Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"

Başlatan fırtına06, 03 Ocak 2026, 11:57:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Objektiflikten uzak güç, olayların sebep sonuç dokusundan cımbızlama yorumlar. Değişmeyen zayıfın makus talihi.

Bu arada ABD Venezuela üzerinden ne miktarda kaçak uyuşturucu yakalandı, resmi teyitli bir açıklama var mı? Bunu Venezuela uyuşturucu kaçırmaz anlamında söylemiyorum. Zira uyuşturucu kaçakçısı Oliver North'un kahraman olduğu, Hollanda limanlarının ana dağıtım merkezi olduğu bir dünya bu dünya. Dünyanın en zengin petrol rezervine sahip ülkesi olarak, petrollerini millileştirip, işbirlikçi bir mutlu azınlığı da pasifize ettikten sonra, petrol satamaz hale getirildi ise Venezuela 'nin yolu da ABD, dünya derin devleti ile kesişecekti elbet.
Linkback: Ynt: Venezuela'ya hava saldırısı: "Talimatı Trump verdi"

Sırtıni doğrudan ya da dolayli olarak Rusya ve Çin'e dayayan herkesin ipini cekiyor bati, en azindan öyle gözüküyor..

Arka planda belki Rusya, ABD, Çin anlasmis olabilirler o ayri ama sonuç olarak "Bati" öyle sanildigi kadar zayıflamış değil...

Kimse aman kendimi Çine ya da Rusyaya atayım da hayatimi kurtarip rahat yasayim demiyor...

Özellikle ABD ve İngilterenin her yerde adamların var, kararı verdiklerinde harekete gecirip çoğu ülkeye doğrudan ya da dolayli olarak müdahale edebiliyor...

What is steel compared to the hand that wields it?

Sayın denizci16; Tabi ki bizle ne alakası var? diyeceğiz..

Bizde öyle şeylere gerek yok ayrıca. Talimat gelir veya gereği görülürse ortaklardan biri hükümete desteğini bırakır. Erken seçim olur. Buralara varmaz.

Mehmet75 genel olarak haklısın yazdıklarında. O kadar hukuksuzluğun olduğu yerde buna neden olan yönetimin değişmesi tabi ki gereklidir. Ancak böyle yönetimlerin olduğu yerlerin genelde dünya ekonomik veya stratejik alanlarında önemli noktalar olması ve buralara genelde ABD'nin müdahale ederek özgürlük ve demokrasi getiren kahraman gibi gösterilmesi tesadüf olabilir mi? Yoksa ABD derin devleti ve gizli servisi uzun süre çalışarak buna gerekli olan kriterleri sağlıyor olabilir mi?
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Tabi ki öyle.

Bazen öyle olması işlerine geliyor,bazen böyle. Bu da emperyalizm zaten.

Arada meze olmamak için olması gerekn belli. Bugüne kadar benim bildiğim irlanda ile Türkiye anlaşma ile bağımsız olarak bir nebze paçayı kurtardı. En azından açıkça dalamıyorlar. Dalamaması için de en azından temel demokrasiyi ve dengeyi korumaya devam etmemiz gerekir.

Örneğin iran yeşil kuşak olarak kendisine verilen sürenin sonuna gelmiş gibi. Biz düşmedik mesela en azından o tuzağa.

Koca japonya ve almanya bile adamların oyun bahçesi oldu. Adam bütün ab başbakanlarını karşısına oturtuyor ilkokul çocuğu gibi.

Kezâ putin de asya ülkelwrinin bir kısmına o şekildeydi.

Herşey kızılelma için

Sen zaten ABD uçak gemisi görev grubunu kıyılarına kadar getirtmişsen , ABD uçaklarını hergün başkent semalarında uçurtmuşsan uzatmaları oynuyorsun demektir...

Kardeşim ,Dostum dediğimiz adam 3 gün yaşamıyor.

Çin ve Rusya'ya güvenen , Çin-Rusya motoru vs alalım diyen arkadaşlar da umarım dersini almıştır...

Çok genelleme konuşuyoruz

Müttefik var birde müttefik var

ABD sıkıyorsa Belarus'a dokunsun,Rusya ne yapıyor

ABD sıkıyorsa K.Kore'ye dokunsun,Çin ne yapıyor

Soğuk Savaş döneminde Sovyetler küba'ya füze yerleştirdiğinde ABD ve NATO Küba'ya dokunabildi mı?

Karşılığında bize güvence olarak yerleştirdiği Jüpiter füzelerinin akıbeti ne oldu?

ABD,Çin,Rusya bunlar hep emperyalist devletler

Sizi kontrol altında tutmak ister ve size güvenceler verirler,çıkarlar çatışır veya mızrağın ucu kendilerine batarsa sizi satarlar ve bunda zerre tereddüt etmezler

Söz konusu motor bir ticarettir,bir boyundurluğa girme meselesi değil...

Tabiki siyasi sonuçları var bunu inkâr etmiyorum
Herşey kızılelma için

Rusya ve ABD heybesindeki sorunları silah zoru ile hoyratça çözme yoluna gitti. Çin Tayvan a askeri operasyona başlayabilir.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

O zaman Merzifonlu'nun dediği gibi gaza basmalıyız.

O zaman her zaman dediğim gibi süper güç olmalıyız.

Biz tarih boyunca hep öyleydik. Öyle olmak zorundaydık. Bu ülke; süper güç olmanın önemini saray entrikaları ve haremlerde unutup kişisel zevklerinin, çıkarlarının kölesi olmuş yönetenlerin sebep olduğu yıkım üzerine yeniden süper güç olma idealiyle kurulmuş bir ülke! Bizim rakiplerimiz asla Yunanistan, Ermenistan, İsrail, pkk ve diğerleri gibi birilerinin piyonları değil, doğrudan o piyonların sahipleridir. Tepeden tırnağa kadar bu gerçeği kavradığımızda yolumuzda kimse duramaz!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat