Milli AESA uçak üstü radar projesi

Başlatan AVCI, 19 Mart 2014, 20:28:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

5 platform ne acaba?

F-16 özgür, kızılelma ve akıncıyı biliyorum daha önce haberleri çıkmıştı.

Acaba f-4 (bir ara haberir çıkmıştı ) ve aksungura da mı taktılar?  Yoksa test uçağına mı taktılar?

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 31 Temmuz 2025, 11:34:445 platform ne acaba?

F-16 özgür, kızılelma ve akıncıyı biliyorum daha önce haberleri çıkmıştı.

Acaba f-4 (bir ara haberir çıkmıştı ) ve aksungura da mı taktılar?  Yoksa test uçağına mı taktılar?
F16, KAAN, KE, Akıncı, Anka3 ve sonunda 6ncı olarak Hürjet
.???

Bombardier 6000 global işjetide olabilir mi test amaçlı😉

Özgür modernizasyonu geçirmiş diğer f16lar olabilir. 5farklı platform demiyor
Linkback: Ynt: Milli AESA uçak üstü radar projesi

Alıntı yapılan: Efes - 31 Temmuz 2025, 13:12:45Özgür modernizasyonu geçirmiş diğer f16lar olabilir. 5farklı platform demiyor

Alıntı YapŞu anda 5 farklı platformda uçtuğunu ve adım adım daha fazla platformda uçacak şekilde üretime devam ettiğimizi söyleyebilirim.

Daha sonra farklı platform demiş

Bu radar olsun Hürjet le bile vatan korunur. İnanmıyorsanız Ukrayna elinde istediği kadar AESA radarlı gökdoğanlı Hürjet olduğunu hayal edin
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Yasar - 31 Temmuz 2025, 13:31:43
Alıntı yapılan: Efes - 31 Temmuz 2025, 13:12:45Özgür modernizasyonu geçirmiş diğer f16lar olabilir. 5farklı platform demiyor

Alıntı YapŞu anda 5 farklı platformda uçtuğunu ve adım adım daha fazla platformda uçacak şekilde üretime devam ettiğimizi söyleyebilirim.

Daha sonra farklı platform demiş
O zaman şöyle düşüneceğim;
Başka milli üretim platformlara entegrasyon olsaydı ssb bunun sunumunu mutlaka yapardı. Akıncı ve özgür f16da olduğu gibi. O zaman başka test uçaklarına takıldı herhalde

Alıntı yapılan: putty - 31 Temmuz 2025, 14:13:09Bu radar olsun Hürjet le bile vatan korunur. İnanmıyorsanız Ukrayna elinde istediği kadar AESA radarlı gökdoğanlı Hürjet olduğunu hayal edin
Aesalı bir hürjet ile bizim blok 50+ lar aynı hava hava füzeleriyle karşı karşıya gelse hangisi alır? Bence hürjet alır. Yani eldeki mevcut envanter ile vatan savunuluyorsa olgunlaşmış hürjetlede hayli hayli savunulur

Alıntı yapılan: Efes - 31 Temmuz 2025, 14:55:15
Alıntı yapılan: putty - 31 Temmuz 2025, 14:13:09Bu radar olsun Hürjet le bile vatan korunur. İnanmıyorsanız Ukrayna elinde istediği kadar AESA radarlı gökdoğanlı Hürjet olduğunu hayal edin
Aesalı bir hürjet ile bizim blok 50+ lar aynı hava hava füzeleriyle karşı karşıya gelse hangisi alır? Bence hürjet alır. Yani eldeki mevcut envanter ile vatan savunuluyorsa olgunlaşmış hürjetlede hayli hayli savunulur
Ha şuda var tabi; f110lu f16 ile daha iyi ET beklenir harici podla

5.nesil çağında hürjetle f-16 ile olmaz o iş. En fazla 10-15 sene daha gideri var..sonra etraf 4.5 ve 5.nesil aesalı uçak dolacak.

Buraya yazıyorum; kaan projesi milli motorla seri üretime girdikten sonra; tasarım ekipleri aynı motorla uçan tek motorlu veya 2x20binlik motorla uçan 5.nesil daha ucuz bir savaş uçağı için çalışmalara başlar.

bizim en az 400 savaş uçağı sahibi olma hedefimiz olmalı. Tamamı kaan olamayacağına göre ve f-16'lar da gideceğine göre aklıma bu geliyor. Milli f-35/checkmate/kf-21 mutlaka olacaktır. 

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz