunma paktında ne işimiz ver bizim.

Nato'dan çıkalım demiyor ama biraz tepki göstermemizin vakti çoktan geçti...

Kim , neden bu adamlara boyun eğiyorsa bi zahmet köşesine çekilsin.

ABD ye bağımlılığımızın son 5 yılı. Birde bu taraftan bakalım. Şuan yeni F-16 alımı, F-16 modernizasyonu, F-16 mühimmatı, F-110 motoru ve deniz motorlarında (lm 2500) bağımlılığımız var. F-35 i saymıyorum artık. Tf 35000 ortaya çıkınca bu maddelerin hepsi boşa düşecek. Kendi uçağın için hiç bir engel kalmayacak. Zaten mühimmat konusunda eksiğin yok hatta fazlan olacak. O zaman caatsa sadece sembolik olacak. Cünkü sana satabileceği bir ürün olmayacak.

Kara araçlarında, radar, hava savunma, deniz aracları, iha ve mühimmatta bu sağlandı. Motorlar da bitince hava araçlarında da işimiz olmayacak ABD ile. Enseyi karartmaya gerek yok. Ts 1400 seri üretime hazır sayılır, son testler yapılıyor (sivil uçuş sertifikasyonundan dolayı uzuyor) Tf 6000 calışıyor, testler devam ediyor. Tf 10000 ve 35000 tasarımları bitti, parça üretim ve motor toplama aşamasında. Yakında ilk çalıştırma haberleri gelebilir. Bu motorlar da sivil sertifika işi olmayacağından çok daha hızlı ilerleyecektir. Kızılelma seneye Tf 6000 ile uçabilir.
Linkback: Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri

Ben şahsım adına yanlış yerden açılım yaptığımızı düşünüyorum.Amerikanın Rusyayı artık bir tehdit olarak görmediği kanaatindeyim.Ukraynada rusların düştüğü durum ortada.Elinde nükleer tehdit olmasa,tamamen düzenli bir ordu karşısında herhangi bir şanslarının olduğunu düşünmüyorum. Amerikada bunun farkında.

Amerikanın asıl odağı Çin ve Tayvan anlaşmazlığıdır.Bu anlaşmazlık en kısa sürede patlayacağını düşünüyorum. Oradaki bir patlamada ortadoğu ile ilgineceklerini veya sorun istediklerini düşünmüyorum.

Zaten BAE, Suudlar , Irak , , İsrail , hatta bal çalarlarsa Suriye yeterince para ve silah satarak idame edip baskı kurduğu ve ne derlerse anında okeyleyen bir devletler düzinesi var.

İranın zaten boş laftan başka bir şeyi yok.Adamlar kurmaylarını yarım günde kaybettiler israile karşı.

Dolayısı ile NATO ve Amerikanın düzenli disiplinli Çin ordusuna karşı , yine aynı düzen ve disiplin içinde olan bir ordu lazım buda Türkiyeden başkası değil.

Ancak bu yol kullanılarak taviz verilebilir.Direk çinden uçak almazsın ama uçak ihalesi açarsan aba altından sopayı kırmadan gösterebiliriz.

Bana şu tarihe kadar motor ve uçak lazım şeklinde şartlı ihale olması gerektiğini düşünüyorum.

1960 - 1990 larda durum böyle değildi.Araplar israilin ezeli düşmanı idi.Fakat bugün görüldüğü üzere hava sahalarını israile hiç tepki çekmeden açabiliyorlar.

Dolayısı ile ben bu motor işinin ABD üzerinden rahatça çözülebileceğini , ama konuşarak çözülemesse ihale yoluyla kesin şekilde çözüleceğini düşünüyorum.

Sadece biraz dik duruş gerekiyor.Buradaki anahtar kelime ÇİN.
𐰉𐱃𐰣𐰃:𐰾𐰋𐰤𐰠𐰼:𐰃𐰚𐰃:𐰚𐰃𐱁𐰓𐰼⸱ 𐰏𐰇𐰼𐰤𐰤𐰠𐰼:𐰋𐰀:𐰏𐰇𐰼𐰤𐰢𐰘𐰤𐰠𐰼⸱   
                                                  𐰏𐰜:𐰋𐰇𐰼𐰇:𐱅𐱁𐰚𐰠𐱃𐰃

Bazı arkadaşlar ne güzel seneye o uçar diğer seneye de bu uçar gibi yorumlarını okuyunca beni bir gülme alıyor. Yahu 7 yılda 1400shp motorun halen %100 hazır değil işte. 35000 motoru nereye 3-5 yıla hazır edebiliyorsun?

F35 sorunu da diğer sorunların çoğu da çözülecek, bana güvenin.

Ben kimseye güvenemiyorum. Siyasi propaganda amaçlı o kadar çok haber yapılıyor ki, bir kısım ülkenin süper güç olduğuna inanıyor. Pek çok projemiz var. Ürünümüz var vs. Ama özellikle kritik projelerde çok aksaklıklarla karşılaşıyoruz. Mesela Tank projesinin ilk yıllarına bakarsak şimdiye yüzlercesi kullanımda olmalıydı. Kervan yolda dizilir mantığıyla işler uzadıkça uzuyor. Yolda çok fazla sorun çıkıyor. O projede motorun sorun olacağı en başından beliydi üstelik! Yerli yolcu uçağımız göklerde diye uzun yıllardır propaganda sloganı kullanıldı. Göklerde uçarken kayboldu herhalde ki doğal olarak dışarıdan alıyoruz! Dışarıda zaten alabileceğimiz ve bu konuda sorun yaşamadığımız iki pazar varken yatırımı daha öncelikli projelere yapmak en mantıklısıydı. Bunun gibi çok örnek var.

Ciddi projeler yürütüyoruz. Ama bu ciddiyet son yıllarda ivmelenerek artıyor. Keşke en başta öyle başlasaydı. İnşallah en kısa sürede özellikle motor sorunlarını tamamen çözerek hedeflerimize ulaşırız.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat