KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 15 Aralık 2010, 20:51:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Yerli Savaş Uçağımız Nasıl Birşey Olacak?

Tamamen özgün bir tasarım olacak. Hiçbir uçağa benzemeyecek.
97 (45.5%)
Güney Kore ile ortak olarak KFX'i millileştireceğiz.
17 (8%)
SAAB ile ortak stealth bir uçak geliştireceğiz.
40 (18.8%)
F-16 tecrübemizi kullanarak gelişmiş bir F-16 yapacağız.
25 (11.7%)
Projeyi rafa kaldırıp ABD'den uçak alacağız.
18 (8.5%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
16 (7.5%)

Toplam Oy Verenler: 213

2 prototip aynı anda üretiliyor denmişti.
P1 ve P2 .

Arkadaki prototipten başka aynı üretim hızında başka bir prototip de olmalı.

Yine de arkadaşımıza teşekkürler. Nihayet en azından 2.KAAN'ı Dünya gözüyle görmüş olduk.

Görülen sınırlı resimden hareketle yeni prototip'de somut bir farklılık-değişiklik gören var mı?

Sosyal medya yorumları burun ve kokpitin küçüldüğü yönünde ama algı yanılması olabilir uzak açı kaynaklı

Linkback: Ynt: KAAN 5. Nesil Savaş Uçağı Projesi

Alıntı yapılan: MerzifonluKaan'ı devreye almasına alalım da, hangi motorla devreye alacağız?

Ha bu arada, sordum ama sanırım görmediniz. Copy-paste nasıl yapıyorsunuz mesajlarda?

Yukarıdaki alıntıya bu ikinci yanıtım. Nedense sistem bazen yazdıklarımı göndermiyor. Bilhassa aynı anda bir başka üye ileti yolluyorsa benim iletim ulaşmıyor.

Motor sorunuzda haklısınız. Vermezlerse 2032'yi beklemekten başka çare yok. Ya da tam olgunlaşmamış motorlarla, bir filo inşa edecekler. Bir çeşit bizim yerli F110 motorumuz olacak.

Copy/Paste konusuna gelince;

Önce sizin iletinizi "highlight" edip "copy" 'e tıklıyorum. Sonra hızlı yanıt kısmında [ ] içerisine quote yazıp dışına "paste" yapıyorum. Ondan sonra [ ] içerisine /quote yazıyorum.

Valla ben olsam, eğer TF35000 motorunun bir prototipi 2029'a kadar F110 itkisini üretirse, o andan itibaren olgunlaşmamış TF35000 ile bir filo kurardım. ABD'nin F110'ları 2029 yılında teslim edeceğini hiç sanmıyorum.

Bu uçakları, platform kaybını da göze alarak, bol bol insansız uçururdum. Bazen de riskli olmasına rağmen insanlı uçabilirler. Böylece TF35000'in olgunlaşmasına da katkısı olur.

TEİ yetkilileri TF-6000 için " acil bir ihtiyaç olursa şimdiden kullanabilir durumda bu motor" diyor ya.

Sayın Yaşar siz de "birkaç sene içinde TF-35000 de acil durumda en az F-110 motor kadar güç verecek ve istenirse KAAN'a takılacak duruma gelir" mi demek istiyorsunuz?

Merzifonlu hocam ben yazdığım an siz de aynısını yazmışsınız😉

Benim öngörebildiğim kadarıyla, ne F404 ve ne de F110 gelmeyecek. Bu koşullar altında, bence iki çıkış yolu var. Bunlardan biri veya ikisi birden uygulanabilir.

a) İlki, yani en sıra dışı olanı, KE+Anka-3 filosu kurmak; bunların motorları TF-10000 olacak. Bu dronların operatörlerinin bulunduğu yönetim istasyonunu da bir Anka-3'ün içinde havaya kaldırmak. Bu tedbirin ve yapay zekanın da yardımıyla, hava savaşlarının her türünü yapabilen bir insansız filo kurabiliriz.

b) İkinci olarak, yukarıda bahsedildiği gibi, bir nevi "erken duhul TF35000" ile Kaan'ı 2029 yılından itibaren faaliyete geçirmek.

Ben de motor geleceğini zannetmiyorum da peki İspanya neye güvenerek 30 üstü sayıda Hürjet alım antlaşması nasıl imzaladı?

Yoksa aylar önce yazdığım gibi " Dünya'da kendi hava kuvvetlerine uçak yapamayıp uçak satan ilk ülke biz oluruz" ironisi gerçek olacak mı?

ABD , İspanya Hürjet'leri için motor verip bize vermezse kepaze oluruz Dünya'ya...

KAAN için ise sizin çözümünüzden başka yol yok , erken duhul TF-35000 beklenecek.

Sayın Marmara'nın Rus motoru teklifi ise zaten Trump görüşmesineden sonra imkansız ötesi. Adamlar Ruslardan petrol-gaz almamızı bile engelledi , kaldı ki savaş uçağı motoru aldırsınlar...

Ben F-16V ile EF olmazsa J-10 veya JF-17 alternatifinin düşünülmesinden yanayım...

F-16 bile vermezseniz alternatifini alırım  düşüncesi

Kaan ve/veya önerdiğim KE+Anka-3 dron sürüsü devreye girerse, rezil falan olmayız, müsterih olun. İhtiyaç duyduğumuz kadar F-16'yı, Blok 30'lardan başlayarak, parça parça çift pilotlu versiyona çevirir ve onları eğitim maksatlı kullanırız. Eğitim uçağının kralı olur özellikle Blok-30'lardan.

Onların miadı dolana kadar da nasılsa GE F404 eşdeğeri bir motor çıkartırız. Ama dediğim gibi, bunun olabilmesi için Kaan ve/veya önerdiğim dron sürüsü devreye girmeli.

Girmezse, ele güne karşı rezil olmak sorunlarımızın en hafifi olacak!!

Hocam anka3 ün eti ne budu ne, onun içine operatör falan nasıl sığacak? Bu iş nasıl olur biliyor musun? İki düzine iş jeti alırsın embraerden falan , işte içini operatör konsolları ile dışını haberleşme antenleri ile doldurursun öyle olur.

F16 meselesine gelince çift koltuklu hale getiremezsin o uçak üzerinde kafana göre fiziksel değişiklik yapılamaz.

Anka-3'ün çift motorlu versiyonu olur ama iş jeti de olur. F-16 ve değişikliğine gelince, F404 motorunu bile vermiyorlarsa kusura bakmasınlar, ben umursamam o değişikliği yaparım. Gerçi Blok 30'larda izne gerek olmuyor diye aklımda kalmış; ama yanılıyor da olabilirim.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat