EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Teknik detaylarda boğulmadan,ayni iş icin tasarlanmadiklari ihtimalini ve olası kurulum farklarini da bir köşeye koyarsak,

F16Vlere kiyasla, aşağıdakilerden hangisi daha doğrudur?

1. Üç aşağı beş yukarı ayni işi görür.
2. Daha iyidir
3. Daha kötüdür.

Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON
What is steel compared to the hand that wields it?

F-16'dan daha iyi uçak Eurofighter Typhoon.

F-16 tek, Eurofighter çift motorlu, F-16 Supercruise yapamıyor, Eurofigter supercruise yapabiliyor. Daha gelişmiş radara sahip. Meteor füzesi atabiliyor. Elbette çok daha detaylı analizler gelecektir üstatlardan, uzmanlardan ama F-16 Block 70 Viper dahil Eurofigter Typhoon T3, T4 ve gelecek T5 F-16 ailesinden daha iyi uçaklar.

Hayırlı uğurlu,kazasız olsun.Genel hatları ile Türkiye-Avrupa arasında iliskilere baska bir güven ve bakış getirecektir.Özellikle askeri iliskilerde büyük ilerleme bekliyorum devamında..

Şimdi çayımı aldım Yunan medyasını okuyorum, özellikle Meteor füzelerini alacak olmamız bayağı bir morallerini bozmuş.

Müttefiklerimiz bizi sattılar, Avrupa Yunanistan'ı önemsemiyor, bu uçaklarla Ege'deki tacizlerini daha da arttıracaklar, Rafale'dan daha iyi uçakları aldılar şeklinde tepkiler var. F-35'ler bir an önce gelmeli diye de yazanlar olmuş.  ;D

Gene mi Amerika karlı çıkacak şimdi ?

Ya birşey sorucam ve eski ile kıyaslıyacağım

Mesele f35 değil fiyat

Biz 2004-2005 civarı F35 müzakeresi yaptığımızda yaklaşık 100-120 uçak için yaklaşık 10-12 milyar dolara malolacaktı. Yani birim başına çıplak maliyet 100 milyon dolar civarı

Aynı şey F16 V alımı ve modernizasyon kitleri içinde geçerli, yaklaşık 40 viper,modernizasyon kitleri,mühimmatlar,podlar vesaire vesaire 23 milyar dolar gibi rakam önümüze serilmist bunu taban fiyat olduğu reelde böyle bir anlaşma olduğunda ise daha az bir rakam olucağı söylenmişti

Şimdi 40 F16 V çıplak fiyatını bilmiyorum yada unuttum

Sakın f35 i 10 milyar dolara alacaktık fakat daha düşük kalitede uçaklara daha fazla ödüyoruz gibi algılanmasın

Çünkü bugün 100-120 F35 istesek acaba karşımıza nasıl bir fiyat çıkarırlar

Anlatmak istediğim bu rakamlar,meblağlar çok mu uçuk yoksa normal mi?

20 ef2000 için aslında 7 milyar dolar deniliyor yani birim başına 350 milyon dolar

Fakat bunda altyapı,bakım,lojistik gibi maliyetler muhakkak vardır

Acaba 20 adet tranche4 veya 4.5 olan uçak için birim maliyet olarak ne kadar ödüyoruz

Sn.gökbörü en basiti

Tayfun 1400-1500 kg lık mühimmatları uzun menzilde taşıyabilirken bunu F16 da yapmak için gövdeye yakın olan salanlardan feragat edip ve bundan dolayı çok düşük menzilde görev yapmayı kabul ediyorsunuz

Tayfunda 1000 litre ek yakıt tankı,4 adet meteor tarzı mühimmat,iki adet 1400-1500 kg'lık mühimmat,iki adet kısa menzilli hava-hava füzesi gibi muhteşem silah yükü ile göreve çıkabilirsiniz

F16 ise bir gövde altı,iki kanatlı yakıt tankı,iki adet 945 kg'ı yani 2000 libreyi aşmayan mühimmat,iki adet amraam,iki adet aim9x gibi mühimmatla havalanabilirsiniz

Bu iki kıyaslamada ef2000 nın menzili daha fazla

Ef2000 de yaklaşık 100 mm yani 180 km'ye kadar hedef tespit edebilen pirates ırst sistemi var,bu dedektör aşırı soğutulduğu için hasım uçagı sadece egsoz ve bunun sıcaklığı değil aynı zamanda hasım uçağın sürtünmeden dolayı gövdesinde oluşan sıcaklıktanda bu tespit edebilmekte

F16'da ırst yok

Radarı Ecrs mk2 varsayıyorum yaklaşık 1400-1500 fan/Fas karışık t/r modüllü, elektronik taarruz yetenekli yani F16 dan kat ve kat üstün ve klasik aesanın 120°lik tarama kapasitesine karşılık elektrik tahrikiyle anteni döndürebildiği için 200°lik daha geni alanı tarayabilir

F16 radarı buda arsa olabilir fakat bütün çapı dar olduğu için sıkıştırabilceğin t/r modülü belli biz en fazla 1152 adet t/r modülü sıkıstırabildik ve F16 uçağı daha az elektrik üretebiliyor,ef2000'de bu daha fazla

Ef2000 Süper seyir kabiliyetli
F16'da bu özellik yok

F16 15-16 km servis tabanlı
Ef2000 ise 18-19 km servis tabanlı yani daha yüksek irtifada çatışabilir,nefesi yeter

F16 için önden çıplak 1.2 M2 radar kesit alanı verilirken
Ef2000 için gôvdeye yarı gömülü 4 adet füze ve yakıt tankı olmadan önden yaklaşık 0.05 M2 lık radar kesit alanı verdiği İngilizler tarafından gözlenmiş dün paylaştım (füze kısmını ben tahmin ettim)
Yani İngiliz ef2000 daha düşük görünürlükte

Ef2000 de pilot makine arayüzünü kolaylaştıran sesli komut verme özelliği var,F16 da böyle bir sistem yok

http://youtu.be/VsKorefiTrw?si=2oQTpfvjh2FYwLqZ

Bu ef2000 ve rafale kıyaslaması özellikle 2 numaralı bilgilere bakabilirsiniz, anlık Dönüş derecesi,sürdürülebilir dönüş derecesi ve saldırı açıları vesaire vesaire

F16 18°lik sürdürülebilir dönüş kapasitesi anlık ise 24-28° dönüş kapasitesine sahip

Ef2000 ise 23° sürdürülebilir dönüş kapasitesi ve analık 30° dönüs kapasitesine sahip

Ef2000 her türlü yüksek tırmanma oranına sahip ve daha yüksek saldırı açılarına sahip(angle of attack)

Bu anlaşma toplam bedeli. BAE System uçak fiyatının 5,4 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bunun yanında çok sayıda ekipman, mühimmat, eğitim, lojistik vs. tedarik edilecek.

Uçak istemiyor muydunuz? Şimdi fiyat konusunu abartmak bence gereksiz. Konunun uzmanları da zaten fiyat pahalı gelebilir ama sıfırdan bir platform tedariki için normal, ikinci 20 adetlik satışta daha düşük olacak dediler.

Biz F-35'in birim fiyatına göre konuşuyoruz. Onun için de bir sürü altyapı harcaması yapacaktık. Birim uçak maliyeti ile tüm sistemin maliyeti farklı şeyler.

Sahi kaç adet yedek motor alıyoruz?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat