Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hileli seçim lafı kavgada bile söylenmez ...
Trump önce sapık Epstein'in video ve resimleriyle yahudi'lerin şantajına uğradığı iddialarına yanıt versin...

Gazze'de 50 bin insanın ölümüne göz yumuyor bu şantaj nedeniyle deniliyor.

Linkback: Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri

Herkesin aklında bu görüşme ile cevap beklediği sorular vardı. Mesela F-35 konusu, F-16 konusu vs. Ama bu konulara net cevap göremedim medyamızda. Özellikle şu haber gibi konular ağırlıklı!

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/erdogana-beyaz-saraydatam-tesekkul-protokol-42963225

Yani ABD ile olan ilişkilerimizde ülkemizi ciddi olarak ilgilendiren konular yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl karşılandığı, nasıl ağırlandığı, Trump'ın övgüleri (!) gibi konularda haberler var.

Medyada ki haberlerin aksine, sosyal medyada farklı görüntüler dolaşıyor.  Övgü müydü yoksa aşağılama mı anlayamadım! Trump hileli seçimlerden bahsediyor ve hileli seçimleri en iyi o bilir diyerek eliyle cumhurbaşkanını işaret ediyor! Ülkemizdeki seçimlerin hileli olduğunu mu ima ediyor! Başka bir sahnede de Türk heyetini kast ederek "bakın şunlara, ne kadar kolay idare edilebilir insanlar. Bunları koyamayacağınız film seti yok." demiş. İstedikleri şekilde oynatabilecekleri figüranlar olduklarını mı ima etmiş!

Mevcut durum, ABD ile olan ilişkiler vs bizler için hiç iç açıcı şekilde değil! Olmasını da beklemiyordum zaten. Daha önce de dediğim gibi eksiklerimizi tamamlamak, tamamlanmamış projelerimizi sonuca erdirmek, rahatça uyuyabilmek bizleri bu durumlara düşürenlerden medet ummak yerine için bugünlerde hiç durmadan, gece gündüz çalışarak başarıya ulaşmalıyız. Bunları yaparken, gereken bilgiye de gizli şekilde farklı kaynaklardan ulaşmaya çalışmalıyız.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kim demiş bunları? Neye dayanarak? Abd'ye gümrük indirimi algısı gibi mi?

Trump'dan her şeyi beklerim ama @Sungur bir konuda haklıdır. Sağlam kanıtlar olmadan, rivayetleri baz alarak yorum yapamayız. Özellikle de sahte video üretmenin kolaylaştığı yapay zeka çağında.

Öte yandan, Sayın SKYWOLF benim düşüncemi aynen ifade etmiş. Bizim basın tamamen boş şeyleri yazıyor. Bu ziyaretten ne motorlar konusunda ne de uçaklar konusunda bir şey çıkmadı. Bence başarısız bir ziyaret oldu.

Birde büyükelçi Erdoğan'a(Onlara) meşruiyet sağlamak lazım derken neyi kasteddi?

Farkındaysanız o konuda yorum yapmıyorum. O görüntüler gerçek mi değil mi onunla ilgili bir şey de söylemedim. Hatta gerçek olup olmamaları umurumda bile değil! Ancak sosyal medyada pek çok içerik çıktı karşıma ver gördüğüm kadarıyla epey ciddiye alınıyor. Onlardan bazıları hakkında bilgi verdim. Merak eden araştırıp fazlasını görebilir.

Benim yorumum bu görüşme hakkında çözülmesini beklediğimiz konulardan çok görüşmenin nasıl gerçekleştiğine dair haberlerin ortalıkta dolaşıyor olması. Herhangi bir anlaşma, herhangi bir teslim tarihi vs resmi olarak açıklandı mı? Varsa bilen burada paylaşabilirse memnun olurum.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hayır, özellikle motorlar için bir şey açıklanmadı. Öyle bir anlaşma olsaydı, davulla zurnayla ilan ederdi malum medya.

https://t24.com.tr/haber/tom-barrack-mesruiyet-ifadesine-aciklik-getirdi-trump-erdogan-is-birligine-herkes-cok-sasiracak-dedi,1263753

Türkiye büyüklüğüyle orantılı saygı görmüyor demiş. Biz onları hakkettiği değerde karşılayacağız demek istemiş.

Yaklaşık 20 yıl önce batılı ünlü birisi ilk kez türkiyeye gelmişti. Söylediği yaklaşık olarak şuydu "çok şaşkınım. Ben türkiyeyi yollarda hala develerin görüldüğü geri kalmış bir ülke sanıyordum".

Bugün de batıda çoğu kişi türkiye'nin 1.5 trilyon dolarlık ekonomisi olan, nato ülkelerine sistem sağlayan, bu seviyede işleri olan bir ülke olduğunun farkında değil.

Yıllar önce Kubilay eski forumda bahsetmişti, iş yaptıkları yabancı misafirleri pendikten başlayıp adapazarına kadar kesilmeden devam eden sanayi tesislerini görünce tuhaf oluyorlar diye.

Ülkelerin yıllara göre mühendis sayılarını video haline getirmişler, ancak listede Türkiye yok.

Buna karşın TMMOB'ye bağlı odalara kayıtlı Mühendis ve Mimar sayısı 2021 sonu itibariyle 618.796. 2025 yılı sonunda 700.000 olması muhtemel. Yani videodaki rakamlar doğru ise, odalara bağlı çalışan sayısını alsak bile Dünyada en çok mühendis bizde gözüküyor. Otomasyon, robot teknolojisi ise usta işgücü konusundaki açıklarımızı kapatır nitelikte. Üç/Dört yıl önce konuştuğum kıdemli bir makine mühendisi üstad, savunma sanayindeki patlamayı, CNC makineleri, Lazer/Elektrikli  kesim makineleri, 3 Boyutlu yazıcılar gibi teknolojilere bağlamıştı, bunların usta işgücü açığı dezavantajımızı ortadan kaldırdığımızı ifade etmişti. 4,5 ve 5. Nesil uçak gelişimlerinde prototipler yıllarca uçtu, değişiklikler oldu. Biz Hürjet'te sadece ufak değişiklikler yaptık. Prototip uçarken seri üretim hatları kuruluyor. Keza Kaan'da da benzer uygulamanın yapılacağı, 6 prototip üretilirken seri üretim/montaj hattının kurulmakta olduğu anlaşılıyor. (Motor motor diyorum). Demek ki sanal ortamda yapılan dizayn ve dinamik testlere bu kadar güveniliyor. Bu ise süreçleri çok kısaltıyor.

Buna karşın  Bilgisayar ve yazılım mühendislerinin odası olmadığına göre yukarıdaki sayıda onlar yok. Buna karşın Çin, Hindistan, Amerika, Japonya gibi ülkelerde 1 milyon ila 7 milyon arası  bilgisayar/yazılım mühendisi var. Yani bizim bilgisayar mühendisi sayımız onlara kıyasla çok az. Çin, Hindistan ve ABD'de orta/küçük ülkelerin nüfusları kadar mühendis var neredeyse.   

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat