HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kesinlikle ve kesinlikle 2 tane TF-10000 takılı bir HÜRJET yapılmalıydı...
10000 ibf'lik yabancı bir motor ile prototipler hazırlanacak ; yerli TF-10000 hazır olunca da bu motorlar takılıverecekti...

Ya da

ABD bağımlılığından kurtulmak için tek EJ-200 ile bir tasarım yapılmalıydı ( Projenin tek motorlu olacağına karar verildiğinde ısrarla EJ-200 seçilmesi gerektiğini yazdım)

Bu saatte sonra Hürjeti'e EJ-200 de olmaz çift motorlu TF-10000 de olmaz... Bitti bu iş... Belki 30 sene sonra yeni bir tasarım.

Burada yetkilileri savunacağım tek konu ; bu projenin TUSAŞ'ın kendi özkaynaklarıyla geliştirildiği için kaynak sıkıntısından tek motora ve daha ucuz-basit F-404'e yönelindiği varsayımım.
Linkback: Ynt: HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Üstad dediklerinde haklısın ama uçak gemisi projesi başladı hatta hiç belli olmaz 2028 seçimlerine yetiştirmek için kabuğu denize bile indirebilirler yani orta vadede bir uçak gemimiz olacak ve bu gemiye bir uçak lazım çünkü Kaan buna büyük gelir.

Şöyle çift motorlu Tf-10000 varyantı ile çalışan, hem denizci, hem eğitim hem de hafif saldırı uçağı mutlaka gelecektir.

Yani mini Kaan veya kf21 veya f18 tarzında olacaktır diye düşünüyorum.

O işin layığı çift EJ-200lü bir küçültülmüş navalize mini Kaan yapmaktır, eurofighterın bir çeşit deniz versiyonunu yapmış oluruz, Çinlilerden de elektromanyetik katapult dileniriz belki verirler. O zaman gerçekten bir uçak gemimiz olur 

Delku ya katılıyorum Türkiye Hürjet ile geçici çözüm bulabilir ama bu kadar iddialı yatırım ile ortaya çıkan gemiyi Hürjet türevleri ile uçurmaya razı gelmez. Bize KF21 gibi LOW bir uçak lazım en az. Motor elimizi bağlamasa şu anda bile KAAN da azalan iş yükü ile hem nitelik hem nicelik olarak pik noktasındaki insan kaynağımız ile bu uçağı bence uçak gemisine bile yetiştirebiliriz. Türkiye şu anda Avrupa da en iyi uçak tasarımcısı ülke.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat