IDEF 2025

Başlatan OKÇULAR, 16 Nisan 2024, 18:00:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ASELSAN ve DeltaV tarafından geliştirilen GÖKTAN sistemi, bu yıl IDEF 2025'te ilk kez sergileniyor. Türkiye'nin yerli GLSDB alternatifi: GÖKTAN sistemi.

150+ km menzil
360° atış kabiliyeti
Çoklu hedef angajmanı
Modüler ve mobil yapı
TOLUN mühimmatıyla tam isabet

DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Alıntı yapılan: putty - 22 Temmuz 2025, 18:44:27tahtadan maketler böyle projemi ilan edilir

Tahta maket önünde poz veren ateşe  :)  Fuara katılsan kim bilir kaç tane fotoğraf çekilirdin.

Sarsılmaz standı. (IDEF 2025)

ASELSAN, KORAL 200 kara platformunda uzaktan elektronik destek/elek. sistemini ilk kez sergiliyor!

Bu kadar yalan dolan fuar ben idef tarihinde görmedim kusura bakmasınlar. Hipersonik füzeymiş hiç utanmıyorlarda. Ben bu balistik füzeye inanıyorum olmuştur bitmiştir biliyorum ama anlatırken koca müdür hipersonik dedimmi kızıyorum o zaman ben. Hipersonik olmayan balistik füzemi üretilmiş insanlık tarihinde. Hipersonik füze diye bir yeni olay var ama bu atmosferde hipersonik hızda gitmektir uzaya çıkınca zaten tüm araçlar hipersoniktir hatta en az hipersoniktir. Koca koca işin başındaki adamlar böyle anlatırmı füzeyi sanki biz Hipersonik yaptık başkaları subsonik yapıyor balistik füzelerini. Ramjet füzeleri on yıldır konuşuyoruz çıka çıka karşımıza tahta füze çıkarttılar gerisi laf. Biz zaten biliyoruz bu füzelerle uğraştığınızı söylemenize gerek yoktuki bize elle tutulur bir şeyle gelecekseniz gelin. Ya gerçek gövde ya atış deneme videosu hatta fabrikada montajda bir gövde bari olsa olurdu odundan maketi koyup on yıldır konuştuğumuz füzenin müjdesimi verilir. Geçen fuarda tüm basında konuşulan sudan hidrojen üretip onunda kamikaze fırlatan silah vardı bir tek ben böyle asabı bozuk eleştirmiştim palavra demiştim onada kızmıştınız hani nerede o silah mesela en çok basına haber olan silahtı.

Ben roketsan projelerinin hepsinin gerçek olduğuna ciddi olduğuna eminim bazıları hayat bulmuyor yerine başka şeyler geçiyor onlar bile ciddi projeler biliyorum ama vatandaşın tatminine bu kadar saygısızlık olmaz karşımıza gele gele odundan ramjet füze ile gelmişler hemde ulusal fuara. Ay ne sevindik ne sevindir on yıldır bunu konuşuyoz çok rahatladık sonunda görünce odunları

Böyle bir foto ile tanıtacaksın füzeyi odundan maketle olmaz biz sana soru sormayız ondan sonra sen çalış istediğin gibi

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Çakır ve Atmaca füzeleri atabilecek konteyner lancer geliştirilmiş. Operatör konsolu bile var. (IDEF 2025)

Alıntı yapılan: OKÇULAR - Bugün, 09:19:51
Alıntı yapılan: putty - 22 Temmuz 2025, 18:44:27tahtadan maketler böyle projemi ilan edilir

Tahta maket önünde poz veren ateşe  :)  Fuara katılsan kim bilir kaç tane fotoğraf çekilirdin.

Fuara gidecek olanlar sorabilirler mi? Forumda çok defa dile getirdiğimiz özellikler bu füzede kullanılmış mı? Bu füzenin hava savunma sistemlerine karşı herhangi bir karıştırıcı sistemi var mı?
Linkback: Ynt: IDEF 2025
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

IDEF de sergilenen MSB Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen ve üretilen LEVENT Köşe Atış Aparatı. Zamanında Özel kuvvetler için tedarik etmek istediğimizde yaptırım gördüğümüz bir silah sistemiydi. Kötü komşu kişiyi ev sahibi yapıyor diye boşuna söylenmemiş.

Bunu vakti zamanında İsrailli bir firma geliştirdi görece kolay üretilebilen ama ilginç işe yararmış gibi görünen aslında pratikte pek bir işe yaramayan bir aparat. Bunu Türkiye de kaç kere ürettiler ben 15 sene önceden bile hatırlıyorum birilerinin yaptığını. Bunu kim lazım deyipte isteyecekte İsrail firması satmayacak ben hiç sanmıyorum.  MSB ARGE merkezinin uğraşacak başka işi gücü kalmamış buna mesaimi harcamış gerçekten. Aşagıdaki firma en az bunu beş senedir yapıyor zaten

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

BMC Power'ın Vuran zırhlı araçları için geliştirdiği 400 beygir gücündeki yerli motor TUNA IDEF2025 fuarında yerini aldı. (Fotoğraf BMVPOWER)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz