Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"

Başlatan fırtına06, 03 Ocak 2026, 11:57:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABD'nin bu yaptığı ile Rusya'nın Ukrayna'da yaptığının ne farkı var? İkiside komşusunda ya da etki alanındaki bölgede istemediği bir lider olduğunda uluslararası hukuku ayaklar altına alabiliyor. İkisi de o ülkeye saldırı yapabiliyor, ikisi de lideri ya ortadan kaldırmaya çalışıyor ya da direkt adamı kaçırıyor.

Lakin ABD yapınca forumda bile alkış tutulurken Rusya olunca eleştirilmesi bana göre iki yüzlülüktür. Rusya'yı hiç sevmem ama Rusya şeytandır, Putin diktatördür deyip Trump'ın yaptıklarını, ABD'nin operasyonunu alkışlamak, işi espriye vurmak bana göre iki yüzlülüğün dik alasıdır.
Linkback: Ynt: Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"

Her ikisi de emperyalizmin doruk noktası . Birinde 3 gün diye başlayıp 3 yışdır devam eden 3 milyon cana mal oldu ve devam ediyor. Diğerinde 3 saatte hiç zayiatla bitti. Aralarındaki fark bu.

Subjektif olarak taraf olmak ise insan özgü ve normaldir. Ünlü bir türk düşünürünün lafı vardı : "bi taraf olmayan bitaraf olur".

Aynı düşünür demokrasiyi istediğinde veya durağa gelince inebileceği bir tramvaya da benzetmişti ama olsun.

Mesele 3 saat, 3 gün, 3 ay, 3 yıl meselesi değil.

Bugün bir zayiat verilmemiş olabilir. Irak'ta 1 milyon insan ölmedi mi? Afganistan'da yüzbinler ölmedi mi? Daha önce Vietman'da yüzbinler katledilmedi mi? Bugün zayiat verilmedi diye alkış mı tutacağız? Ne kadar süper iş yapıldı deyip övgü mü düzeceğiz?

Demokrasiymiş? Nerede batı demokrasisi diyenler? Nerede insan hakları diyenler? Nerede Uluslararası hukuk diyenler? ABD, İsrail olunca herkes suspus oluyor, herkes ölü taklidi yapıyor. Söz konusu başka ülkeler olunca batı insan hakları, demokrasi, uluslararası hukuk diye cahilleri kandırıyor. Bunlar çocukları kandırmak için olan şeyler. Hiç birisi de yok, hiç birisi yürürlükte değil. Batının cahilleri sömürmek için uydurduğu laf salatası bunlar.

Trump çıkmış Venezüela'yı biz yöneteceğiz diyor. Kimseden çıt yok. Putin Ukrayna'yı biz yöneteceğiz dese konuşmayan, tepki göstermeyen kalmıyor.

Edit: Şimdi de Meksika ve Kolombiya'yı tehdit etmiş. İki ülkenin devlet başkanını da tehdit etmiş. Adam istediğini yapabiliyor, kimseden çık yok. Çin Tayvan'ı ilhak ederse de kimse çıtını çıkarmasın o zaman. Çıkaran iki yüzlüdür. ABD, İsrail istediğini yapabilir ama Rusya, Çin hatta Türkiye bir adım atarsa uluslararası hukuk zart zurt oluyor.

Uluslararası ortamda Gücü olan hukugunu yaratiyor, hep öyle oldu hep öyle olacak...

Minareyi çalan kilifini hazirlar demişler...

Rivayete göre 2.dunya savasi sırasında meshur konferanslarin birinde Winston Churchill Papa Polonya'daki Katolikler hakkında endiseleniyor diye baslayinca Stalin araya girip, "Papa'nin kaç tümeni var?" diye gulerek sormuş...

Güçlü olacaksin...milli güç unsurlarin sağlam olacak, iradeni de ortaya koyup kullanacaksin...Güç × irade = etki...

Kimse kusura bakmasin gerisi beyin jimmastigi..."Laf-ü güzaf".."dostlar alışverişte görsün"...

Ornekler, deyimler cogaltilabilir...

What is steel compared to the hand that wields it?

Şahsım adına konuşayım;

Çinin tayvana girmesi bana göre hakkıdır. Ulusal,etnik ve tarihi sebeplerle. Zaten bağımsızlığını da tanımış değil.

Rusyanın ukraynada dost bir hükümet istemesi hakkıdır. Ama rusya da ulraynanın Bağımsızlığını tanıdığından işgal hakkı yoktur. İstihbarî olarak veya kısa bir operasyonla zelenski'yi indirebilseydi kimse fazla ses çıkarmazdı.

(Muhtemelen Türkiye'nin) ve şahsen benim karşıtlığım ise kırım ve kafkasya üzerindendir. Bir de bölgemizde ukrayna bağımsız olarak kalsın isteriz. Çünkü tayvan veya venezuel'nın aksine burası bizim komşu bölgeniz ve bizi direkt etkiliyor.

Amerika'nın yaptığı ise tam haydutluk. Adam tüm amerika kıtasını kendine ait  görüyor.bu kıtanın Petrolünü madenini çine rusyaya yedirmem diyor. Diğerlerine de gözdağını fiilen vermiş oldu. Şu saatten sonra ne küba ne meksika ne kolombiya direnemez. Çine filan yaklaşamazlar, yaklaşırlarsa cız. Kartellerin sonu gelecek veya abd konteolüne girecekler. Hükümetler de direnemeyecek. Adam rus ve çini amerika kıtasında istemiyor. Sıkıysa gir diyor.

Bizim için ise bu olanlar kıbrısa,suriyeye,doğu akdenize,adalara  yeşil ışık yakmaz , bize yol açmaz.biz zor yoldan ,diplomasi ile sabrederek mücadele etmeye devam edeceğiz.  Elinde nükleer olan BM beşlisinden biri değiliz .

Duygusal olmaya da gerek yok. Kendi Menfaatini kolla yeter.

Sn.mareşal efe arada ikiyüzlülük var desenizde aslında arada fark var hatta bunu siz kendiniz söylüyorsunuz

Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonu sonucu 3 milyo insan kayıbı

ABD'nin Venezuela ve maduro'yo operasyonu "0" zayiat bu nedemek biliyor musunuz? Tereyağından kıl çeker gibi operasyon demek

Dünya'da kaç ülke kansız bir biçimde istemediği bir ülkenin rejimini veya yöneticisi değiştirebiliyor

Ayrıca kan dökmediğine göre ne ile suçlayacaksınız abd'yi

Arda Mevlütoğlu'nun dediği gibi ceset yoksa cinayet yoktur.... Söylediğini böylece geri iade etme zamanı olsun

Hadi bakalım ayıklayın pirincin taşını
Herşey kızılelma için

1. Dünya Savaşı sona erdiğinde Osmanlı İmparatorluğu yenik sayılmıştı! Padişah Vadettin kazananların tüm şartlarını kabul ederek imparatorluğun elde kalan topraklarını işgale açmıştı! Herhalde o da bunun kansız olacağını düşünüyordu(!) Ama öyle olmadı!

ABD'nin yaptığı bir başarı mı değil mi ona Venezuella halkı karar verecektir. Ama bugünkü şartlarda yöntemler farklı da olsa bir sonuçta bir ülkeyi kendi çıkarları için sömürmeye çalışanlar hiçbir zaman haklı olamazlar. Bize yakın veya uzak olsun fark etmez. Despotlukla dünya kaderini değiştirmeye çalışanların sonu pek hayırlı olmamıştır.

Sana katılmıyorum Denizci!

Ayrıca süper güç olmak için önce etrafımızdaki piyonları yenmemiz gerektiği konusunda da katılmıyorum. Önce kendimiz uyansak ve onlara da piyon olduklarını anlatabilsek, ayrıca çok çalışarak teknolojiye yön versek kısa sürede süper güç oluruz.

Biz yıllardır denge politikasıyla birilerini ürkütmeden varlığımızı sürdürmeye çalışan, buna karşın hiçbir uluslararası sorunumuzda milim ilerleyemeyen bir ülkeyiz. Eğer süper güç olma yolunda net adımlar atmazsak, diğerleri gibi kasabın bugün hangimizi keseceğini bekleyen koyunlar gibi günlerimizi geçirebiliriz.

70'li yıllarda  kıvılcımları başlayan bu yolculuğun artık yangına dönüşmesi gerek!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu dünyanın kanunu güçlü olan zayıf olanı her zaman yer. Onun için her zaman güçlü olmak zorundayız ve ben daha güçlü olacağımıza inanıyorum hatta güçlüyüz. Biz 15 temmuzda tankların altına yatan, F-16'ların üzerine apartmanların çatılarından atlamaya çalışan bir milletiz vatanımızı seviyoruz. Vatanımız için canımızı bile veririz. Kimse Türk milletinin vatan sevgisini test etmeye kalkmasın karşılığını en sert biçimde alır...

Venezuela halkı sefalet içerisindeydi,maduro'yo sevdiklerini düşünmeyin

Biz anlatarak konuşarak çözebilseydik kendimiz uzaylılar gibi zeki varlık olan edebilirdim sn.skywolf başkan ama malesef dünya böyle değil

Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin,toplumlar ne kadar modernleşirse modernleşsin hatta silahlanma yerine kaynakların halkın refahı için kullanılması konusunda komşu ülkeler Yunanistan ve İsrail vede Ermenistan,PKK ve PYD her kim olursa olsun bilek gücümüzü göstermeden ne ikna edebiliriz nede anlaşabiliriz

Yani ona bakarsanız 6,12 mil sorunu adalar sorunu,doğalgaz sorunu,yemeklerin isminin telif hakkı sorunu bizim adalar ve Selanik sevdamız yunanlıların ege ve Kostantinapolis sevdası aşılabilir mi?

Buyrun bu yazdığıma ben bile inanmıyorum ;

-Yunan ile adalar ve anakıtalarda ortak askeri üsler

-Her ülkede karşılıklı vize ve mülk edininimi

-karşılıklı açık şemalar ve askeri üs denetimi

-Ege ve Akdeniz'de ortak petrol ve hidrokarbon arama ve işletme anlasmaları

-Megalo idea ve Osmanlı yayılmacılığının reddedilmesi

Buna benzer yüzlerce şey sayılır

Neden bu zamana kadar konuşulmadı,neden bir deneme olmadı,olduysa sonucu ne oldu?

Yani dünya sizin gibi konuşarak çözülübilen dünya olsaydı ne cinayetler oldu nede savaşlar olurdu

Kusura bakmayın skywolf hocam haklı veya haksız hiçbir olay durduk yere olmaz,birşey yapılmıştır ve bunun karşılığı olur

Ayrıca sizin konuşarak çözüm olayınız bana hayalperest lık geldi ,hatta haktan Aydoğan'ın biz neden uzaylılar kadar Medeni ve gelişmiş bir medeniyet değiliz gibi bir açıklamasına benzettim açıklamanızı
Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat