KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
95 (45.2%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.1%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (11.9%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.1%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.6%)

Toplam Oy Verenler: 210

Adamlar herkesle anlaşma yapıyor hangisi tutarsa, bizim durumumuza düşmektense böylesini deniyorlar .
Linkback: Ynt: KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

#7451
120 ay teslim tarihi...Kim öle kim kala

1-Rafale sayılarını 24'e çıkarıyorlar , alım  sürüyor.

2-Sonra KF-21 alırlar çünkü ödeme yaptılar G.Kore'ye.

3- 3.sırada KAAN gelir tabi paraları kalırsa.

4-Son sırada F-15'in şansı var.F-15 içinde 2024'te imza töreni yapmışlar...

Aldıkları uçaklar içinde 5. nesil tek uçak KAAN olacak.

TF35000 ile KAAN'ın rakibi bile değil diğer 3 uçak. Sizce bunu kaçırmak isterler mi? KF-21 5. nesil falan değil. Olacak deniyor ama 2040'lardan önce imkansız. Rafale zaten hiç iyi sınav vermedi Hindistan'da. F-15 iyi uçak ama 5. nesil KAAN'a karşı şansı sıfır. 10 yıl sonra 300 milyon nüfusu olacak bir ülke için bu uçaklar ihtiyaç.

Tekrar olacak ama bizden dünya kadar şey aldılar. Türk kalitesi denen bir şey var. Hepsine şahit oldular.

#7454
Endonezya'nın jet alım turu henüz bitmedi. Fiyat performans konusunda en önde olan Çin yapımı J-35 ile de ilgileniyorlarmış ve bu jet seri üretime geçmiş hazır, savaş bitince Su-75 talip olurlar, F-35 için de göz kırpıyorlar.

Altın yumurta olayı var ortada...

#7455
Alıntı yapılan: 浪人 - 16 Temmuz 2025, 14:24:20Mısır, Türkiye'nin 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi "KAAN"a üretici ortak olarak resmen katıldı.



Bölgesel savunma iş birliğini güçlendirme yolunda tarihi bir adım olarak, Türkiye, Mısır'ın 5. nesil savaş uçağı "KAAN" projesine üretici ve ortak geliştirici olarak katılımını resmen onayladı.
Bu karar, Mısır Hava Kuvvetleri uzmanlarının KAAN prototipini ve üretim tesislerini yerinde incelemesinin ardından alındı.

Tarafların 2025 yılı sonunda bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalaması bekleniyor. Bu anlaşma, iki ülke arasında ileri seviye havacılık sanayii alanında güçlü bir teknik iş birliğinin önünü açacak.

KAAN savaş uçağının 2030 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaynak: Tactical Report

Endonezya çelişkili. Bakalım Mısır'la ilgili haber gerçek mi? Yıl sonunda bir  anlaşma yapılacak mı?
Nedense aklıma şöyle bir şey geliyor Mısır'ın adı geçtiğinde: Eyyyy Sisi...
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bizim icin önmeli ülkelere Kaan gerekiyor

bunlar Azerbeycan pakistan  malezya endonezya

Türkistan daki Türk kardeslerimiz

misir bae suud  bunlar tehlikeli ülkeler

natasadan alabililer

Alıntı yapılan: Mareşal Efe - 26 Temmuz 2025, 19:08:25Aldıkları uçaklar içinde 5. nesil tek uçak KAAN olacak.

TF35000 ile KAAN'ın rakibi bile değil diğer 3 uçak. Sizce bunu kaçırmak isterler mi? KF-21 5. nesil falan değil. Olacak deniyor ama 2040'lardan önce imkansız. Rafale zaten hiç iyi sınav vermedi Hindistan'da. F-15 iyi uçak ama 5. nesil KAAN'a karşı şansı sıfır. 10 yıl sonra 300 milyon nüfusu olacak bir ülke için bu uçaklar ihtiyaç.

Hocam bunlar içinde tek uçmayan bizim ki...
Ben almazlar demiyorum , hele bir uçsun motorun prototipi bile yok vs ... vs...
Adamlar 4.nesil 5.nesil her uçağa zar atıyor ben bunu anlatmak istedim sadece.

Ortalığı panayıra çevirmenin anlamı yok.
Bunu tweeter'da yazdım gerizekalılar bana " sen Yunanlı mısın Hintli misin? "  dediler🤣🤣🤣

Ortalığı panayıra çevirmeye gerek yok ama bu insanlara yapılan muhalefetin boyutunun farkında mısınız? Tabi ki eften püften şeylerle bu insanları gururlandırıp, ne kadar önemli bir iş yaptıklarını sürekli halka hatırlatmak zorundayız. Kaç kere projelerimiz iptal oldu ve bitirilemedi. Kaç kere fabrikalarımız kapatıldı.

Ben önemli olsa da olmasa da halkın aklında bu adamlar bu işi beceriyorlar algısını yaratacak her şeyi destekliyorum. Şu anda Türkiye'nin en büyük ihracat anlaşmasını yaptılar diye lanse ediliyorlar. Çok hoş bence. Bu insanların yaşadığı gururu tahmin edemiyorum.

Ben bu Türk gençleri ile gurur duyuyorum. Böyle gerçekleşme imkanı olsa da olmasa da her fırsatı kaçırmayalım.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz