İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İran empatisi ümmetin kardeşliği merhametini bir yana bırakıp bu haritayı gerçekleştirmemiz lazım. Azerbaycan'ın meraklısı değilim ben ama Orta Asya'ya güvenilir topraklardan ulaşma bizim için en büyük ödül olacaktır. Ayrıca İran'ın küçülmesi de bizim için bir faydadır.

Madem bir kriz var bizimde bu haritadaki Güney Azerbaycan davası gündemimizde olmalı. Her devlet fırsatı çıktığında gizli defterindeki sayfayı açmalıdır. Azerbaycan halkının İran dan toprak alma hakları bir azınlığın hakları kadar kısıtlı değildir. İsterlerse tüm İran ı isteme hakları bile var. Edepsizce toprak istemek lazım Körfeze denize kadar hatta istesinler Azerbaycan'ın da devlet olarak denize ulaşma hülyası var. Edepsizce toprak istenebilir Kürtler nasıl Akdeniz'e ulaşmaya çalıştı hiç utanmadılar

Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Daha Irak ve Suriye'de Türkmen kardeşlerimizin hakkını hukukunu korumayan hatta adlarını dahi ağzına almayan hatta yok sayan bir yönetim var.

Hatta içeride, bizim egemenliğimizi ve topraklarımızı bir grup etnik azınlığa ve teröristlere peşkeş çekmeye çalışıyorlar.

Böyle bir yönetim milli hamleler yapmaz, böyle şeyler becerebilmemiz için öncelikle bürokrasi ve yönetim kadrosundaki devşirmelerden kurtulmak gerekiyor.

Benim tahminin eğer iranlılarla aynı şeyi düşündü isem;

Küçük füzeleri ateşleyip israil, abd ve ortadoğudaki patriot thaad bataryalarını tüketiyorlar.

Eğer hipersonik füzeleri varsa asıl dans bu stoklar eridikten sonra başlayacaktır.

Muhtemelen abd uçak gemilerine vs o zaman saldıracaktır iran.

ABD ve İsrail bu savaşı daha fazla sürdüremez kanaatindeyim.Eğer şu an Çin Tayvan adasını çevrelerse ABD nin resmi olarak çöküş süreci başlar.

Kara harekatını zaten irana yapmaları olanaksız.Savaşın maliyeti ya ukraynayı rusyaya verecek , yada israili irana teslim edecek.

Temennım uçaklar yerdeyken 15-20 israil uçağının imha edilmesi füzelerle.

Eğer bunu başarırlarsa araplar tamamen iranın yanına geçecektir diye düşünüyorum

Bizimde bu Tayfun Block 4 ten üretebildiğimiz kadar üretmemiz lazım.

Çin için bulunmaz nimet
𐰉𐱃𐰣𐰃:𐰾𐰋𐰤𐰠𐰼:𐰃𐰚𐰃:𐰚𐰃𐱁𐰓𐰼⸱ 𐰏𐰇𐰼𐰤𐰤𐰠𐰼:𐰋𐰀:𐰏𐰇𐰼𐰤𐰢𐰘𐰤𐰠𐰼⸱   
                                                  𐰏𐰜:𐰋𐰇𐰼𐰇:𐱅𐱁𐰚𐰠𐱃𐰃

İran'ı sadece hava kuvvetleri ve füzeyle işini bitiriyorlar. Burdan çıkardığım ders:

PKK meselesi hallolduktan sonra;

1- Kara Kuvvetleri personelimizi %25 azaltmalıyız (Nasıl olsa seferberlik durumunda Kara Kuvvetlerinde 2-3 ayda gerekli asker sayısını yakalayabiliriz. Ama Hava Kuvvetleri ve Füze envanterini aynı hızda tamamlayamayız.)

2- Arta kalan tüm bütçeyi Hava Kuvvetleri, istihbarat, elektronik harp ve radar sistemleri ve Füze kuvvetlerine ayırmalıyız. Envanteri olabildiğince hızlı artırmalıyız. Sanayi altyapısını kurmalıyız.

TSK'ya Uzay kuvvetleri kurulmalı eş zamanlı olarak uzun menzilli balistik füzelere de yatırım yapılmalı. Maliyet ne olursa olsun. Örnek olarak ateşlemeye hazır 1000 füze nasıl kulağa hoş geliyor mu ? Uzay kuvvetleri 1000 adet hedefi belirleyip 2 3 dk içerisinde yok ediliyorlar....

Gerizekalı iran Türkiye istikametinde balistik füze göndermiş,

Kendileri açısından daha gerizekalı amerika denizden engellemiş.

Du bakalım.

Dışişleri gorusup uyarmış.Çatışmaların yayılması konusunda uyarılmışlar.Bu,"beni  kendine bulaştırma" demek oluyor onların dilinde.

İran yapmamıştır onu, füze rampası başında mossadlı çıkarsa şaşırmam
𐰉𐱃𐰣𐰃:𐰾𐰋𐰤𐰠𐰼:𐰃𐰚𐰃:𐰚𐰃𐱁𐰓𐰼⸱ 𐰏𐰇𐰼𐰤𐰤𐰠𐰼:𐰋𐰀:𐰏𐰇𐰼𐰤𐰢𐰘𐰤𐰠𐰼⸱   
                                                  𐰏𐰜:𐰋𐰇𐰼𐰇:𐱅𐱁𐰚𐰠𐱃𐰃

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"İran'dan ateşlenip Irak ve Suriye hava sahasını geçtikten sonra Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz'de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek etkisiz hâle getirilmiştir.

Hatay ili Dörtyol ilçesinde düşen mühimmat parçasının, söz konusu tehdidin havada imha edilmesi sonrasında önleme yapan hava savunma mühimmatına ait olduğu tespit edilmiştir. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir.

Ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak konusundaki irademiz ve kapasitemiz en üst seviyededir. Türkiye bölgesel istikrar ve huzurdan yana taraf olurken kimden ve nereden gelirse gelsin topraklarının ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya muktedirdir. Topraklarımızın ve hava sahamızın savunulmasına yönelik her türlü adım kararlılıkla ve tereddütsüz atılacaktır. Ülkemize yönelik her türlü hasmane tutuma karşı cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu hatırlatıyoruz.

Tüm taraflara, çatışmaların bölgede daha da yayılmasına neden olacak adımlardan uzak durma uyarısında bulunuyoruz. Bu kapsamda NATO ve diğer müttefiklerimizle istişare içinde olmayı sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-msbden-etkisiz-hale-getirilen-balistik-muhimmat-ile-ilgili-aciklama-43121246
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat