IDEF 2025

Başlatan OKÇULAR, 16 Nisan 2024, 18:00:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

http://x.com/Defence_Turk/status/1948269416845840854?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Bahsettiğim sungur kulesi ve topu ve radarı süper olmuş..

Galiba bunun ismi gürz

Ama gürzde optik kamera farklı gibiydi şunların resimlerin bir paylaşında farkı görelim

Bunların envantere bol bol çeşitli paletli araç kaplan10 ve tekerlekli pars arac8 üstünde ve pick-up'larda görmek lazım

Ekleme bu Roketsan çözümü ,Aselsan'ın başka
Linkback: Ynt: IDEF 2025

ASELSAN idef 25 denizcilik çözümleri

Dk 5.30 dan itibaren Cenk350N adında Multi fonksiyonel dört yüzlü aesa radarı tanıtılıyor.

Apar'ın muadilini yapmışız

Baykar'ın satın aldığı Piaggio Aerospace şirketinin çok amaçlı devriye uçağı tasarımı (IDEF 2025)

DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

FNSS KAPLAN ADA (Ateş Destek Aracı) (IDEF 2025)

Hala bazı projelerden ses seda çıkmadı misal Roketsan "Akbaba" "umtas gm block-1,block-2" gibi

Alıntı yapılan: Osman Pamukoğlu - 24 Temmuz 2025, 13:18:34Hala bazı projelerden ses seda çıkmadı misal Roketsan "Akbaba" "umtas gm block-1,block-2" gibi

Bu da çok üzücü oluyor maalesef. Motorlar ile ilgili de tatmin olamadık.

Şu ana kadar sadece elimizdeki mühimmatların bir tık iyisini gördük gibi. Öyle ete kemiğe bürünmüş yeni büyük proje yok gibi.

Alıntı yapılan: SH - 24 Temmuz 2025, 13:38:04
Alıntı yapılan: Osman Pamukoğlu - 24 Temmuz 2025, 13:18:34Hala bazı projelerden ses seda çıkmadı misal Roketsan "Akbaba" "umtas gm block-1,block-2" gibi

Bu da çok üzücü oluyor maalesef. Motorlar ile ilgili de tatmin olamadık.

Şu ana kadar sadece elimizdeki mühimmatların bir tık iyisini gördük gibi. Öyle ete kemiğe bürünmüş yeni büyük proje yok gibi.
Aynen üstad

denizci,  o Gürz değil.

top nerede ki?  .
insansız  arazi aracının üzerinde 4 adet dikey Sungur var.
küçük bir araç değil,  yerden en az yarım metre  yüksekte şasi.
silah kulesiyle toplam yükseklik 2 veya 2.5m.
şasinin yanındaki delikler de  motoru ve  iç donanımı soğutmak için havalandırma galiba.
o deliklerin  toz filitresi düşünülmüştür tabi.
yalnız,  aracı da mı Roketsan üretmiş?

ben  o kadar heyecanlanmadım  açıkçası,  Eren daha çok dikkatimi çekti.

Yarın muhtemelen TÜBİTAK Gökhan füzesinin tanıtımını yapacak. Böylece iki adet ramjet hava hava füzesi olacak.

En çok sevindiğim hususlardan biri, Kaan'ın jeneratörünün hazır olması oldu.O zaman söylememiştim ama Efes 2023 tatbikat sergisi esnasında Volt Elektrik henüz istenilen gücün çok altında idi. Şimdi Volt Teknolojinin istenilen gücün üzerine çıktığını öğrendim. Böylece Kaan projesi önündeki engellerden biri daha ortadan kalkmış oldu.

Sergilenen motordan da anlaşılacağı üzere TF-6000 de yer testleri devam ediyor.

Altay'da Batu motorunun testleri de devam ediyor ama konuşmadan motordan çok transmisyonda zorlandıklarını sezimledim.

Yine TÜBİTAK da 1200 Bg V8 ve 1800 Bg V12 motorlarını sergilemiş.

ASELSAN yetkilileri ile görüşmemden deniz radarlarında devamlı yazılım güncellemesi ile kullanılmakta olan radarların da ihtiyaç ve pratiklere göre evrimlerinin devam ettirildiğini anladım. Benzer süreç muhtemelen MURAD için de söz konusu olacak.

Alıntı yapılan: Quadrom - 24 Temmuz 2025, 09:45:59Açık alanda canlı bileşenlerini görmek ve çalışma prensibini de Kurulan çadırda video animasyon olarak izlemek güzeldi.(2,5-3 dk lık bir gösteri)  Sn. Okçular mümkünse onu da yükleyin. 

Fuarda Çelik kubbe bileşenleri bir arada değil. Sistemin tüm unsurlarının bulunduğu bir gösteri videosu da görmedim. Ama işi bilen biri hazırlayabilir.

Güvenlik şemsiyesi adında fotoğrafın paylaşım videosunu buldum.
https://x.com/savunma_trhaber/status/1948283959273529730

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz