EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn Turgut1005,
Bilhassa ECRS-M2 radarı ile Typhoon ve F16V70 karşılaştırılamaz bile. İki ayrı dünya. ECRS Mk2'li Eurofighter Typhoon, daha gelişmiş teknoloji ve kinematiğe sahip üstün bir hava üstünlüğü platformudur; F-16V (Blok 70/72), kapsamlı küresel desteğe sahip, oldukça çok yönlü ve "uygun maliyetli" çok amaçlı bir savaş uçağıdır.

40400lbf lik çift motor itkisine karşı 29500lbf'lik tek motor itkisi.
F16 tam yüklü kalkış için 1200-1500m pist isterken, Typhoon tam yüklü olarak 7-800m pistten kalkış yapabiliyor. (Boşken 300m'den kalkıyor - aşağıdaki videoyu izleyin. 300km/saat hızlı Bugatti-Veyron ile beraber 1 mil gidip geliyorlar. Typhoon 1 milde yukarı çıkıyor. Sonra geri gelip Bugatti'yi geçiyor)

Delta kanat farkı var bir defa. Typhoon 65000ft max irtifası olan bir uçak. F16'nın max irtifası 50000ft. F22 ile kafa çarpıştıran uçak Typhoon.
1.5 mach hızla Supercruise kabiliyeti var Typhoon'un.

Daha saymakla bitmez.

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Sn.Turgut05 yapacağınız tek bir soru vardı....

Bu pilotumuza gerek Anadolu kartalı gerek Katardaki tatbikatlara,eğitim uçuşlarına katılıp katılmadığı sormak,Ve ne gibi sonuçlar elde ettiğinizi söylermisiniz diyecektin.

Teşekkür ederim bilgiler için.birde bursa yazılanları nasıl kopyalabilirm ne yaptıysam olmadı

Facebook daki arkadaş pilotmuş gerçekten,uçuşlarda...

Facebook'daki o arkadaş muhtemelen pilot değil ama dediği doğru olabilir..

Elimizdeki CFT'li F-16'ların ek yakıt tanklarıyla kapasitesi neredeyse 8 tona yakın...EF'in ek yakıt tanklarıyla kapasitesi 7 tonlarda.

Ayrıca F110 art yakıcısız durumda subsonic hızlarda EJ200'e göre daha az yakıt yakıyor...F-16 daha küçük daha hafif bir uçak.

Bir cft li F16

3 ton dahili
1.5 ton iki adet yakıt tankı kanatlarda
1 ton gövde altı
1.1 veya 1.3 ton cft iki adet

Toplam 9.2 veya 9.6 ton yakıt olması lazım aklımda kalan

Bir ef2000

5 ton dahili
1.5 ton iki adet kanataltı
1 ton gövde altı

Toplam 9 ton

İlerde EF2000 için cft düşünülüyordu ne oldu bilmiyorum ama

Ef2000 daha geniş kanatalanı,daha yüksek itki ağırlık oranı daha fazla kuru itki ve yaşitkiye sahip olduğu için maks yükde daha etkili

Boş ağırlık yani sadece dahili yakıt ve clean(temiz, silahsız) pozisyonda bile ef2000 avantajlı

Düz mantık ef2000 süperseyiri neye borçlu,airframe ve ağırlığına göre sağladığı Kuru itki sayesinde

Sn.Turgut05'in sorduğu soruya istinaden

Aslında olaya şöyle yaklaşalım,pilot bilgisi olarak değilde ama silahlı kuvvetler ama hava kuvvetleri ister ayrım yapın ister yapmayın....

Nasıl bir doktrin veya prensip ile yetişmişse artık ,ABD ürününden başka bir ürünün daha iyi olabilceğine,üstün gelebilceğine inanmıyor,kabullenmiyor.Çünkü öyle eğitilmiş ve öyle inandırılmış...

Bunu iddaa etmiyorum kesin diyorum yoksa o pilotumuz bunun için bilgi sunması lazım aynı şekil varsa tecrübesini paylaşması lazım

Şimdi anlaşıldı Neden ABD dışı uçaklara bakmadığımız...

Pilot yani taban böyleyse kimbilir komuta kademesi nasıldır?

Yani dogruluk payı var söylediginizde ama bu kadar basit aciklanabilecek birsey degil.Birtakım zorunluluklarda vardı,esasen biz bu degildik yani,simdiki özgüven yoktu.KAAN'i ve tesislerini goren siz olmussunuz diyor artık.
  Aslında Hulusi Akar'ın savunma bakanligi surecinden itibaren baslayan bir donusum oldu orada.O uçak gemisine çıkıldığı gün anlamistim EF isinin olacagini.Bir bilgim yoktu yani,sezgisel biraz da bazı şeyler.
  Ben burada bu konuda Yaşar beyin soylediklerini takip ediyorum ve O'na inaniyorum da.Disarida da sorup sorusturuyoruz.Rahat olun,olabilecek en iyisini alacağız bu şartlarda.Hatta bir adim öteye tasimak isterim,bu anlasmanin çercevesine bakinca F35'den daha verimli olacagini dusunuyorum bizim icin.F35'den iyi ucak demiyorum aman yani! Iyi olan bizim icin ne kadar iyidir,bunlar tartismaya acik seyler bence.

Eurofigher için sürekli süper seyir yapabildiği söyleniyor ama bu doğru değil. F22 deki anlamı ile süper seyir yapamıyor. Çok ideal şartlarda yüksek irtifada sadece hava hava yükü ile süper seyir yapabiliyor. F22 de kastedilen ise daha alçakta dahili istasyonlarındaki savaş yükü ile savaş şartlarında süper seyir yapabilmesi. Eurofighter çok steril şartlarda bunu yapıyor.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://www.facebook.com/share/p/17dcruZgF1/

200 km'den bir km aşasını kabul etmiyorum demedi demeyin😀

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat