EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Benim sorum var;

Umman'dan oldu aldık Eurofighter'ları ve İngiltere'ye güncellemeye yolladık.
O mekanik radar Katar uçakları gibi MK0 mı olarak güncellenecek yoksa MK2 olarak mı güncellenecek.
Bilen var mı?

Hani MK0'dan MK2'ye yükseltme değiyorsa, hakikatten MK2 o kadar iyiyse,  elinde sonunda MK0'ları da MK2 yapmak istiyecektir hava kuvvetleri, öyle düşünüyorum.
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Mk2 lerin hazır olması 2030 yılını bulacağı söyleniyor ki Mk1 bile daha yeni yeni hazır oluyor bu durumda eğer Umman'dan bu uçaklar alınırsa Hensoldt üretimi Mk1 radarı takılabileceğini düşünüyorum ki Mk0'a göre daha gelişmiş bir radar.Tabi gönül EH yeteneği de olan Mk2 ister ama bu radar herhalde İngiltere'den sıfır alınan T4'lerde olacaktır

Filonun sağlığı açısından ;
Mantıken :

* Umman'dan alınacak (alınabilirse) 12 uçak ;  katar'dan alınacak (alınabilirse) 12 veya 24 uçak ile aynı konfigrasyona  getirilmelidir. Muhtemelen de öyle olacaktır.

Bunların toplamı olan 36 uçak ile muhtemelen 1 muharip(20) ve 1 eğitim(12) ve test filosunun bir kolu (4)  oluşturulacaktır.  Bunların tamamının Eskişehirde konuşlanacağını düşünebiliriz. NATO açısından karadenizi koruyqn, MİLLİ açıdan ise Yunana karşı denge unsuru olarak. Belki test filosu için ayrılacak olanlar Ankara'ya alınabilir.

(Test filosuna 4 uçak ayrılır diye kesin iddiada bulunabilirim çünkü yerli mühimmat kullanılacağı söylendi. Sertifikasyon şart.)

*Sıfır alınacak 20 mk2 uçak ise eğer o tarihe kadar f-35'ler gelmezse Malatya'ya konur. Eğer f-35'ler gelmiş olursa filoyu Merzifon'a kurarız. Muhtemeln de öyle yapacağımızı söyleyip herkesi ikna etmişizdir. Çünkü NATO açısından Rusya'ya karşı konuşlanmış oluyorlar. Milli olarak da bu gelişmiş filo İsrail'i dengelemiş olur.

Yani sonuç olarak ummandan alınması muhtemel 12 uçak; eldeki Katar uçakları ile denkleştirilir. zaten tahmin ettiğim gibi tip eğitim filosu olarak da kullanılacaklarsa yeterli olur.

*Eğer f-35'ler gelmez ise opsiyonu işletip 20 ilave daha alırız. 2 filo ile Merzifon/Malatya donanır.

Eğitimli öngörüm bu şekilde.. bugüne kadar envantere yeni giren tip ve uçakların hikayesi doğrultusunda, f-4'lerin tamamen envanterden çıkacağı bilgisiyle, f-35'lerin geleceği/gelmeyeceği durumuna göre alternatif hikâye bu şekilde yürüyecektir zannediyorum. Velhasıl önce iran savaşının bitmesi ve uçakların gelebilmesi lâzım.

Modernizasyon İngiltere'de yapılacağı için Hensoldt radarı daha düşük ihtimal olur. Modernizasyonun yetişirse MK-2 yetişmez ise MK-0 ile yapılması muhtemeldir.

AESA radar için karıştırma kabiliyeti önemli bir kabiliyet. Bildiğim kadarıyla JF-17 blok 3 radarı bile karıştırma yapabiliyor, ki zannedersem kabiliyet mevcut yapının uygun yazılım ile çalıştırılması suretiyle, radardaki uygun adette modüllerin bu amaca gerektiğinde tahsisi ile kazanılıyor. Bu bakımdan teorik olarak MK-0 da yazılım güncellemesi ile bu kabiliyeti kazanabilmeli.  Tabi bu güncelleme için ne kadar para isterler Allah bilir.

Alıntı YapYunan basını:

➖"Türkiye, Eurofighter filosunu büyütüyor: 44 yerine 56 savaş uçağı alacak

Ankara, savunma programını güçlendirerek 2030'a kadar İngiltere, Umman ve Katar'ın desteğiyle tam iki savaş uçağı filosu kurmayı hedefliyor."

https://x.com/SireneOznur/status/2036176115610337628

Yaşar Güler Bugün İngiltere'de:

Eurofighter Typhoon Üretim Hattına Ziyaret
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün İngiltere'ye gidiyor.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı John Healey ile görüşecek ve yıllardır süren Eurofighter Typhoon savaş uçağı müzakereleri kapsamında üretim tesislerini gezecek.

https://www.habergo.com.tr/haber/143783/yasar-guler-bugun-ingiltere-de-eurofighter-typhoon-uretim-hattina-ziyaret.html

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat