İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

Gökbörü ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 14 Haziran 2025, 21:24:48Bir saldırıya uğrarsak " G-3'leri halka dağıtıp Toros dağlarına çekiliriz"

İşin şakası etkili savunma mekanizması tabiki düşmanı caydırıcı etki yapar ama asıl caydırıcılık "sen bir saldırı yaparsan Türkiye seni cehenneme çevirir" algısını gerçekleştirecek bir taarruz sistemine sahip olmaktır...

Türkiye ; komşu ülkelerin en uzak noktasını balistik füzeler ve ateş destek sistemleriyle yok edecek silah sistemlerine sahip olmalı" diyorduk , bu tespitimiz haklı çıktı.
İsrail saldırısı İran-İsrail arasındaki 2 ülkenin ötesinden geldi. (Tahran ile Tel Aviv arası kuş uçuşu direkt mesafe 1583 kilometre)

Acilen 2500 km menzilli , CEP değeri düşük balistik füzelerin üretimini yapıp , miktarını artırmalıyız.
Siper sisteminin aciliyeti ve Elektronik harp dayanımı hayati öneme sahip...
E-7 AEW&C Havadan Erken Uyarı ve Kontrol uçak sayısını da artırmalıyız , özellikle kritik zamanlarda aynı anda 2 tane havada bulunduracak duruma gelmeliyiz.

Düşman HSSlerini asabilecek kabiliyetleri de unutmayalim...

Hipersonik hiz mi olur, kaçış-aldatmaca manevra kabiliyetleri mi olur, tek füze de birden fazla harp başlığı mi olur, elektronik harp mi olur, "ortaya karışık" mi olur orasını ben bilmem...

Bazen menzile fazla takılıyoruz da ondan yazdım...

Attığım zaman karşıda ne HSS olursa olsun büyük ihtimal vuracak 1000km menzilli fuzeyi % 20 vurma ihtimali olan 3000kmlik fuzeye tercih ederim.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

İran'in bu gece çok daha buyuk bir saldiri yapacagini dusunuyorum.Fuzeler nereye duser bilmem ama niceligi cok daha fazla olacak.İsrail'in Abd'den acil destek istedigine dair iddialar var.İran semalarinda ucak insansiz ucaklarin su anda 1 numarali gorevi yer alti silolarini tespit etme ve hareketlilik yakalamak uzerine.Vurulanlar da var fakat bunun hicbir onemi yok.Sihalar artik savas sahasinin aktorlerinden,bunu kabul etmeli bence herkes.1500 km otede 7-24 jetlerinizle yapamayacaginiz isleri yapiyor bu aletler.Vurulsa dert degil,taktik bir iha nin en alasi 1 tank parasi.Iki gundur topyekun savas var,düsman goren tek asker dusurulen ucagin pilotu.Daha ne diyelim bilmiyorum oncelikleri birilerinin gozune sokmak icin. Mesajı Paylaş

http://www.roketsan.com.tr/en/products/khan-missile

Burda Kaan füzesinin üçboyutlu resmi var 360° çevrilen buna bakınca Kaan füzesinde tıpkı ruslardaki gibi "decoy" olmadığı anlaşılıyor bu basit tedbiri bizde uygulayabiliriz Mesajı Paylaş

Hayfa'yi vuruyorlar.Bari limani guzel bir vursunlar da hic degilse bir zarar versinler cok istiyorum gercekten.İsrail bu isten ucuz kurtulursa uzulecegim. Mesajı Paylaş

"Vuruyor" mu, "Atiyor" mu?

Patlamaların çoğu havada, yani HSSler füzeleri Vuruyor gibi..benim gördüğüm görüntülerde en azindan...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Arkadaşlar bilen herkesi davet ediyorum konuya

ABD'nin haberine göre İran 406 .8 kg uranyum biriktirmiş

Şimdi burda önemli olan kg mi? Yoksa zenginleştirme oranı mı?

Sizlerin yorumu ne bununla ne kadar başlık yapabilir

Konuya ilişkin haber

Mesajı Paylaş

CNNTürk'te izledim saldırıyı. Gördüğüm kadarıyla demir kubbe hepsini vurdu. Havada patlayıp Yanarak düşen füze parçaları yağmur gibi yağdı. Bazıları düştüklerinde de patlamaya devam etti. Ama vurulduğu belli. Çok yavaştılar. Meteor yağmuru gibi. Dün savunmayı aşıp geçen bir kaç füze oldukça hızlıydı mesela

CNNTürk'te ki programı sunan hanımefendi lütfen yorum yapmasın artık
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz!

İşin ilginç yanı, programda emekli bir komutan da var. Patlama seslerinin hedefi vuran İran füzeleri sanıyor. O patlama sesleri demir kubbenin vurduğu füzelerin patlama sesleri, ki yanan füzeler düşerken ses duyuluyor. Biliyorsunuz ses görüntüden sonra ulaşır.

İşim daha da komik yanı, çok bilmiş gazeteciler o anda İran'ın 1500 km menzilli gelişmiş füzelerini fırlattığını, düştü yerde 500 metre çapında krater açtığını, 1500 metre çapındaki alanda bulunan her şeyi imha ettiğini, 3 km çapındaki alanda 7 "şiddetinde" Sarsıntı yaptığından falan bahsediyordu. Oysa yerde öyle bir patlama göremedim! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz