İ SINIFI FIRKATEYN

Başlatan SKYWOLF, 21 Aralık 2015, 08:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Para lazım! İtibar bedava sağlanmıyor!
Linkback: Ynt: İ SINIFI FIRKATEYN
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Fransaya, Italyaya kim saldıracak? Komşuları kimler?

Elma ile Armutu karsilastiriyoruz...hatta elma ile buzdolabını diyelim, o kadar benzerlik var yani...
What is steel compared to the hand that wields it?

İyi de Türkiye'yi deniz kovvetleri olarak komşu ülkelerden kim tehdit edebilir.

İsrail? Savaş durumunda denizaltıları hariç tekneleri dahil limanlarını terkedemezler, aynısı Türkiye için de geçerli, havadan linç eder.

Yunan? İsrail' karşı aynısı geçerli, hatta Ege'den gemileri apar topar çekmek bile zorunda kalınabilir.

Rusya? Dron ve insansız deniz araçları yüzünden deniz kuvvetleri olmayan Ukrayna'ya karşı bile gemilerini açık denize çıkartamıyor. Karadeniz ufak kapalı göl diyebiliriz, hayali Türk-Rus savaşında Karadeniz'de her ülke de tekne bile çıkartamaz.

Türk deniz kuvvetleri envanter olarak yeni sayılmaz ama güçsüz de değil. Çin gibi dev ekonomisi olmadığına göre satmak zorunda, yatırım yapılır, üretim kapasitesi arttırılır, yeni projeler için maddi kaynak oluşturulur.

Dünya'da kendi ihtiyaçlarını gidermeden silah satan başka bir ülke var mı acaba?

Yavuz'lar dökülüyor,Barbaros'lar yarı ömür modernizasyonunda, Gabya'lar 150 yaşında hâlâ ihracat diyorsunuz...

İsrail vs ülkeler böyle fırsatlarda çakıp geçiyor hasmına...

İhracat iyidir.. çarkı döndürür..

Yapan değil alan olsaydık ayrı.. ama yapıyorsan satacaksın.. sadece kendine silah üretmek demek; hem arge, hem üretim, hem fabrikalaarı açık tutmak için sürekli vermek demek..  e almadan vermek de Allaha mahsus.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 27 Temmuz 2025, 14:54:18İhracat iyidir.. çarkı döndürür..

Yapan değil alan olsaydık ayrı.. ama yapıyorsan satacaksın.. sadece kendine silah üretmek demek; hem arge, hem üretim, hem fabrikalaarı açık tutmak için sürekli vermek demek..  e almadan vermek de Allaha mahsus.

Hocam ben sadece kendimize mi silah üretelim dedim? 100 tane İ sınıfı üretelim yine de hiç satmayalım da demedim.yap 10 tane İ sınıfı sonra sat istediğine.İstersen Yunanistan'a sat .

Yunanlılar İtalyanlardan eski 2 Fremm istiyor o kadar yeni fırkateynleri olmasına rağmen İtalyanlar sıcak bakmıyorlar eski Fremm'leri vermeye...
Neden?

Geçen de Hisar sınıfını verdik Romanya'ya daha donanmaya 1 tane Adkg almadan.

Bu kafa iyi bir kafa değil şu uluslararası ortamda , donanma su üstü harp gemilerimiz şu haldeyken...

Kızaktaki 2 İ sınıfından 2 milyar dolar alıp , yerine kızağa 2 adet tl ile yapılacak yeni gemi koymak nereden baksan çok iyi iş. Muhtemelen bu başlangıçtan sonra  o taraftan başka ihracatlar da duyacağızdır.

Devamen kızağa konulacak 2 i sınıfına ilaveten bu kaynakla belki ilk tf-2000 bile bedava gelmiş olabilir.

It is Business.

Diğer yandan biz burada savunma sanayini ve gelişimini takip ediyor ve yorumluyoruz.

Silahlı kuvvetlerimizin elinde ne olduğu , elindekiyle neye muktedir olduğu , neyde eksik olduğu ayrı bir mesele.

Türkiye'de 83 tane irili ufaklı tersane var, bunların en az %20si fırkateyn büyüklüğünde gemi yapmaya muktedirler,
Savunma sanayi bakanlığı da bir zahmet iş yükünü daha çok tersaneye yaysın artık, savaş gemisi ihraç edebiliyorsak bu fırsatı kaçırmamak gerek.
 Savaş gemisi yapımında zor olan kısım zaten gövde imalatı değil , iç donatım faliyeti bu uzun sürüyor, çok adet tersane bu işe başlarsa askeri iç donatımdaki ince işçilik yeteneği daha fazla tersanemize kazandırılmış olur.

Mesela bir gezi parkı yüzünden RMKnin bu yeteneğini imha ettik, o kolay kazanılan birşey değil. Tüm mühendisini ustasını ustabaşısını yeniden organize etmek prosedürleri baştan öğretmek gerek.

Çok tersaneye bu kadar iş var mı derseniz evet var , donanmamızın envanter çok hızlı yaşlanıyor çünkü bugüne kadar elalemin hurdalarıyla idare ettik uzun süre , çoğu platformun değiştirilme zamanı geldi, bunun yanında ihtiraslarımız da çoğaldı, dünya çapında donanma unsurlarına olan ihtiyaç da fazlalaştı ne kadar hızlı yanıt verebilirsek bu isteklere , o denli avantajlı oluruz. Savaş gemisi satışı az buz birşey değil, otokar'ın romanya'ya bin cobra satışından elde ettiğini bir gemi ihracatı ile alabilmek var.

Bu arkadaş da benimle aynı fikirde. Bir an " Yahu bu ben olmayayım" dedim kendime...

BATTLESHIP LOVER:

Beni yanlış anlıyor bazıları, ben demiyorum ki İSTİF sınıfı Endonezya'ya satılmasın. Ben diyorum ki zaten bu 3 geminin hizmete girmesine çok vakit kalmadı zaten personeli de atanmış, bırakın bu 3 gemi hizmete girsin, girsin ki 4 adet Yavuz sınıfımız artık filodan çıksın. O gemiler çok yoruldu artık o gemilerin durumu iyi değil. Bırakın planlamada olduğu gibi ilk 4 İSTİF sınıfı fırkateyn 4 adet Yavuz sınıfının yerini alsın. İkinci parti 4 gemi yani daha geç teslim edilecek 4 İSTİF sınıfını istiyorsan inşası tamamlanır tamamlanmaz sat Endonezya'ya. Endonezya senden 48 tane Kaan almış başka gemiler de almışlardı zamanında inşası devam edenler var. Beklesinler az zaten gemiler hızlı inşa ediliyor. Ama bırakın bu 3 gemi güzel bir şekilde filoya katılsın. Katılsın ki hem Yavuz sınıfı ayrılsın hem bir yandan Barbaros modernizasyonu rahatlasın istiyorum...

Sizinki, Sanayi ve ticaret açısından İdeal şartlarda kendi başına tamamen yanlış olmayan ve fakat naif bir düşünce. Donanmamız açısından ise tamamen doğru bir düşünce.

Buğday-tüfek veya silah-tereyağı dengesi diyelim.

Ya da kaz geleceğini düşünerek tavuklarından ve yumurtalarından vaz geçme de diyebiliriz. Tabi ki kaz sevmeyenler için ya da tavuğu daha çok sevenler için tartışmalı bir hareket.

Kanımca en doğrusu sanırım şu olur;  yakında denizden bir tehlike beklemiyoruzdur; gemilerin tip ve sayısını değiştireceğizdir; ya da zamanında mahmudiye ve yavuzu söktürdüğümüz gibi maaşlar ödenemiyordur para lazımdır.

Her halukarda şeffaf ve yargı/yasama tarafından denetlenmeyen bir yürütmenin işleri olduğundan güvenmemekte hepimiz haklıyız.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz