HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı Yap

Linkback: HÜRJET

Alıntı Yapİspanya'nın köklü havacılık dergisi Avion Revue, sözleşmesi imzalanan ve 2028 yılından itibaren ülkedeki F-5 (AE.09) uçaklarının yerini alacak olan HÜRJET'i kapağına taşıdı.

https://www.mildefin.com/hurjet/ispanya-hurjeti-kapagina-tasidi/

KAAN'ın Prototipleri Nisan Sonunda Testlerine Başlayacak!

TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu

▪️"HÜRJET Block-0 ilk kez mayıs ya da haziran ayında uçacak."

https://x.com/mavisavunma/status/2018584804669722748

Biraz once Trump ve Alman sansolyesinin basin toplantisini izledim. 3 sey gozlemledim:
1-Iran'in korfezdeki Arap komsularina saldiracagini dusunmemisler. Sasirdim dedi
2-Ispanya'ya karsin cok sert tavir takinilicak. Hatta Ispanya'ya karsin ambargoyu gozden gecireceklerini soyledi. Bunun da Hurjet'lerin motor olayi icin ne anlama geldigini tam cikaramadim. Ispanya'nin NATO'daki askeri harcamalarini yuzde 5'e cikarma karari almayan tek ulke oldugunu da ekledi
3- Ardindan sira Ingiltere'ye geldi. Artik su anki Ingiltere'nin Churchil'in Ingiltere'si olmadigini soyledi. Guam adasini kullanamamaktan dolayi cok icerlemis. Kuzey denizindeki ruzgar santrallerinin gereksizliginden tutun, Londra belediye baskanin seriat mahkemeleri kurdugu gibi iddialarda bulundu. Norvec kuzey denizinde petrol cikariyor Ingiltereye satiyor, Ingiltere ise Kuzey denizinde daha fazla alana sahip olmasina ragmen petrol cikarmak yerine ruzgar santrali dikiyor diye elestirdi.

NATO'da derin catlaklar olabilir. Turkiye'nin ise Ingiltere ve Ispanya ozelinde her iki ulkeyle de ozel askeri isbirlikleri var.

O sarı kafalı psikopat önce kendi yaptıklarına baksın.

Bu arada Hürjet için F-404 ambargosu loading.........

O zaman ing-isp-tur , tek EJ motorunun hürjete entegresini derhal yapsın. Kendilerini ve Avrupayı ve hatta tüm eğitim jeti/hf.jet arayan ülkeleri en azından bu konuda Amerikan bağımlılığından kurtarsın. 

Eurofighter öncesi eğitimi de aynı motorlu bir uçakla vermiş oluruz.hem de uçak gemisi için kafamız rahat olur.

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 04 Mart 2026, 14:37:51O zaman ing-isp-tur , tek EJ motorunun hürjete entegresini derhal yapsın. Kendilerini ve Avrupayı ve hatta tüm eğitim jeti/hf.jet arayan ülkeleri en azından bu konuda Amerikan bağımlılığından kurtarsın. 

Eurofighter öncesi eğitimi de aynı motorlu bir uçakla vermiş oluruz.hem de uçak gemisi için kafamız rahat olur.

Daha baştan yapılması gereken buydu zaten

Tek motor EJ-230, Gripen için de gerekli. Kızılelma'ya da cuk oturur. @putty'nin hayalindeki KE işte o'dur.

Her eve lazım!

Hürjet 2 tane TF-10000 güç verecek şekilde tasarlanmalıydı... 2 ADET Honeywell F124 veya F125 ile prototipler geliştirilip seri üretim zamanında TF-10000 ile tüm ambargolardan kurtulmalıydık...

Hürjet baştan çift motorlu tasarlansaydı çok daha maliyetli ve bakım masrafları daha yüksek bir uçak olurdu. Bu uçağa müşteri bulmak zor olurdu. Bizim için de masraflı olurdu.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat