HÜRJET Jet Eğitim Uçağı Projesi

Başlatan AVCI, 09 Haziran 2010, 14:35:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çok güzel bir haber. Bir NATO ve AB ülkesine eğitim uçağı satıyoruz. Darısı KAAN'ın başına. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 13 Mayıs 2025, 18:11:53https://x.com/AvionRevueInt/status/1922288882663469174?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1922288882663469174%7Ctwgr%5Ebe8c0b558a3c1b584444a05646a887b3448ad01d%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.secretprojects.co.uk%2Fthreads%2Ftai-hurjet.29535%2Fpage-8

Hürjet ispanya'nın resmen yeni jet eğitim uçağı.
Resmi imza töreni 14 mayısta.
Hayırlı olsun.

Arda Mevlütoğlu :Tusaş GM Sn. Demiroğlu, Airbus Military ile önümüzdeki günlerde Hürjet'in İspanyol HvK'nin ihtiyaçlarına göre modifiye edilecek modelinin anlaşmasını imzalayacaklarını söylemiş. İngiltere'nin yanı sıra Fransa ve Almanya'nın da Hürjet ile ilgilendiğini beyan etmiş.

İspanya bizim için harika bir referans olur... Ama yine en kötü senaryoyu önünüze açıp şunu sorayım...İleride tüm bu ülkeler F-404 motorlu Hürjet'lerle uçarken biz hala ABD nazını çekip F-404 motoru bekliyor olabilir miyiz?

" ABD'nin F-404 vermeyi kabul ettiği ülkelere satalım da para kazanalım varsın bizim hava kuvvetleri Hürjet ile uçmasın" mantığı güdenler de olabilir...

Dünya'da savaş uçağı ihraç edip bu uçağı kendisi kullanamayan ilk ülke olup tarihe de geçmek var...Allah korusun.

Mesajı Paylaş

Şaka gibi birşey olur o zaman sn.Serkan1976 gerçekten buna hiç şaşırmam

Daha önce burda paylaştım tei yetkileleri 2019 da 17-20 bin librelik motor üretelim ihracı sıkıntlı olabilir derken ssb yetkilileri ne gerek var demiş

Şimdi görüyoruz gerek olup olmadığını yada anyayı Konya'yı

En kötü ef2000 geliyorsa ej200 lü hürjet deneyelim ve finanse edelim tek motor uçurmak üzere Mesajı Paylaş

Tüm Ef-2000 kullanıcılarına özel jet eğitim uçağı olarak özelleşse yer etse ne güzel olur. Çok niş bazı boilukları doldurabilir avrupada.

Belki ej motorlu bir türevi de ileri lift eğitimi için tasarlanabilir.

-temel eğitim>hürkuş

-jet temel/akrobasi >hürjet (f-404)

-ileri jet ve muharebe başlangıç> hürjet (ej motor)

-uçak gemisi varyantı (ej motorlu)

Gibi.

Hepsinin eğitim uçağı ya eskidi ya da ef'ye özel değil.

Avionikleri ve motoru ef'ye benzetilirse italya bile alır ileri eğitim için.

İlaveten hepsinin düz güverteli gemileri de var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Mayıs 2025, 19:45:23Şaka gibi birşey olur o zaman sn.Serkan1976 gerçekten buna hiç şaşırmam

Daha önce burda paylaştım tei yetkileleri 2019 da 17-20 bin librelik motor üretelim ihracı sıkıntlı olabilir derken ssb yetkilileri ne gerek var demiş

Şimdi görüyoruz gerek olup olmadığını yada anyayı Konya'yı

En kötü ef2000 geliyorsa ej200 lü hürjet deneyelim ve finanse edelim tek motor uçurmak üzere

Hanya'yı Konya'yı...
Hanya girit'te bir şehir, bu deyişin ilginç bir de hikayesi vardır.

Konuya dönersek Trump yaşadığı sürece F404 motorunda bir sıkıntı çıkayacağını düşünüyorum, Trump açısından  tüccar kafasına göre herşey kar amaçlı bir ticaret sadece kar/zarar var ve Çin'le olan savaşında da esas konu , motif Çin'in global ekonomideki amerikan pastasından giderek daha büyük ısırıklar alması.
Biz amerikanın tavuğuna kış demediğimiz ve parasını bayıldığımız sürece o motorları bize satar,Eğer zaten o kıytırık motorda bile sorun çıkarırlarsa şapkayı alıp çıkıp gitmek lazım.
R33MK da gayet güzel bir motor , jf-17leri de cayır cayır uçuruyor. Mesajı Paylaş

T-7 hazır değil, müttefiklerin hazır bir uçağa ihtiyacı var. Üstelik yüzlerce ABD motoru, Hurjet'te dolaylı ortaklık demek bu. Diğer batılı ülkeler de Hurjeti seçerse (ki 6 ay önce İtalya haricinde böyle bir durumun muhtemel olduğunu yazmıştım) ABD'nin motor ambargosu aptallık olur. Yıllarca yedek parça satımı çabası . Hurjetin ileri üretim sürümlerinde ve deniz versiyonunda +9500 lb motor olursa çok mükemmel olur. Mesajı Paylaş

Bu biraz Anadolu gemisinin örtülü off-set i gibi oldu ama olsun

Batıda yeni uçaklar çıkabilir ama rekabet şimdilik bu uçaklar arasında olacak gibi görünüyor. Bence Kore ve ABD uçakları maksadı aşan uçaklar İtalyan uçağı bence en iyi tercih ama seveni olur sevmeyeni olur bu küçük uçağı. Türk uçağı bence biraz maksadı aşan uçak gibi görünse de güzel bir tercih aslında. Ama bence en iyisi İtalyan uçağı 

İtalya M345 .

Kore T50

Amarikan-İsveç T-7 Red Hawk. 

Hürjet

aşağıdaki tabloyu chatgpt ye yaptırdım hatalar varsa ben derlemedim afedersiniz

Uçak ModeliÜlke / Üretici   İlk Uçuş  Azami Hız  Servis Tavanı  

G Limitleri Motor Tipi      Notlar
T-7A Red HawkABD / Boeing–Saab20160.975 Mach45,000 ft+8 GGE F404 (art yakıcılı)T-38 Talon'un yerini alacak, gelişmiş eğitim uçağı
TAI HürjetTürkiye / TUSAŞ20231.4 Mach45,000 ft+8 GGE F404 (art yakıcılı)Süpersonik eğitim ve hafif taarruz uçağı
M-345İtalya / Leonardo20160.8 Mach40,000 ft+7 GWilliams FJ44-4MTemel eğitim için düşük maliyetli çözüm
KAI T-50 Golden EagleG. Kore / KAI20021.5 Mach55,000 ft+8.3 GGE F404 (art yakıcılı)Eğitim ve hafif taarruz amaçlı gelişmiş uçak
L-39NGÇekya / Aero Vodochody20180.8 Mach38,000 ft+8 GWilliams FJ44-4ML-39 Albatros'un modern versiyonu
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hürjet deniz versiyonu sanki ABD'nin geçmişteki A-4 uçağını andırıyor sanki. Acaba A-4'teki gibi Hürjet'in de hava alıkları kanatların üzerinde olabilir mi? Mesajı Paylaş

ABD F404 vermedi, başkasından alırsam CAATSA uygular deyip avucunu mu yalayacaksın.
Öyle saçmalık olabilir mi. Vermezse gidip RD-33MK alırsın, ikisinini boyutu yaklaşık aynı. Ufak tefek değişiklik hariç Hürjet için ideal motor olabilir.
Her 2 motorun ömrü de 4000 saat, F404  süper eşi benzersiz motor değil. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz