İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Termal izleri aşağıdan uçağa bakıp görme olarak düşünmeyin 50 - 100 km den uçağı görmeye çalışınca bu soğutma dereceleri işe yarıyor. Erken ihbar uyduları mesela füzeleri görüyor neden uçakları göremiyor termal izleri yetmiyor çünkü. Belli mesafeden sonra atmosfer soğuruyor o izi ve görünmemeye başlıyor. Bu yüzden yarıya yakın termal iz azalınca bu çok büyük bir faydadır. Ama uçan uçağı yerdeki termal görmeyecek diye bir fayda düzeyi yok bu fayda düzeyinde. Ufukta gelen uçağın çok daha geç tespiti amaç.  F35 in EOTS / DAS optikleri 50-100 km yi görebiliyor termal iz olarak. Bu ölçeklerde motor soğutma da eksozu 600 dereceye düşürmek çok fark ediyor. F135 tabiki kocaman motor termal izi çok büyüktür ama iki jetin toplam izi belki daha büyüktür. Ne kadar büyük olursa olsun etrafından hava geçirip çıkan eksoz gazını bypass ile düşürmek her durumda az yada çok işe yarar.
Linkback: Ynt: İran - İsrail Gerilimi
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Çok büyütmeyelim...

10 tane F35 duşurseler ne yazar...

Bu savaşı belirleyecek unsur enerji fiyatları ve ekonomik etkisi

Ya Hürmüzu açmak icin her yolu deneyerek koalisyon falan kurup iyice cullanacaklar...Bu işe girerlerse sonu ne olur Allah bilir..

Ya da zararın neresinden dönsek kardır diyip kilifini bulup zamana yaymak üzere şimdilik geri vites yapacaklar...

Çıkıp anlatırlar balistik füze stoklarını imha ettik, nükleer programını 20 sene geriye götürdük, donanmalarini yok ettik vs vs..

Iran direniyor ama öyle 7/24 Israil ve ABD hava saldırısına günlerce maruz kalmanin ister istemez bedeli ağır olacaktir..ABD ve Israil geri vites yapsa bile Iranin ilk körfez savaşından sonraki Irak haline düşmesi de ihtimal

Ben Iran olsam bu körfez ülkelerine yapılan saldırılara biraz ara verirdim...ters tepmeye başlıyor meşruiyet kaybı olacak...Avrupa falan ister istemez Hürmüzu açmak için doğrudan cephe alacak İran'a

What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı Yapİran'ın misilleme saldırılarında İsrail'in Hayfa'daki petrol rafinerisini vurdu. Bu rafineri israil in yakıt ihtiyacının %60 ını tek basına saglıyordu.

https://x.com/gazetevar/status/2034718111245500868

"Dünya, Ortadoğu, Avrupa'daki nankör müttefiklerimiz, hatta kendi basınımızın bazı kesimleri bile Başkan Trump'a tek bir şey söylemeli: 'Teşekkür ederim."

https://x.com/FoxNews/status/2034610079052259784

Eski ABD terörle mücadele şefi Joe Kent'ten çarpıcı itiraflar: Tehdit İsrail'den geliyor

İlginç Açıklamalar yapmış. >> https://www.hurriyet.com.tr/dunya/eski-abd-terorle-mucadele-sefi-joe-kentten-carpici-itiraflar-tehdit-israilden-geliyor-43132213
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Putty çok güzel açıklamış. Bir kaç cümle de ben eklemek istiyorum. Eğer gerçekten vurulduysa F-35'in aşırı derecede yakından atılan bir IR güdümlü füze ile vurulduğunu düşünüyorum. F-35'in vurulduğu anda termal gizlilik modunda uçmadığı çok açık. Eğer uçuyor olsaydı zaten bu kadar büyük bir termal iz bırakmazdı. Bu da son derece normal. Her bir yeni kartuş ile bir F-35 en fazla 40 dakika kadar termal gizlilik modunda uçabilir.
Golgi cisimciği.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat