Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"

Başlatan fırtına06, 03 Ocak 2026, 11:57:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

http://savunmahatti.com/venezuelanin-hava-savunma-agi-abdnin-olasi-bir-saldirisina-nasil-direnc-gosterebilir/

Şöyle bir dursun

-Su30 mkv
-Antey2500 veya s300 vm
-F16(hadi eskiydi ve Amerikan malı diyelim)
-Buk M2
-S125 pechora
Igla
-R77 aktif güdümlü hava hava füzesi
-R27 yarı aktif güdümlü hava hava füzesi
-Kh31 anti gemi füzesi

Ne bir uçak düşürülüyor,ne bir helikopter,ne bir Amerikan gemisine saldırı var....

Sandık Rus silahı,saldırı bile yapmayı bıraktım savunmayı bile düşündürmüyor...

Ne kadar Rus silahı kullanan ülke varsa rejimi değişti

Irak
Suriye
Libya
Venezuela

Rusya müşteri ve müttefik kaybediyor

Linkback: Ynt: Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"
Herşey kızılelma için

Türker Ertürk maduro operasyonunu yorumlamış
Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

http://www.kazakistan.kz/silah-ticareti-soguk-savas-rakamlarina-ulasti/silah-ticareti-haritasi/

Buda ABD ve Rusya arasındaki yarış

Şimdi bir ülke şuna karar vermeli

Halk olarak askeri müdahele olmaması,savaştan kaçmak ve kaybetmemek için...

ABD ve Batı safında olmalı

Bunu başaramıyorsa

Sonucu şu olur

Irak
Libya
Venezuela
Ve Suriye

Burda Suriye'ye özel parantez açmak ve vurgulamak lazım

Suriye devletini ve halkını Rusya koruyamamış olabilir....

Fakat totaliter rejim olan Esad aile olrak 50 yılı aşkın beşar Esad ise 2010 yılından beri aile olarak zengin ve emperyalist olan batı devletleri ve İsrail ile Türkiye'nin başlatttığı ortak operasyon olan içsavaş koşullarında Rusya adamı olan Beşar esad'ı korumayı başarmıştır...

Belki halk ve millet olarak Ruslardan nefret edebiliriz ama şu gerçeği unutmayalım Rusya ABD kadar güçlü olmasa bile müttefik dediği ülkelerin devletini ve halkını koruyamasa bile Liderlerini koruyabilir...

Lafı getireceğim nokta gene bir ABD ve Türmiye gerilimi olursa Türkiye Cumhuriyeti olarak olmasda Birinci ağız ve yönetici olan Cumhurbaşkanı ABD ve İsrail şantajı ve tehditlerine karşı kendisini Rusya'nın dibinde bulabilir ve Türkiye Cumhuriyeti ve halkı korunamasada Cumhirbaşkanı kendisini ve ailesini Rusya'ya güvenerek rahatlıkla kendisini ve ailesini koruyabilir ve geleceğini güvence altına alabilir

Buda madalyonun bir diğer boyutu,yani ABD ile anlaşmak yada geçinmek zorunda olmadığına dahil örnektir...

Esad canlı mı,kanlı mı geleceği garanti mi? Evet...

İşin özü ABD karşıtlığı ve müdaheleleri gözünüzü korkutmasın

Üstelik Rusya ve Türkiye çok yakın gerek yardım gerek lojistik göndermesi gerek liderleri koruyacak şekilde kendi ülkelerine alması çok kolay
Herşey kızılelma için

Herşey kızılelma için

Donald Trump: "Kolombiya Cumhurbaşkanı kokain yapıp ABD'ye gönderiyor.

G•tüne mukayyet olsun."

Adam canlı yayında resmen bunu söyledi...

Millet bu Trump manyağına 6 ay önce neredeyse Nobel barış ödülü verecekti.

Büyük devletler birbirlerine zarar veremeyeceklerini bildiklerinden safları sıklaştırıp, kendilerine muhalif olacak ülkeleri bir bir yutuyor.

Erdoğan da bunu gördü 30 gemi birden aynı anda inşaa ediyor , HSS , tank, uçak ne bulursa üretmeye çalışıyor , iyi de yapıyor.
Bu tehditler olmasa bizim de bir şey üreteceğimiz yoktu...
Caydırıcılığımızı hızla artırmalıyız

http://www.facebook.com/share/1EDjBi2teu/

Maduro'nun gitmesine sevinen diğer Latin Amerika'daki Venezuela vatandaşları
Herşey kızılelma için

New York Times haberine gore Abd, Maduro'ya operasyondan once gorevi birakip yurt disina cikmasi icin teklifte bulunmus.Teklif kabul edilseymis operasyon yapilmayacakmis.
 Asıl konu ise,teklif edilen ulkeler arasinda Türkiye'nin de olduguymus.Olayin 23 aralıkta gectigi soyleniyor. Haber dogrudur,yanlistir,her halukarda Türkiye'nin adının gecmesinin bir anlami vardir.

Denizci bakış açın çok yanlış ya da konuyu tam kavrayamadın.

Burada Venezuella liderini savunmuyorum. Benim için sorun o değil! Onun ne olduğuna Venezuella halkı karar vermeli. Sorun ABD'nin tavrı. ABD başkanı çıkıp Venezuella'yı artık biz yöneteceğiz diyor. Bu resmen ahlaksızlıktır. At hırsızı diye bir tabir vardır bilir misin! Bu resmen Venezulla'daki yozlaşmayı kullanarak bir ülkenin kaynaklarının üzerine çökmektir! Bunu başarı olarak görenlerin de ahlak anlayışlarını ciddi şekilde sorgulamaları gerekiyor bence. Çünkü aynı durum kendi ülkelerinin başına gelebilir. Ki ülkemizde bunu 15 Temmuz'da farklı bir yöntemle denediler. Süper güç bir ülke bir gün ülkemizin liderini ele geçirip, o ülkenin manyak lideri "bundan sonra Türkiye'yi biz yöneteceğiz" dediğinde "olsun ben zaten o lidere oy vermemiştim" diyerek sevinen aptallardan olmaya gerek yok. Ondan sonra sadece işgalci ülkenin çıkarlarına hizmet eden lidere oy verebileceğini kavradığında iş işten geçmiş olacaktır.

Süper güç olma konusu da buna bağlı. Yunanistan'a söz geçiremeyecekmişiz. 12 mil sorununu çözemeyecekmişiz. Pkk bizi dinlemeyecekmiş vs. Süper güç olursan, bu akılsızların iplerini elinde tutanlara söz geçirebileceksin! Bu akılsızlar zaten kendi güçlerine değil, onları kullananların güçlerine güveniyorlar. Biliyorlar ki Türkiye ile savaşırlarsa kaybedecekler, ama sahipleri onları koruyacak! İşte sahiplerinin onları korumaya cesaret edemeyeceği derecede güçlü olursan, bu çakal sürüsü kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp sana biat etmek zorunda kalır. Adaleti sağlamak için güç gerekir.

Güçle adaleti sağlayanlardan olun, adaleti bozanlardan değil! Adalet çizgisinden ayrıldığın anda ne kadar gücün olursa olsun dostun olmaz! Yanında kendin gibi çakallar olur ve ayağın takıldığı anda üzerine atlayıp seni parçalamaya çalışırlar. Ama adalet çizgisinde gücünü kullanırsan, herkes seninle işbirliği yapar ve bundan hak ettiği faydayı sağlar. Sen zorlansan bile etrafındakiler bu düzenin yıkılmasını istemedikleri için sana destek olur.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İşte sıkıntı burda başlıyor başkan

Bakış açınızda sıkıntı var demiyorum,sadece bakış açınız dünyanın jeopolitiğin gerçekliğiyle uyuşmuyor diyorum,dünya çıkarlar ve menfaatler üzerine kurulu ahlak ile bağdaşan hicbirşey bulamazsınız ve bu ahlaklı ve ilkeli olmayı genelde zayıf güçsüz ve mağdur ülkeler yapmakta,onlarda etken değil edilgen...

Mesela Osmanlı ahlaklı denir Osmanlı'da zamanın abd'si...

Biz gittiğimiz yerde kadınları cariye olarak alıyormuşuz yada diğer adı köle
Veya gayrimüslim çocuklarını vergi adı altında devşirme sistemi ile yeniçeri ocağına katıyormuşuz

Şimdi biz geçmişte bunları yaşarken ahlaklı mıydık? Yani güç merkezinde olduğumuz zaman biz bile ahlaklıktan ve etiklikten uzaklaşmışız

Mesela bir örnek daha vereyim

Osmanlı'nın Fransa'daki dans işine günah diye yasak ilan etmek istemesi yada savaşla tehdit etmesi bizim bile ahlak ile hareket etmediğimizi gösterir,sana ne elin ülkesindeki dans faaliyetinden ister yaparlar ister yapmazlar tasası bize mi kalmış

Gücü koruduğun sürece herkez zorunda sana saygı ve biat gösterir

Ahlak yada Adalet ile güc kazanıp düstüğün zaman sizin iddaa ettiğiniz yanınızdakiler sizi bırakmaz yada saygı duyar sizin statünüzü korur konusu ise hiç gerçekçi değil sizin adalet ve saygı ile kazandığınız gücün sizden gitmesi durumu oluşursa sizi destekleyenlerin sizi ilk satanlar sizden ilk vazgeçenler ve ilk ihanet edenler gerçeği ile yüzleşirsiniz çünkü onlar sizin adalet ve saygı ile kazandığınız gücün kazanma biçimine değil,yani onu nasıl elde ettiğiniz yada elde etme biçiminize değil direk gücünüz ile ilgili ve alakalı oldukları için bu dediğim vazgeçme,yüzçevirme,oralı olmama,ve ihanetler ile karşılaşırsınız....

Yani güçden düşerseniz olacak bellidir,kurtlukta düşeni yemek kanundur...

Osmanlıda böyle olmadımı,güçten kuvveten düşünce herkez yüz çevirdi ve ihanetler başladı

Amerika'nın yaptığı etik ve ahlaki değil bunu asla savunamam ama saygı duyuyorum

Dünya çok vahşi bir yer ahlaklı ve etik vede Erdemli  insanların,organizasyonların,ülkelerin dışlandığı,hor görüldügü ve çeşitli entrikalara kurban gittiği yer..

O yüzden ABD gibi süper güç arasına girmek istiyorsan vahşi,acımasız, emperyalist, sömürgeci,kafasına vuran,ezen, hertürlü entrika çeviren,ahlak ve kural tanımıyan ülke olmak zorundasın

İşte ABD'yi ABD yapan bu ilkeler..yada diğer süper güçleri süper güç yapan

Biliyorum  bun son paragrafım karakter ve omurga sahibi olan insan için çok zor ve kabul edilmesi zor... Ama gerçek bu

Yaşadığım ve yaşatılan bir ağır tecrübe ve tramvadan da bunu biliyorum
Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat