KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
94 (45%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8.1%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (19.1%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (12%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
17 (8.1%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.7%)

Toplam Oy Verenler: 209

Endonezya'nın KAAN için ilk ödemeyi gerçekleştirmesi ardından ilk uçak 48 ay içinde yerli ve milli motorla teslim edilecek.

- Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün

Tabi Endonezya önce, aynı şekilde bizim gibi anlaşma yaptığı Rafale,F-15X,J-10C,KF-21 aldıktan sonra fikrini değiştirmezse...
Linkback: Ynt: KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi Mesajı Paylaş

Alıntı YapMısır, Türkiye'nin 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi "KAAN"a üretici ortak olarak resmen katıldı.

Bölgesel savunma iş birliğini güçlendirme yolunda tarihi bir adım olarak, Türkiye, Mısır'ın 5. nesil savaş uçağı "KAAN" projesine üretici ve ortak geliştirici olarak katılımını resmen onayladı.
Bu karar, Mısır Hava Kuvvetleri uzmanlarının KAAN prototipini ve üretim tesislerini yerinde incelemesinin ardından alındı.

Tarafların 2025 yılı sonunda bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalaması bekleniyor. Bu anlaşma, iki ülke arasında ileri seviye havacılık sanayii alanında güçlü bir teknik iş birliğinin önünü açacak.

KAAN savaş uçağının 2030 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaynak: Tactical Report
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: 浪人 - 16 Temmuz 2025, 14:24:20
Alıntı YapMısır, Türkiye'nin 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi "KAAN"a üretici ortak olarak resmen katıldı.

Bölgesel savunma iş birliğini güçlendirme yolunda tarihi bir adım olarak, Türkiye, Mısır'ın 5. nesil savaş uçağı "KAAN" projesine üretici ve ortak geliştirici olarak katılımını resmen onayladı.
Bu karar, Mısır Hava Kuvvetleri uzmanlarının KAAN prototipini ve üretim tesislerini yerinde incelemesinin ardından alındı.

Tarafların 2025 yılı sonunda bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalaması bekleniyor. Bu anlaşma, iki ülke arasında ileri seviye havacılık sanayii alanında güçlü bir teknik iş birliğinin önünü açacak.

ABD'den izin almış mı Mısır?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 16 Temmuz 2025, 16:28:50
Alıntı yapılan: 浪人 - 16 Temmuz 2025, 14:24:20

ABD'den izin almış mı Mısır?
2028 en son 2029 başı olmuştu. Şimdi 2030'mu oldu?
Poker gibi el yükseltiyor bunlar.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz