EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yaşar hocam,

Bana göre hava savaşında bir füzenin ulaştığı menzil kadar, menzile ulaşma süreside önemlidir. Bu yöntem nihayetinde hava ile çalışır ve irtifaya göre bile performans değişiklikleri mevcuttur. Füzeyi çok daha önce pitbula sokabilir, vurulmadan vurabilirsiniz.

Ben illa olmasın demiyorum ancak bana göre ana BVR füzemiz olamaz. Mesela bir kızılelmadan ramjetmi yoksa dual pulsemi etkili olur desek nerdeyse iki kata yakın ivmelenme farkıyla dual pulse derim. Ha böyle bir füze yaptın zaten esnek pulse ayarları ile ortalama bir seyir hızı kurgulayıp daha uzun menzilde daha kinematik değerleri düşük hedeflerede taarruz edebilirsin veya meşgul edebilirsin vs. Buda sorgulattırıyor mesela şartmi o noktada artık. Ben end game kabiliyetleri sınırlı bir füze diye düşünüyorum. Ama mesela subsonic manevra yetenekleri daha düşük wingman, awacs, elınt sıgınt vs gibi destek uçaklarına karşı ise daha etkili olabileceğini düşünüyorum.

İsrailliler sky sting diye bir füze geliştiriyor. Bu daha kontrol mekanizması geniş, öngörülemez angajman zarfı ve etkili bir füze olacaktır.

Hızlı reaksiyon çerçevesinde önce görme ve hızlı ateş altına alma.

Hint hava kuvvetlerinin yeteneksizliklerini tabiki bir kenara koyuyorum ama aynı anda ateş ettikleri senaryodada rafaleler ilk vuran olmazdı.

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat