Mesut Yılmaz demişti galiba ."Avrupa Birliğine girmek istediğimiz yıllarda Avrupa'dan gelen heyetleri Nişantaşı,Beşiktaş vb modern , Avrupai yerlerde dolaştırıp durduk" ...Anadoluya geç her yer sefalet... Tek göstereceğiniz şey baklava,kebap ...
Nükleer meselesine de böyle bakıyorum ben , halledilecek o kadar temel mesele var ki nükleer teknoloji ilk 1000'e giremez...
Olası bir nükleer sızıntıda şu forumdaki kaç kişi idarecilerin halka doğru bilgiler vereceğini söyleyebilir? Yahu Çernobil patladı bu adamlar bize Ordu Fındığı dağıttı okullarda...Yıl 2021 yönetim anlayışında ne değişti ki?
Biri haklı bir eleştiri söylese Şaha kalkmış Türkiye'yi durdurmaya çalışan vatan haini deniliyor adama...
Neyse konu dağıldı...
Konu hiç dağılmadı olduğu yerden devam ediyor Ama sen gene aynı telden çalıp devam ederek tekrar başa geçtin bravo muazzam bir yetenek.
Balina katili Hatorii Hanzo önden gidip nükleer santralleri kapatsın bakalım. Shogunlar anında katanalarına sarılıp santralleri kapatan elleri doğrarlar. Fukushima’dan hariç tüm santralleri saat gibi çalışıyor.
Zengin Fransa Nijer ve Maliden uranyumu pırasa fiyatına alıp 58 nükleer santrallerini çalıştırıyordu. Şimdi Fransız sevecen hükümet ler devrildi Türkiye sevecen hükümet ler başa geldi bu iki ülkede. Makarna her fırsatta Türkiye’yi neden hedef tahtasına ortasına koyuyor?
Stratejik düşünmeyi bir türlü size öğretemedim gitti.
Sizin stratejik düşünme dediğiniz şey Kapitalizm yani insanı,toplumu,doğayı sömürme...
Bertrand Russell'ın çok sevdiğim bir sözü var;
"Akılsızca bir şeyi ; milyonlarca kişi söylese de o şey , yine akılsızcadır."
Siz ne kadar "Nükleer enerjiyi eleştirenler bu işi devam ettirir , engelleyenleri de saf dışı bırakır " deseniz de bu iş öyle kolay vazgeçilecek bir şey değil deseniz de ben bu nükleer enerjinin her anlamda "YANLIŞ" olduğunu düşünüyorum...
Nükleer santraller tekrar yükselişe geçse de Batı ülkelerinde 1000 tane yeni nükleer santral açılacağı söylense de Bu iş YANLIŞ... Atıkları geri kalmış ülkelere de gönderseniz , Paris'in göbeğine de gömseniz bu iş yine de YANLIŞ...
Dünya ve Türkiye'deki siyasetçilerin, askerlerin ,işadamlarının çeşitli kaygılarla Nükleer enerjiden taraf olmaları onlar açısından anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey olabilir ama bu o işin YANLIŞ olduğu gerçeğini değiştirmez...