KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
97 (45.5%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (18.8%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (11.7%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
18 (8.5%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.5%)

Toplam Oy Verenler: 213

Alıntı yapılan: mehmet05Ancak TF-35000'de savaş şartları dışında böyle bir yöntemin uygulanması muhtemel olmayacaktır.

İyi de zaten adı konmamış savaş durumunda sayılırız. Sertifikasyonu bekleyemeyiz.
----------------------------------------------------

Aha, vallaha yine yaptım. Alıntı fonksiyonu çalışmıyor ama ne gam. Alıntı yapabiliyorum, yaşasııınnn!
Linkback: Ynt: KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Yazdığım onaylanmadı, sildim.

Hangi mesaj Sayın oguzuyvanc? Belki teknik bir hata olmuştur. Arada oluyor öyle. Bu arada, onaylama yok burada. "Yasaklı ve gereksiz iletiler" kısmına taşınıyor mesajlar. Israr edeni de şutluyorlar.

yok be ,üstad , yanlışlık oldu.
usa konusunda çok şey  beklemeyin dedim , nedense rahatsız olundu.
Orada kuduz christian zionistler oldukça , değil motor, iğne gelmez dedim.
Bunun onaylanmamasından rahatsız oldum..
 o USADA SİYONİST YEHUD + 70 MİLYON SAPIK EVANJELİST KIYAMET SAVAŞI BEKLİYOR ve devleti tamamen ele  geçirmişler...
 Çin filan da takmıyorlar... dertleri biziz manyakların..
 Millet, asıl tehlikenin farkında değil

Aynı fikirdeyim sizinle, bayağıdır da söylüyorum bunu. ABD, özellikle Çay Partisi Hareketinin zuhurundan beridir iyice zıvanadan çıktı.

Dış politikayı geçtim, iç politikasında da aynı durumda artık. Mantıklı kararlar beklememek lazım onlardan. Tek dertleri biz değiliz ama. Bu manyakların herkesle derdi var! Demokrat Partiden başlayarak...

Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:

"Baykar'ın ürettiği teknolojilerin Amerika için de bir üretim alanı olabileceği, ABD'nin de Türkiye'deki bu gelişmiş teknolojiden istifade edebileceği konusunda (Amerikalıların) talepleri var."

Şu anda almayı beklediğimiz F-35 ve KAAN'ın motorları var. ABD Kongresi'nde bekletiliyor ve lisansları durmuş durumda. Onların lisanslarının hayata geçirilmesi ve motorların gelmesi lazım ki KAAN'ların üretimi başlayabilsin.

Bizim ABD ile olan ilişkimizde sınırlamaların olması, bizi ister istemez uluslararası sistemde daha farklı arayışların içerisine itecek.

Kendi yeteneklerimizi elbette geliştiriyoruz ancak hiçbir ülke, sadece kendi geliştirdikleri ile kendisi için yeterli hale gelemez."

Yahudiler bunları koyun gibi güdüyorlar. Bu Evanjelist sapkınlar Yahudileri tanrının seçilmiş halkı, İsrail'i de tanrının ülkesi gibi görüyorlar. Dikkat edin Netanyahu denen soykırımcı kasap her fırsatta ABD için Yahudilerin ve Hristiyanların kurduğu ülke diyor. Oysa ABD'nin kurucu babalarının arasında Yahudiler yok.

Hatta gerçekte Hristiyanlar Yahudileri asla sevmez. Katı Hristiyanlara göre onların inancında Yahudiler Hz. İsa'yı öldürdüğü için nefret objesidir Yahudiler.

Ama ABD'de de özellikle halkta artık İsrail'e karşı olumsuz bakış açısı giderek yükseliyor. Özellikle genç nesilde İsrail'e karşı bir sempati, Yahudi sempatizanlığı yok denecek kadar az. Avrupa'yı ise kaybettiler artık. Bugün Avrupa'da Yahudileri dükkanına almak istemeyen işletmeler var.

Sosyal medyada ise her gün İsrail'e karşı söylemler giderek sertleşiyor, yetmiyor Yahudi karşıtlığı dahi güç kazanıyor.

Batıda Yahudilere karşı özellikle 2. dünya savaşındaki yaşadıkları nedeniyle bir sempati vardı ama günümüzde artık bu giderek azaldığı gibi Yahudi aleyhtarlığı da güçlenmekte.

Konvansiyonel medyayı kontrol ettikleri için yıllardır kendilerini ezilen, hor görülen, soykırıma uğrayan bir halk olarak pazarladılar ve batıda bu nedenle sempati kazandılar. Almanlar ise mahcubiyet duydukları için destek verdiler ama sosyal medya sayesinde artık İsrail ve Yahudi karşıtlığı giderek güçleniyor. Genç nesil bugün muhteşem kuşak ya da boomer kuşağının aksine Yahudilere karşı bir sempati beslemiyor. Bugün Avrupa ülkelerinin Filistin'i tanımalarının nedenlerinden birisi de artık toplumsal baskıdır.

Netanyahu rejiminin İsrail'e ve Yahudilere karşı yaptığı en büyük kötülük bu oldu. 2 yılda yıllardır konvansiyel medyada inşa ettikleri algıları yerin dibine batırdı. Netanyahu bugün BM toplantısında konuşurken büyük çoğunluk salonu terkediyor. İnsanları artık antisemitist olarak suçlama saçmalıklarını da kimse yemiyor. Hatta Hitler bunlara bunu yaptıysa haketmişlerdir diyen genç nesil dahi oluştu.

Tabular yıkıldı artık. Eskiden İsrail'e karşı olduğunda İslamcı, aşırı dinci terörist, antisemitist olarak mimleniyordu insanlar ama bugün Avrupa'da ateistler bile İsrail'e negatif bakış açısına sahip. İsrail'in kaybettiği en önemli şey bu oldu. 7 Ekim'den sonra neredeyse büyük çoğunluk İsrail'e destek verip destekledi lakin 2 yıl sonra destek verenler bile artık yeter, soykırım yapıyorsun diye. Orta ve uzun vadede İsrail'e en büyük zararı da bu verecek.

Sn. Denizci16

F110'ları lisans altında ürettik ve bu lisanslar belli zamana tabii. Bittiği zaman üretemiyorsun. F110'lar F-16'lar için üretildi ve Türkiye'nin isteği KAAN'ların ilk partilerinde kullanılacak olan F110'ların TEI'de üretilmesi. Bakan'ın bunu kastettiği kanaatindeyim.

F-110 istenmesi ayrı, burada üretilmesi ayrı, lisans altında üretimi ayrı kavramlar. Lisans demek 80 motorun üstüne çıkılabileceğini ve yine değişiklik hakkını da saklı tutarsak B planı olarak F-110 üzerinden daha güçlü bir motor çalışmasını akla getiriyor... ::)

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat