Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu arada en ucuz gaz bizimde alım anlaşmasını yaptığımız louisiana'daki Henry hub'dır. Haberleri ekşi sözlükteki sallamalardan değil gerçeği araştırarak öğrenin.
Linkback: Ynt: Türkiye - ABD İlişkileri

Ekşi sözlüğe hiç bakmadığım için üzerime alınmıyorum. Sosyal medyada br yerde gördüm. Nerede gördüğümü hatırlamıyorum. Orada paylaşanlar belki ekşi sözlükten almışlardır bilemem. Ama en ucuz olduğuna dair net bir belge de göremedim!
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Türkiye nin rusyadan aldığı gazın maliyeti USD7.55 ile 7.82 $/MMBtu arasında. Abd Henry hub fiyat ortalaması $3.41 - 3.47 $/MMBtu arası. Tanker maliyeti ilave edilse bile daha ucuza geliyor.

Amsterdam Avrupa merkezi yine usd10 civarı, japonya/Kore yine aynı $10-11, birleşik krallık $10.5-11.5 gibi.

Türkiye alış maliyeti olarak en ucuz gazı türkmenistandan alabiliyormuş. İkinci sırada abd.

ABD'nin Ruslar'dan almayın dediği gaz mı yoksa petrol müydü?

Sayın Sungur gaz için avantajlı bir fiyat aldığımızı söylüyorsunuz bir de petrol fiyatını karşılaştırır mısınız?

Bildiğim kadarıyla abd ile petrol anlaşması yapılmadı. Petrol gaz gibi oynak bir piyasa değil, hemen hemen heryerde aynı fiyat. Ama rus petrolü kağıt üzerinde $1 gibi daha ucuz. Bunun sebebi kükürt oranı biraz daha yüksek. Ama ambargo nedeniyle Çin, hindistan ve bize kağıt üzerindekinden çok daha ucuza satıyor ruslar.

Sayın Sungur tam da lafınızın üzerine ABD'ye rest çekebileceğimiz bir gelişme yaşandı az önce...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Sakarya'da 785 milyar metreküp gaz keşfettik."

Rusya nın gazı boruyla geliyor Amerika'nın gazı gemiyle geliyor. Bizim santraller cayır cayır Rusya gazı yakıyor ona gemimi dayanır. Ben baktım 20 milyar m3 gaz alıyoruz Rusya dan. Gemiler ise 200 bin m3 gaz taşıyabiliyormuş. 20 milyarda 100 bin tane gemi dolusu gaz var yani
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Putty, tankerle de gelse rus gazıyla aşağı yukarı aynı fiyata gelir tahminim. Matematikle 9 dolara falan geliyor Henry hub gazı. Ama ülkeler arası anlaşmayla daha ucuza bağlandığı kesin. Çünkü benim verdiğim rakamlar spot piyasa rakamları, yani anlaşmasız, her an alabileceğin fiyat.

Bir de şu var, anlaşma 20 yıllık ve gelecek zamlardan etkilenmeden sözleşme fiyatından almaya devam edeceksin.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat