İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu gece iran daha bir agresif gibi. israile yoğun saldırıyor 4.5milyon israilli(nüfusun yarısı) sirenler sebebiyle sığınaklara inmiş bugün. Paralelde hizbullah havan topu falan saldırıya başlamış.

Sansasyonel suikastlerle iranı ele geçireceğini sanan netanyahu denen katil zor günler yaşayacak gibi iç kamuoyunda.

Onlarca komuta kademesi ve en önemlisi dini lideri katledilen iranın emperyal bir güç olan abd baskısı ve saldırısı altında kaosa sürüklenmeden kısıtlı imkanlarınla bu şekilde reaksiyon verebilmesi ise biraz takdiri hak ediyor. Binlerce yıllık devlet geleneği öyle veya böyle varmış. Bu kavramın arkası o kadarda boş değilmiş.
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi

İran ın savaşı kazandığını İsrail ve ABD nin bin pişman hale geldiğini mi sanıyorsunuz gerçekten. Bence Türk TV lerini izleye izleye algımız şaşmış. Bu savaşta İran kepaze oldu tamamen yıkılmamak için tek ihtimal İsrail ABD koalisyonunun merhametine kalmış durumda şu anda anası ağlıyor. İsrail ise neredeyse hiç bir zarar görmedi şu ana kadar. Yıkılan binalar filan nedirki sel de bile daha çok zarar görüyor şehirler. Savaş bugün bitsin İsrail deki tüm yıkım bir haftada ortadan kalkar şehir savaş öncesine döner. Türkiye'de deprem oldu kaç şehir yerle bir oldu onbinlerce vatandaş öldü ülke battı mı. İsrail'de şehirde bir kaç bina zarar görüyor bu çok önemsiz bir zarardır. İran ın İsrail e verdiği zarar savaş gerçekleri ölçeğinde şu anda neredeyse sıfır düzeyde. İsrail böyle olacağını bilse çok önceden saldırırdı. İsrail in hükümete desteği savaş öncesi % 40 iken şimdi % 90 a çıkmış siz hükümen zor günler yaşayacak diyorsunuz.
Şu manzara savaş beklentisinde savaş ölçeğinde bir ülkeyi batırmaz kılını bile kıpırdatmaz. Bir dozer gelir orayı iki saatte dümdüz eder oldu bitti.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ben o kadar emin değilim israildede yaralı ölü sayısı artmaya başladı günden güne. Sığınaklarda yatıp kalkar oldular günlük yaşamları savaş yaşamına dönmüş çoğu çift pasaportlu ekonomik durumu iyi canı tatlı bir halktan bahsediyoruz. Ölüme acıya alılmış ortadoğu halkı değil bunlar. İran çok daha ağır hasar gördü ve görüyor bu realite. Ama israil için durumlar hiçte planlandığı gibi gitmiyor bence.

@putty

%100 katılıyorum yazdıklarına.

Amerikan karşıtlığı insanların gözünü boyamış. Bütün gelişmelere tamamen duyguları ile bakıyorlar. İran'ın donanması tamamen yok oldu. İran'ın hava kuvvetleri de tamamen yok oldu. İran sadece balistik füze atabiliyor. İran'ın hava sahası ise tamamen Amerikan uçaklarının işgali altında. Şartlar böyleyken bizim güzide basınımıza göre nedense bu savaş Amerika için sürdürülebilir değil ama İran için sonsuza kadar sürdürülebilir.

Olacağını çok sanmıyorum ama eğer Amerika kara harekatı başlatırsa İran ne yapacak çok merak ediyorum gerçekten. Kara harekatı derken, Normandiya Çıkarması gibi topyekün bir harekattan bahsediyorum.
Golgi cisimciği.

Sayın Karacı, mesele Suriye'de Esad yerine gelenin ötesinde ve şimdilik dondurulmuş gözüken YPG meselesinden başlayarak, Uluslararası planda  Suriye'de, Irak'ta ve İran'da açıkça, Türkiye'de yarı üstü kapalı bir şekilde ayrılıkçı Kürtlerin 1991 Brüksel Kongresinde aldıkları kararları halen sadık bir şekilde takip etmelerinde. Herhalde Devlet Bahçeli İran harekatı yaklaşırken boşuna hayat memat meselesi diyerek açıklamalar yapmamıştır. (Ki ben yöntemi ve PKK'nın muhatap alınmasını eleştiriyorum)

Bugün nedense yazdıklarımı manası dışında değerlendirme konusunda özel bir çabanız var gibi.

İran İsrail ABD konusunda,

Trump'ın Epstein dosyaları tehdidi altında İran'a müdahaleye zorlandığı, hatta İsrail'in bombardımanı sonrası silah kullanmak zorunda kaldığı bir vakıa.

ABD ve İsrail'i en çok zorlayan işin ahlâkî yönü. Operasyon dünyanın gözü önünde Epstein dosyaları gölgesinde başladı. Netenyahu namussuz, yolsuz, düzenbazın önde gideni. Uluslararası operasyonlarla kendi ülkesinin yargısından kaçıyor.

İran füze saldırıları karşısında ABD üslerinin ve İsrail'in zor durumda kaldığı açık. Ama diğer taraftan İsrail'de yıkım arttıkça İsrail'de operasyona destek oranı düşmüyor. Buna karşılık ABD'de operasyona destek oranı %20 civarında. Tucker Carlson gibi Trump destekçileri bile 9 milyon Yahudi'nin peşine takılmak zorunda kalmışsak ABD de milli egemenlikten bahsedilemez şeklinde konuşmaya başladı.

Buna karşın İran'ın füzeler ile savaş kazanması zor. Komşu ülkeleri özellikle petrol tesislerini vurması geri tepiyor. Bir iki ay sonra ekonomik kriz, enflasyon, stagflasyon içinde dünya kıvranmaya başlarsa fatura İsrail'e mi çıkar, yoksa algı operasyonları ile İran'a mı şüpheliyim.

İran operasyonu öncesi Suudilerin desteği ile İsrail Bileşik Arap Emirlikleri Hindistan koalisyonuna karşı Afrika'da ve Kızıldeniz çıkışında önemli başarılar elde etmiştik. İran operasyonu sonrası, Suudilerin İran tarafından bombalanması ise bu işbirliğini sıkıntıya soktu. Rüzgar aleyhimize donmeden özellikle Afrika'da İsrail BAE etkisini mümkün olduğunca silmeliyiz.

Bahsedilen sey yıkılan binalar degil,askeri olarak bakinca burada İsrail hava savunmasinda zaaflar ortaya cikmaya basladi,yeni birsey degil birkac gundur yokluyorlar ve düşüş oranlarında ciddi artıs var.Bazi problemler oldugu soyleniyor.Nukleer tesisin 1 km uzagini vurmuslar ve engel olunamamis.Natanz'a yapilan saldirinin ustunden 24 saat gecmeden bu saldiri yapildi.İrdeledigimiz konular bunlar,bunun devami varsa ellerinde ve savas devam edecekse yarin baska yerlere de dusecek yani.Söylemeyelim mi? Yok mu sayalım İsrail vurulunca anlamadım? Türk tv lerini de izlerim ben,kendi pozisyonumuzu anlamak isteyen Türk tv lerini izlesin direkt hatta.

*Mehmet bey kusura bakmayın,yanlış anlaşılmış yahut anlatmışım demek ki.Şahsınıza karşı hicbir negatif bakışım yahut zorlama bir yokuşum yok.Dürüstçe soyluyorum,guvenin lafıma.Son iletinize de buyuk oranda katıldigimi belirteyim,guzel ozetlemissiniz.

Alıntı YapJaponya gemilerinin hürmüz bogazından zarar görmeden gecmeleri karsılıgında Ìran'a Çin yuanı cinsinden ödeme yapmayı kabul etti.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat