EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: puttyEurofigher için sürekli süper seyir yapabildiği söyleniyor ama bu doğru değil. F22 deki anlamı ile süper seyir yapamıyor. Çok ideal şartlarda yüksek irtifada sadece hava hava yükü ile süper seyir yapabiliyor. F22 de kastedilen ise daha alçakta dahili istasyonlarındaki savaş yükü ile savaş şartlarında süper seyir yapabilmesi. Eurofighter çok steril şartlarda bunu yapıyor.
Sn Putty yanılıyorsunuz. F22'de 50000ft'de Supercruise yapıyor. Yapabileceği max Supercruise hızı da 1.8 Mach.
EF2000 ise gene 50000+ft de 1.5 Mach yapabiliyor.

Havanın yoğun olduğu alçak irtifalarda Supercruise yapamaz bu uçaklar. Yapmaya kalkarlarsa çok yakıt harcarlar. Hızları da 1.1-1.2 Mach'ı pek geçemez. F22 bu konumda Supercruise yaparsa, 180 km den sonra supercruise'dan çıkması gerekir.

Supercruise, harp sahasına en çabuk sürede en az yakıt harcayarak gidebilme için gerekli. Ya da görev sonunda bölgeyi hızlı şekilde terkederken kullanılan bir yöntem.  Çok hızlı giderseniz; yüksek irtifada da olsanız, daha çok yakıt yakarsınız. Alçak irtifada daha da çok yakıt kullanırsınız. Onun için optimum yükseklikte en uygun hızda Supercruise yapıp hem görev yerine sizi götürecek, hem de geri getirecek yakıtı idareli kullanmanız gerekir.

Uçak dünyadaki en iyi uçak değil! Ancak hiç de kötü değil.

Ama hepsinden önemlisi alabildiğimiz en iyi (tek) uçak!
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Ben verdiği bilgiler yanlış dedikce arkadaş f16 dünyanın en iyi.multiroil uçağı Eurofighter ile aynı ne gerek var alınmasına dedi.uçak karşılaştırmalarının yaptım kendisine ama pilot arkadaş duvarım dedi kömürüm demedim

Eurofighter işi oldu.

Bundan sonra F-16V alım işi ne olur?
Ben kesinlikle F-16V'lerin de alınmasından yanayım.

Şöyle sağlam 300 modern jet bizim için bekaa meselesidir bu bölgede.TF-35000 işi ne olur bilinmez.

"Bize F-110 verin F-16V'ler yerine" tartışmalarına pek olumlu bakmıyorum...

Hatta bu Eurofighter ve F-16V alımlarıyla KAAN Block-1 (F-110 motorlu 4.5 nesil) üretiminin gerekli olmayabileceğini bile düşünüyorum...
KAAN Block-1 üretimi bize seri üretim deneyiminden öte çok bir fayda sağlayacak mı?
Sistem geliştirme testleri +2 prototip daha yaparsak gayet güzel devam ettirilebilir.

Zaten TF-35000 erken duhul üretimleri F-110 performansını rahatlıkla bize verir.

Tabi en güzeli F-16V + F-110 alımının gerçekleşmesidir.
Ama olmazsa da karalar bağlamamak gerekir...
Yeter ki muharip filo sayımız eksik kalmasın.

F35 meselesi çözülmeye giderse zaten Deniz Kuvvetlerinin araya 8-10 tane F35B sıkıştıracağına eminim.

Arkadaşlar kimse bana kızmasın yada kızsın

Ben bir an önce uçakların gelmesi taraftarıyım,Bu yüzden Avrupa'dan ikinci el uçak alalım taraftarıyım

Açıkçası İngilizlerinde yarın öbür gün Tıpkı Abd'liler gibi bizimle yaptığı anlaşmayı iptal etmesini yada bu olasılığı görmemezlikten sonra gelemiyorum

Mesela derseniz gene bir kırılma olabilir

En son Almanya Cumhurbaşkanı EF konusunda güzel açıklamalar yapmasına rağmen bir İsrail ile Filistin meselesinde bir diyalogtan atmosfer buz kesti,bu gibi şeyler bizi ef'den edebilir

Ef2000'imiz tranche 5 olacakmış ve 2030'dan sonra teslim edilecekmiş

Alıntı yapılan: Denizci16Ef2000'imiz tranche 5 olacakmış ve 2030'dan sonra teslim edilecekmiş

İyi de, Alman, Tranche-5 uçaklarında MK1 radarı kullanılıyor. İngiliz ve İtalyanlar MK2 kullanacaklar.

Benim ve Sn Özbek'in söylediği gibi uçağın kalbi radarı. Radarı baz alıp bir çok yenilik ekleniyor.

Uçağın gövdesini çok daha önceden imal edeceklerdir. 2028'den sonra montaj başlar. İngiliz T-3 uçakları için Radar LRIP imalatı ve montajı 2028'de başlıyor. Radardaki gecikme dolayısıyla tam seri üretime geçiş ve teslimatlar 2030'a sarkar.

Türkiye'nin alacağı 20 uçak, Tranche-5 gövdesi olsa da, kullanacağı radar dolayısıyla Alman T-5 uçaklarından farklı bir yapıda olacaktır.

Valla Yaşar Bey, ecnebi MK2 radarı yerli Murad 600a radarı için mihenk yaşı olsun da, gerisi çok önemli değil. Radarda nerede olduğumuzu öğrenmek adına EF uçaklarının MK2 radarını önemli görüyorum. Sırf bu açıdan dahi ödenen parasını çıkartır nazarımda.

İngilizlerle anlaşıp, EF uçaklarından KE ve Anka-3 dronlarını yönlendirecek teknolojileri ve ilişkisindeki taktikleri de geliştirirsek var yaaa, of of of yeme de yanında yat! O zaman, Kaan envantere girmeden Kaan'ı uçurmuş gibi oluruz.

Eğer 20 opsiyon işletilecekse (2031-32'ye sarkar) (ki madem girsik bu işe opsiyonu işletelim bence) 40 tr5 için ve 24 ikinci el tr3 için 2032'ye kadar en az 100  pilot yetiştirmemiz gerekiyor.Bu da önümüzdeki 6 yılda her sene ortalama 16-17 pilot yetiştirmemizi gerektiriyor.

Alınacağı söylenen ikinci ellerin hemen gelmesi ile 24 uçaklık tr3 filosu bu pilotların yetiştirilmesinde önemli rol oynayacaktır.

İster uçaklar hemen gelsin, ingiltereden de hocalar gelsin burada bizim uçaklarımızla yetiştirsin;

isterse ilk grup öğretmen pilot ingilterede yetiştirilsin , tr3'ler bakıma girsin öyle gelsin. O işler detay ve teknik meseleler.

Muhtemelen bu ilk eğitim ve yeni uçakların tesliminin hengamesi bittikten sonra tr3'ler de yöm ile peyderpey. tr5 seviyesine çıkartılabilir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat