F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (16.5%)
EF-2000 Tranche3
43 (47.3%)
Rafale
11 (12.1%)
SU-35
13 (14.3%)
MİG-35
4 (4.4%)
SU-57
21 (23.1%)
JF-17 Block3
10 (11%)
FC-31
11 (12.1%)

Toplam Oy Verenler: 91


Alıntı yapılan: Denizci16 - 25 Haziran 2025, 19:27:17http://x.com/Defence_Turk/status/1937901239104409899?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Trump'da f35 in Türkiye'ye verilmesine olumlu bakıyormuş

İsrailli bir yetkili | Maariv: 

''F-35'lerin Türkiye'ye verilmesi mantıklı bir seçenek değil.'' Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Musty - 25 Haziran 2025, 20:28:54
Alıntı yapılan: Denizci16 - 25 Haziran 2025, 19:27:17http://x.com/Defence_Turk/status/1937901239104409899?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Trump'da f35 in Türkiye'ye verilmesine olumlu bakıyormuş

İsrailli bir yetkili | Maariv: 

''F-35'lerin Türkiye'ye verilmesi mantıklı bir seçenek değil.''

Malın esas sahipleri konuşmuş...Trump'a laf düşmez Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

İsrail ile aramız düzelmeden F35 gelmez, belki F16 gelebilir.... Mesajı Paylaş

Yıllardır aynı teraneler. 5-6 yıldır Türkiye ABD'den bir şey ister, ABD başkanları sözde olumlu bakar ama ilerleme var mı? Yok. F-16 için ilk görüşme 2021'de yapılmış. 4 sene olmuş sıfır gelişme.

Bizim kendi göbeğimizi kendimizin kesmesinden başka seçeneğimiz kalmadı. Ya yapacağız ya da yok olacağız bu kadar basit.

ABD'nin Almanya'nın leş kokulu ağzına bakmaktan heder olduk yıllardır. Birisi F-35'i vermez diğeri Typhoon için bin dereden su getirir.

Açıkçası ne F-35 ne de EF gelecek, ikisini de alamayacağız.

KAAN için değil artık TF35000 için gece gündüz çalışmak lazım. KAAN'ın zaten 2. ve 3. prototipleri yolda. Ne yaparlarsa yapsınlar, mühendislerimiz ne istiyorsa versinler, maaşlarına gerekirse her yıl %40-50 zam versinler ve TF35000 işini çözsünler. O süre zarfında da F-16'larımızı modernize edip AESA radarla donatalım, hava savunma sistemlerimizi bitirelim, Gezgin, Gökhan vs. bunları birkaç yıl içinde hizmete alalım.

Elden bize çare yok. Suyun başını tutmuşlar. ABD'yi Yahudiler parsellemiş, Almanya desen saçma sapan düşmanlık peşinde. Bizim kendi göbeğimizi kendimizin kesmesinden başka bir çaremiz kalmadı.

Güzel haber şu ki NATO üyelerinin savunma harcamasının %5'e çekilmesi şartı kabul edilmiş. Hızlıca bütçemizi arttırmalı ve kısa zamanda 50-60 milyar dolar seviyesine çekmeli, mevcut projelerin seri üretime girmesi için kaynakları arttırmalıyız. Saçma sapan yerlere giden paraları hızlıca savunma projelerine yönlendirmeliyiz.

Yapacak bir şey yok. Biz Türkler daima zora gelmeden sorunları çözmeyiz. Bunda da vardır bir hayır. Belki de sıkıntı çekeceğiz ki gece gündüz çalışıp projeleri nihayete erdireceğiz. Biz millet olarak rahat bir milletiz zorlanmadan çalışmıyoruz. Mesajı Paylaş

#4765
İçerde 1.4 milyar dolar var ; hangarda da 6 uçak var.

Ya 6 uçağı usaf'a satıp paramızın küçük bir kısmını geri alacağız. (7 yıllık Hangar kira masrafları ve devir öncesi bakım ve yenileme 1,4'ten düşer bize çok bir şey kalmaz.)

Ya da mevcut filoyu 40'a tamamlayıp teslim alacağız.bu durumda üste 2,5-3 daha vereceğiz. ( malatyaya yapılan milyar dolarlık yatırım boşa gitmez; nükleer kapasite, nato görevleri, rusya ve irana caydırıcılık sağlar)

Giden 1,4 her halukarda yandı yani. Bu bağlamda kişisel olarak ; yanarsa yansın deyip karşılıklı olarak f-35 ve f-16 konusunu kapatıp ; karşılığında CAATSA yaptırımlarını kaldırmak ile 40 KAAN için 100 adet f-110 ve muhtemel 300 hürjet için 400 f404 motoru için lisans hakkını versinler yeterlidir. Başka ihsan istemem.

ilk 2 kaan filosu gelene kadar (2028/2031) 5-6 sene daha sabrederiz. (2032'den sonra milli motor kesin geliyorsa tabi.)



Mesajı Paylaş

#4766
Hangar kira parasını neden verelim! Uçağı bize vermeyip hangarında tutan ödesin. Bana ne! 8) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Alıntı yapılan: SKYWOLF - 26 Haziran 2025, 10:46:09Hangar kira parasını neden verelim! Uçağı bize vermeyip hangarında tutan ödesin. Bana ne! 8)
Mantıklı ve çok haklısınız da....
Uçakları LM'e verdirtmeyen ABD yönetimi.
LM, bizden siparişi alıp üretmiş. Bizim ABD yönetimiyle olan siyasi problemimizden ötürü teslim edemiyor.
LM, problem benim değil; seninle ABD arasında diyor. Hallet problemi, teslim edeyim diyor. Bu arada uçakların ambar işgal ücretini de bizden istiyor.

Yani olay "git derdini Marko Paşa'ya anlat" 'a  gelmiş. Mesajı Paylaş

Varsayım konuşuyorum...

Hadi bir mucize oldu ABD bu uçakları verdi.

Peki Nasreddin hocanın kızını suya göndermeden önce düğümü kırmasın diye önceden kızını dövmesi...misali yada hesabı.

Yediğimiz dayağa deydi mı?

Bu uçaklar daha önce verilseydi Suriye'de neler yapabilirdik.Ege'de Libya'da neler yapabilirdik...

Bence bunu durup tartışmak ve fikir alışverişinde fayda var.

Ne zaman ihtiyaç kalmadıktan sonra verilen silahtan yada silahlardan kusmaya başladım artık.

Zaten içerdeki klikler tarafından sabote edilmiş bir süreçtir,f35 Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz