İ SINIFI FIRKATEYN

Başlatan SKYWOLF, 21 Aralık 2015, 08:32:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Füzenin Arayıcı Başlığında belki de sorunun cevabı ?
Linkback: Ynt: İ SINIFI FIRKATEYN

Füzenin elektroniğinden tütün

Burda

Cenk S
Akrep d
Ve ilk defa ismi geçen sapan atış kontrol sistemi

Bunların nasıl uyum içinde olduğunu biliyor muyuz?

Şimdi hisar gibi aktif arayıcı başlığı olan bir füzenin mantık olarak yarı aktif başlıklı essm füzesine göre daha etkili ve uzun menzilde hedefi vurması beklenir

Elma ile armutu kıyaslıyacağım geçen seneki atışta hisar rf + ile tam 40 km den hedefi vurduk,buda hisar-D konusunda fikir verir

Ama essm için konuşulan menzil 50 km

Menzil ile irtifa birbiriyle ters orantılı değerler. Essm de hisar da maks. irtifaların altına indikçe 50-60 giderler yani.

Alıntı yapılan: Sungur - 20 Ağustos 2025, 22:39:48Menzil ile irtifa birbiriyle ters orantılı değerler. Essm de hisar da maks. irtifaların altına indikçe 50-60 giderler yani.

Benimde bu noktada merak ettiğim birşey var

Kabul irtifa yükseldikçe daha çok enerji harcanması lazım fakat daha yüksek havada daha az hava direnci olacağı için menzilin artmasına neden olmaz mı?

Mesele 30-40k feetlere çıkana kadar harcanan enerji. Az buz yükseklikler değil o boyuttaki füzelerle göre.

Hisar-Rf güzel füze. Quadpack olunca daha iyi olacak.

Benim merak ettiğim hisardan sonra siper blok1 mi yoksa blok2 mi sertifiye edilecek?

Benim bildiğim yanlışsa düzeltin siper1in boosterı tvc li değil bu yüzden sadece eğik atılabilir. Yani mevcut midlastan dikey atım için tvc li booster lazım.

Onunla vakit kaybetmek yerine bence siper2 ye odaklanmak daha mantıklı olmaz mı gerçi orda da belki kanatçıkların katlanması gerekebilir.

Orta ve Uzun menzil ile orta, yüksek irtifa hedeflerine karşı atış sonrası ani manevra gerekmediği için, Siper Blok 1, Hisar ile beraber yüklendiğinde, dikey atışta Siper için TVC'nin olmaması öyle çok da zaaf yaratmayacaktır.

Hakikaten bende merak ettim

Siper blok1 füzesi eğik atış mimarisine sahip bunu deniz versiyonunu nasıl ve ne şekilde midlas ile dikey atım yapabilen versiyona çevirecekler merak ettim

Eve booster tvc olmasada olur ama dikey atabilmemiz lazım

Alıntı yapılan: Yasar - 20 Ağustos 2025, 21:16:33Sn Chngr,
Doğru 234mm ve 4.5 m lik HisarD %5 kadar daha büyük hacimli oluyor.
1.95m3 vs 1.85m3

Yukarıdaki yazımı da düzelttim.

Benim anlamadığım, kinematik olarak çok daha iyi olması gereken ve daha yüksek menzili olması gereken Hisar-D'nin paylaşılan özellikleri çok düşük.
Ya yeterli performansı alamıyorlar, ya da herkesi yanıltacak veri payalaşıyorlar.

Sayın Yaşar Hisar ailesinin tüm fertleri için verilen menzillere + koyuyorlar. Siz çok daha iyi bilirsiniz, bu menzil işi hele de hava hava füzeleri ve SAMlarda çok su kaldıran bir konudur. Hedefin hızı, irtifası, bize yaklaşıyor mu bizden uzaklaşıyor mu, açısı, şusu busu, bize yapılan elektronik harp, bunlara arama radarının kilit menzilini etkileyen birçok faktörü de eklediğimizde işin içinden 50 farklı veri verseniz çıkamazsınız. s 400 ün en uzun menzilli füzesine rusların 380 km dediği gibi biz de bunlara 70 bile deriz belki atıyorum.

Alıntı yapılan: ocelot - 21 Ağustos 2025, 16:22:58
Alıntı yapılan: Yasar - 20 Ağustos 2025, 21:16:33Sn Chngr,
Doğru 234mm ve 4.5 m lik HisarD %5 kadar daha büyük hacimli oluyor.
1.95m3 vs 1.85m3

Yukarıdaki yazımı da düzelttim.

Benim anlamadığım, kinematik olarak çok daha iyi olması gereken ve daha yüksek menzili olması gereken Hisar-D'nin paylaşılan özellikleri çok düşük.
Ya yeterli performansı alamıyorlar, ya da herkesi yanıltacak veri payalaşıyorlar.

Sayın Yaşar Hisar ailesinin tüm fertleri için verilen menzillere + koyuyorlar. Siz çok daha iyi bilirsiniz, bu menzil işi hele de hava hava füzeleri ve SAMlarda çok su kaldıran bir konudur. Hedefin hızı, irtifası, bize yaklaşıyor mu bizden uzaklaşıyor mu, açısı, şusu busu, bize yapılan elektronik harp, bunlara arama radarının kilit menzilini etkileyen birçok faktörü de eklediğimizde işin içinden 50 farklı veri verseniz çıkamazsınız. s 400 ün en uzun menzilli füzesine rusların 380 km dediği gibi biz de bunlara 70 bile deriz belki atıyorum.
Çok doğru!
ESSM için, bir deniz kuvvetleri uzmanı tarafından bir forumda yapılan yorumda, 80km'ye kadar menzili uzayabilir denmişti.
Genelde deniz konuşlu hava savunma füzeleri kendilerine yaklaşmakta olan füze ve mühimmata karşı kullanılırlar. Havadan atılan modern anti gemi füzeleri, 200km ile 500km arası menzilli olduklarından bunları atan uçaklar çoğunlukla gemi HSS lerinin menzili dışında kalırlar.

ESSM o bakımdan, süpersonik füzeler dahil, modern anti gemi mühimmatlarının çoğunu vurabilecek bir füzedir. Orta menzilli olduğundan da İHA'lar dahil 40-50 km menzildeki çoğu hava hedefini de vurabilir. Hisar-D de 15km irtifası ve çift darbeli motoru ile aslında, ESSM'den daha etkin bir füze olması gerekir. Ama denizi yalayan füzelere karşı etkinliği nasıl , bilemiyoruz.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz