Sohbet...

Başlatan SÜVARİ, 10 Nisan 2009, 14:57:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bazı arkadaşların kafaları pırıl pırıl, inşallah Akp kadroları ve Cumhurbaşkanlığıda bu arkadaşlar gibi düşünüyordur. 4 yıl sonraki seçimde görülür.

Akp'nin 2019 yerel seçimine göre (%42) oyu 3.5 milyon azalmış. Chp'nin de (%28) 4 milyon artmış.

2023 genel seçimine göre de azalan oylar ve oranlar hemen hemen aynı. Yani Akp'nin 19 milyon küsür olan oyu 16 milyon küsüre düşmüş. Chp'nin 13 milyon küsür olan oyu da 17 milyon küsüre çıkmış.

Akp'nin/Cumhurbaşkanının oyunu %52 sanan arkadaşlar hayal dünyasında yaşıyor herhalde. Refah ve mhp oyunu unutuyorlar. İkisinin oyu %13 yapıyor. Bu yerel seçimde de buna yakın oy aldılar.

Akp normalde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde %35.6 oy aldı. Bu 2024 yerel seçimde de %32.5 oy aldı. Chp 2023 seçimde %25.3 aldı. Chp bu 2024 yerel seçimde 34.4 aldı.

Mhp 2024 yerel seçiminde 6.5, Yeniden Refah 6.9 oy aldı. Mhp 2023 genel seçiminde %10 aldı. Yeniden Refah %2.8 aldıydı. İyi Parti de 9,6 almış 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde. 2024'de de 3.77'ye düşmüş.

Daha sığınmacı ayağı ile vatandaş yapılanların oylarını da var. 4 yıl sonrasında Emekliler, işçiler, 18'i geçen gençler ve ölen yaşlılar belirleyecektir. Çok az farkla Cumhurbaşkanı olmuştu. Þimdi erken seçim yapılsa büyük ihtimalle Cumhurbaşkanlığını kaybedecektir Erdoğan, çünkü azalan ve artan oylar bunu gösteriyor. Hele ki Mansur Yavaş veya İmamoğlu aday olursa. Millet açlık ile pençeleşiyor, sarayın ve yanındakilerin haberi yok. Veya yanındakiler ülkeyi güllük gülistanlık gösteriyor Cumhurbaşkanına.

Türkiye'nin gerçekliği aynen bu amcadır;

Linkback: Ynt: Sohbet...

Seçimler ülkemize hayırlı olsun. Bence seçim sonucunu tamamen emekli maaşı belirlemiştir. 10 bin değil 15-18 arası olsaydı sonuç çok başka olurdu malesef, malesef diyorum çünkü diğer arkadaşların aksine halkta herhangi bir aydınlanma görememekteyim belirli konularda. Genel seçimde şuanki durumdan ekonomi daha iyi değildi ve adam 50 yi geçti. Ben ortada hala dişe dokunur muhalefet göremiyorum. Göçmen konusunu en tepede tutan zafer partisinin dahi oyu düşmüş, iyi parti yok olmuş, hdp nin yarısı kadro olarak da seçmen olarak da açıkça chp ye geçmiş istanbulda adayı 2 aldı bu da çok net. Ak parti ikinci parti oldu diye sevinen arkadaşlar yeniden refahın 3 milyona yakın aldığı oyu nereye koyacaklar. Zannediyorum erdoğandan sonra refah bu siyasi dik başlı ve ak partiyle uzlaşmaz tavırla devam ettiği sürece ve aldığı belediyelerde de iyi çalışırsa muhafazakar denilen kesimi kendinde toplar, çok rahat 35 bandına çıkar. Ben hala muhalefet ve özellikle chp tarafında bir aydınlanma görmüyorum ve üzülüyorum. Hükümetin beklediği gibi bir, iki sene içerisinde enflasyon artış hızında ciddi düşüş olursa erdoğan yine o oyları kendinde toplayacak. Bunun olmaması için tek yol var o da chp li belediyelerin artık gerçekten ele gelir güzel hizmetler üretmesidir, bütün kafa şehirler, merkezler chp de ve bu çok önemli bir fırsat halktaki chp önyargısının kırılması için.

Twitter'de yorumlarda YRP'nin oylarını Akp'nin Filistin politikasına yoran ileri zekalar görüyorum. Þanlıurfa ve Yozgat'ın bundan haberi yok tabii ;D :P

Filistin ile yakından uzaktan ilgisi yok. Türkiye siyasi ortamındaki gel gitler, aday seçimleri.v.b. şeylerden.

Ayrıca, İmamoğlu Dem'e yanlamadan da kazanacağına inanmalı artık. Hiçbir şekilde Dem/hdp ile muhatap olmasa da o oylar sana gelecek zaten. Mansur Yavaş niye takmıyor dem/hdp denilen teröristleri?

Bu konuda Dem/hdp ve liboş takımı ciddi manipülasyon yapıp, İstanbul'u kazanılmasını kendilerine yoruyorlar, nemalanmaya çalışıyorlar. İlgisi yok. 4 yıl önce tam destek verdiğiniz oy ile bu seçim arasında 1 milyon fark var üçkağıtçı hdp. Hdp çöpü olmasa da kazanacağı kesin.

Gerçi, Özgür Özel ve İmamoğlu'da dem/hdp ile kankiliğe ve ortaklığa çok hevesli görünüyorlar. Girsinler bakalım, millet nasıl cezayı kesiyor. Mansur Yavaş daha çok ön plana çıkmalı Chp'de.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 01 Nisan 2024, 03:31:02
Dostum seni anlıyorum ama 10 ay önce seçim yapıldı. %52 aldı adam. 10 ayda bir nesil değişip, eğitim durumu yükselmediyse bunun nedeni %95 ekonomidir.

28 Mayıs 2023'de 20 lira olan benzin 10 ay geçti şimdi 44 lira ...

Millete parayı kesince bizim millet Ensar ,Ayasofya ,Gazze dinlemez keser cezayı...

Turgut Altınok'un kendi açıkladığı resmi arazisi ; Avrupa'da 2 ülkenin toprağından daha fazla yahu ... İşte bu kadar halktan koptular halk da cezayı kesti.

Altınok'un kiracıları bile adama oy vermemiş  ;D

Alıntı yapılan: SH - 01 Nisan 2024, 12:25:00
Altınok'un kiracıları bile adama oy vermemiş  ;D

"Kütüğü koysak seçtiririz "diyen zihniyetin sonu ... Dua etsinler İYİ parti milliyetçi oyları YİNE toplayamamış yoksa durum daha vahim olurdu  iktidar için ...

Ampülü patlattık bu kadar ezici üstünlük beklemiyordum ,galiba en büyük tokatı emekliler vurdu eee şimdi bir zamanlar emekliler asgari ücretin altında alamaz vardı sen bunu kaldırıp asgari ücret ile makası baya açarsan olacağı budur..

Millet tokatı vurdu.
Herşey kızılelma için

Bence sözü Sn Marmara ya vermek lazım,

Rusya' daki yönetimle Türkiye' deki yönetimin bir birinin hemen hemen aynısı olduğunu söylemişti. Rusya da Türkiye dekinden daha kötü bir ekonomik bir bunalım olsa, böyle bir oy dağılımı sonucu çıkabilir mi?
Hiç sanmıyorum...

Afyon belediye sonuçları da hayırlı olsun.

Ankara fark atmış.

bu sonuçları iyi anlamak gerek.

Ülke imajı içinde böylesi iyi oldu.demokrasi varmış imajı veririz

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat