HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Daha netleşmemiştir biraz abartı ve heyecan katma ve gizem katma illa vardır...

Mesela ben bariz abartı ve tıraşları yakalabilirken

Daha ince ve hassas tıraşları ise sn.putty yakalayabiliyor
Herşey kızılelma için

İngiltere Aeralis Gelişmiş Jet Eğitim Uçağı projesini yürütüyor.
Hawk T2'ler 2040'a kadar operasyonel.

Bu tarihe kadar Aeralis projesi olur.
Modüler bir tasarıma sahip bu uçak.

Farklı görevlere göre kuyruk-kanat değişimi yapılabilen modüler tasarımlı bir uçak.

Aeralis de sesaltı hıza sahip sevimli bir temel eğitim uçağı.

Yetersiz kalır. Sadece dingiltere de değil tüm avrupa İleri eğitim için t-7'yi mi bekleyecekler bizden mi alacaklar bakalım görelim.

Ancak bizden eft için yerel iş vermeden 8 milyar dolar alıyorsa ; 40 tane hürjet alsın da versin bi 3 milyar dolar. Al gülüm ver gülüm.

Linkback: Ynt: HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

https://x.com/TurkishCentury/status/1993428953756057979

Ben birkaç yerde görmüştüm de bugün en son burada görünce paylaşayım dedim. Bence ateş olmayan yerden duman çıkmaz durumu mevcut. Yakında ilginin kaynağı belli olur.

Şok edici beklenti deyince bende biraz uçuk kaçıklık hakkımı hoş görünüze sığınıp aşırı zorlayarak kullanacağım. Ama lütfen samimiyetime inanın bunu küçük bir ihtimal de olsa inanarak söylüyorum. Ben ABD nin T7 den vaz geçip Kore veya Türkiye uçağından birini düşünebileceği ihtimalini görüyorum. T7 uçak projesinde bir lanet var iptal edilebilir. Bu çift dikmeli uçak basit savaşmayı seven ABD nin bir türlü içine sinemedi bence. Kore nin uçağı daha şanslı olur doğrusu bu durumda ama üçüncü bir uçak olmaz. 
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Zaten sn.putty

İleri jet eğitim uçağı içerisinde

T7
T50
Hürjet

Dışında başka bir alternatif var mı? Batı bloğu ülkeleri arasında?
Herşey kızılelma için

http://archive.gdh.digital/hurjetin-teknik-ozellikleri-guncellendi-145257

Bazen geçmişe dönüp bazı şeyleri hatırlatmakta fayda var

Sürekli dönüş g kuvveti 5.5 dan 6.3'e çıkarıldı

Mach 1.4

Tırmanma 48500 FT/dk

+8 -3 g çekebilir

Şimdi birde T50 ye bakalım
Herşey kızılelma için

Hürjet günümüz F35 gibi uçakların eğitimi için kokpit benzetimi açısından daha avantajlı durumda. Ama tabiki bunlar Kore gibi bir ülke için teferruat işlerdir lazımsa onlarda hemen geçerler. Türklerin bir avantajı da ürünü paylaşma konusunda tüm kapıların açık olmasıdır. Kore T50 ye bu kadar elletir mi bilmiyorum. Bunlar tabi ABD nin benim sezgilerimdeki çok küçük Hürjet ihtimali üstüne yorum. Ben ilk gördüğümden beri bu T7 yi ABD ye hiç yakıştırmadım. Hürjet tam ABD nin kafa yapısına uygun yalınlıkta bir uçak. Kore uçağıda öyle tabiki ama adamlar F18 kokpiti gibi yapmışlar uçağı. Birde SAAB ortaklığı var bununda sürdürülemez halleri olabilir. Ortaklık sıkıntısı olur maliyet sıkıntısı olur. Hürjet için bir sürü kaderin cilvesi parametre işliyor bence gizliden gizliye 

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bilgi kaynağı: Korea Aerospace Industries,[11] Lockheed Martin[12]

Mürettebat: 2
Uzunluk: 13,144 m (43,1 ft)
Kanat açıklığı: 9,45 m (31,0 ft)
Yükseklik: 4,94 m (16,2 ft)
Kanat alanı: 23,69 m2 (255 ft2)
Boş ağırlık: 14.264 pound (6.470 kg)
Azami kalkış ağırlığı: 27.117 pound (12.300 kg)
Yakıt kapasitesi: 2.655 L (701 US gal)
Motor: 1 × General Electric F404 (Samsung Techwin üretimi) turbofan
Performans
değiştir
Azami hız: 1,837.5 km/h
Azami hız: 1.5 Mach
Menzil: 999 deniz mili (1.850 km)
Servis tavanı: 48.000 fit (14.630 m)
G limitleri: +8g / -3g
Tırmanma oranı: 39.000 fit/dk (198 m/sn)

Buda Kai T50 nin parametreleri

Bizimki

39000 feet karşılık 48500 feet tırmanma oranı ile Tai t50'ye farkı koymuş

Birde sürekli dönüş g'sine bakıcam
Herşey kızılelma için

http://www.key.aero/forum/modern-military-aviation/117070-t-50-m-346-and-yak-130-advance-trainers-future-prospect?p=2647701&page=6

T50 içinde burda sürdürebilir 6.5 g diye belirten olmuş

Ama bizim kuş T50 den daha çevik ve daha uzun olduğu için daha gelişmiş radar konulabilir

Herşey kızılelma için

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat