Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
http://www.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/104572/joint-direct-attack-munition-gbu-313238/

Bak burda bile jdam'ın GPS ile 5 m ins ile 30 m vurduğundan bahsetmiş kim ins ile 5 m nın altında bir vuruş hassasiyeti ile hedef vurmuşsa söyleyin heykelini dikelim ister pilot ister topçu ister çnra operatörü farketmez
2
Ukrayna Rusların Kırımdaki 2 adet KS-701 Tunets tipi botlarını kamikaze botlarla vurmuş.
Mi-8 ve Mi-24 vurmaya çalışmışlar ama başarısız olmuş. Birisi batmış, diğeri de ağır hasar almış.
Bu botlar 3-8 arası personel taşıyan, fiyatı da yaklaşık 70 bin $.

Error 404 (Not Found)!!1


3
Yerli Deniz Sistemleri ile İlgili Gelişmeler / Ynt: MİLGEM PROJESİ
« Son İleti Gönderen: marmara Bugün, 10:28:52 »
Ukrayna'nın Ada sınıfı korvetini İvan Mazepa olarak bakın, MİLGEM olarak değil. Tamam Türkiye tarafından inşaa edilmiştir, ama gemi onlara ait. Aklımdan kaçırmışım Türkye savaş devam ederken Montrö gereği Karadeniz'e açılmasına izin vermez.
Rusların Karadenizdeki şu ana kadarki kayıpları azımsanacak cinsten değil, bu gemi  teslim edildikten denizlere açılmasına izin vermek Ruslar açısından prestij meselesi, ufak gemi değil ki.

Türkiye şunu da diyebilir, değerli Yahudi dostum Zelenskiy, sahada top mermisi, zırhlı araç, İHA/dron konusunda sıkıntıların var, biz sana bunlardan yollayalım İvan Mazepa'nın yerine de diyebilir. O zaman konu kapanır.

4
Yerli Deniz Sistemleri ile İlgili Gelişmeler / Ynt: MİLGEM PROJESİ
« Son İleti Gönderen: Alp Bugün, 09:23:29 »
Ben şunu çözemedim,
Rusya NATO ülkesine (mesela Polonya) göz dağı vermek için, bir iki roket atsa; NATO nun topyekün savaşa girmesini engeleyebilecek nasıl bir senaryo ve/veya söylemle gelebilir?
5
Roketsan ve Aselsan epey bir süredir “Starlight/Inertial guidance integrated”  güdüm sistemi üzerinde çalışıyordu. Geçen sene yapılan Atmaca atış testlerinde GPS ve/veya Glonas  kullanılmadı diye biliyorum. Buna rağmen füze hedefini hassas biçimde vurdu.

Gece ortamında yıldız harita database’i üzerinden hedef düzeltmesi yapan sistemin gündüz ortamında da K-band ve H-band IR ile çalışırlığı başarılabiliyor diye okumuştum bir yerde.

https://www.researchgate.net/publication/298263493_Study_on_model_of_strapdown_inertialstarlight_integrated_guidance_system_for_ballistic_missiles
https://patents.google.com/patent/US7349803B2/en
6
rusya ne kadar savaşı uzatırsa o kadar savaşın şiddeti ve hatta alanı artar. kafkaslar zor ihtimal bizim de çıkarımız var savaş bizide yorar orda. yanlış hatırlamıyorsam biryerler bu konudan bahsediliyordu yıllar önce. rusya yı çin- batı savaşında batı tarafında görmek isteyen abd-ab istediğini alamayınca rusya yı hırpalayarak bir sonraki savaşta çini yanlız bırakmak için rusyayı savaşa veya çatışmaya çekecek diye birşeylerden bahsedilmişti. bu savaşın seyri bi yerde çin-tayvan olayına dayanır.
7
Arkadaşlar bizim 155 mm top üretim hizimiz hakkinda tahmin bilgi vs varmı
8
İNS güdüm yok demiyorum, var ve en eski güdüm sistemidir. En çok 2.Dünya Savaşında bile kullanıldı ABD tarafından, Nazi Almanyasını havadan bombalarken uçaklarda şu anda artık ilkel sayılabilecek güdüm hesaplama makinesi vardı.
Bombaları bırakırken yükseklik, uçağın hızı, bombaların hedefe doğru düşme hızı gibi hesaplamaları yapıyordu ve o dönemde en gelişmiş sistemdi.

GPS güdümü yok dediğiniz için size açıklamasını yaptım. Ayrica GPS güdüm sisteminin CEP değeri uydu sistemindeki konumun belirlemesine bağlıdır. GPS konum sapması 2020'de 1.5m, GLONASS ise 2.8m idi, şu anda daha da iyi durumda.
9
Yerli Deniz Sistemleri ile İlgili Gelişmeler / Ynt: MİLGEM PROJESİ
« Son İleti Gönderen: sahin1 Bugün, 00:23:23 »
Eğer yanlış okumadıysam, Ukrayna'ya F-16'ların teslim tarihi (2028'e kadar uzuyor galiba) batının bu savaşı daha uzun yıllar devam ettirmeye niyetli olduğunu gösteriyor. Ukrayna umurlarında değil. Maksat Rusya'yı iyice hırpalamak. Önce belli ve limitli silahları verdiler. Sadece Ukrayna içerisince savaşa rıza gösterdiler. Yetmedi, şimdi F-16'lara kadar geldiler. Artık Rusya içlerine de saldırıdan bahsediyorlar. Acaba, ne zaman Kafkasları kaşıyacaklar?
10
Yerli Kara Sistemleri ile İlgili Gelişmeler / Ynt: FIRTINA 2 PROJESI
« Son İleti Gönderen: Yasar Bugün, 00:18:32 »
Burada unutulmaması gereken Hibrit dizel motorda transmisyon yok. Bu büyük avantaj.

Diesel motor çalışırken bataryaları da şarj eder. Bu motora doğrudan şarj opsiyonu da koymuşlarki, boş bataryalar 4 saatte şarj edilebiliyor. Cephe gerisinde ısıl iz vermesin dendiğinde dizel motor çalışmadan sadece batarya ile hareket edebiliyor.
Normal kullanımda dizel motor ve bataryalar beraber tahrik sağlıyorlar.

Cephe gerisinde kullanılacak bu obüslere 500km menzil fazla bile.
Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 ... 10