Türk Tipi HÜCUMBOT Projesi

Başlatan Destinyy, 26 Temmuz 2013, 21:28:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

#181
Alıntı yapılan: Denizci16 - 24 Temmuz 2025, 01:09:02

Söylediğim bu işte, artık devir bu aletlerin devri.
Hatta bunlar mütevazi örnekler, çok rahatlıkla uzun süreler denizde otonom seyir ve görev yapacak büyük boyları yapılabilir.
Putty hep söylediğin birşey vardı eskiden, uçaklardaki en gereksiz fazlalık/yük insandır diye, şimdi biz bunu sana geri söyleyelim , 1970lerin hücumbot konsepti ölmüştür artık , insanlı bu boy hücumbot yapmaya kalkmak bu saatten sonra ahmaklık.
Düşünsenize bir ana geminin uzaklara taşıdığı bu tip belki biraZ daha hallice 5-6 adet belki daha çok sayıdaki SİDAnın vuruş kabiliyetini ? Yeni Türk Tipi Hücumbotu bu aşamadan sonra artık kim ne yapsın ?

Bu geminin yapılması SİDA yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Zaten şuan dünyada en fazla SİDA projesi bizde sayılır. Neredeyse her firmanın bir tasarımı konsepti var. Hücumbot bu kadar uzun kıyısı olan, özellikle Ege de size ait olmayan burnunuzun dibindeki yüzlerce ada arasında mutlaka gereklidir. Adamlar kıyıdan göz mesafesinde gelip balıkçılarını taciz ediyorlar.

SİDA var diye Hücumbot, Hücumbot var diye SİDA ihmal edilemez. Gayet güzel derli toplu kutu gibi bir gemi olmuş. Güzel siparişler alacağını düşünüyorum.

Şu mar-D'den üç veya dört yüzlü bir radar yapamadık mı hücumbota

Sn.Delku ile ortak noktam bende kıyı suları için sidalara ağırlık verilmesi taraftarıyım ayrıca harekat sıhası ve hız olarak yüksek olmalı bu açıdan sn.Delku haklı

Akdağ gibi platform varken ve Ege'de yüzdürebilcekken bence hücumbota fazla ağırlık verilmemeli

Benim tercihim mertp 33 ve 45 gibi platformlardan insansız hücumbot yapılması yönünde..

#184
Alıntı yapılan: DelKu - 24 Temmuz 2025, 08:34:09...
Putty hep söylediğin birşey vardı eskiden, uçaklardaki en gereksiz fazlalık/yük insandır diye, şimdi biz bunu sana geri söyleyelim , 1970lerin hücumbot konsepti ölmüştür artık , insanlı bu boy hücumbot yapmaya kalkmak bu saatten sonra ahmaklık. ...

Hiç öyle bir şey demedim ağzımdan kaçması bile mümkün değil insanlı uçaklara inanıyorum çünkü başkası demiş olmalı

İnsansız sistemleri önündeki teknolojik sorunları görerek hayal etmek gerek. Peşinen insanlılar gitsin insansızlar gelsin demek doğru değil. Bunu TB2 de gördük cayır cayır emisyon yayarak gezen iha ları Rusya kısa bir şaşkınlıktan sonra zaaflarını kullanarak etkisiz hale getirmeyi başardı. İnsansız sistemler şu anda deneysel araçlar henüz ikna edici bir kullanım şekli bulunamadı. Haberleşme bağı üzerinden bu araçları kullanmak şimdilik zaaflı bir kullanım şekli. İnsanlı sistemlerin yerine geçecek yeterli güvene sahip değil insansız sistemler. Savaşı destekleyecek enstrümanlar olarak sadece kullanılabilirler insanlılar gitsin yerine bunlar gelsin henüz çok erken. Yapay zeka geliştikçe bu insansız sistemler daha anlamlı hale gelecekler. Ama yinede bir mahalleyi ele geçirirken bu insansız sistemler şu anda çok etkili olabilirler ama onda bile bir bakmışsın bir jammer her şeyi bastırmış.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Söylemediysen bile sana kopya verdim şimdiden itibaren bunu söyleyebilirsin, insanlar savaş uçaklarındaki lüzumsuz yüktür diye  ;D


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz