Anka3

Başlatan tumucin, 28 Mart 2023, 17:10:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anka 3 Aesa murad   radar  coktan takilmaliydi

Linkback: Ynt: Anka3

Anka-3 muhtemelen başlangıçta H/H amaçlı kullanılabilecek bir radara sahip olarak düşünülmedi. Bu bakımdan, AESA burun radarı yerleştirilmesi için, özellikle burun ve hava alığı olmakla, ciddi tasarım değişiklikleri gerekebilir.

Antenin formu değişse olmuyor mu? İlla gövde mi değişecek? AESA radar antenlerinin formları -klasik olanların aksine- değişebilir. T/R modülleri, daire yerine yassı dikdörtgen formunda dizilebilir örneğin.

Murat radarının Kızılelma'ya takılma süreci Kızılelma'nın değil radarın geliştirilme sürecine ait bir takvim bu yüzden neden ANKA3 e bu kadar beklendi demek doğru değil. Ortada radar yoktu ki takılsın.  Radar hala daha rafta bir ürün değil hala geliştiriliyor bir yerleri. Belki SAR modu mesela tamamlanmadı yada elektronik harp kabiliyeti. Bunun dışında ürün hala butik üretiliyor endüstrileşme süreci de bitmedi gibi görünüyor. Bu son endüstrileşme süreci yıllar sürüyor bir çok üründe gördük. Gerçi radarlar her zaman biraz butik üretilirler
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Anka3'e radar, su 57'nin kanat uçlarındaki L band radar benzeri yerleştirilebilir.

@HKY;

Aynen öyle, ben de tam olarak buna benzer bir şey kast ettim. Anka-3'te burun bölgesinin olduğu yer, SU-57'ye kıyasla daha tombik. Yani o dörtgenin çok da yayvanlaşmasına gerek kalmayacaktır. O nedenle S band dahi olabilir bu radar.

Benim tahminim, antenin burun bölgesine, ama iki parçalı V-formunda yerleştirileceğidir. Bence tam karşıya değil, biraz yere bakacak. Bu hafifçe açılı yerleşim sayesinde, antenin dikdörtgen formu iyice kareye benzeyecek. S band karakteristiğini sağlamak bu nedenle daha da kolaylaşacaktır.

Radarın ana işlevinin, havadaki tehditlerden ziyade SAR modunda yeri taramak olacağını düşünüyorum.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat