EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Başlatan Felix, 07 Nisan 2009, 22:01:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İngiliz ve Alman basını Türkiye'nin EF alma niyetini doğrulamış.

Der Spiegel, Almanya Türkiye'nin 40 adet EF alımını onaylamış, bazı parçaları Almanya'da üretilecekiş, nihai üretim İngiltere'nin BAE tesislerinde yapılacakmış.
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/verteidigung-bundesregierung-macht-weg-fuer-eurofighter-lieferung-an-tuerkei-frei-a-41bf3aa8-ee68-4585-a098-a69690ed13dd

İngilizler EF üretim hattını durdumamak için siparişler arıyor. 40 adet jet için Türkiye'ye kaportacılık yaptırmaz. Adamlar youtube'da izleyici sayısını arttırmak için kafadan sallıyor.

https://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkiyenin-eurofighter-typhoon-ve-f-35-gorusmeleri-yunanistan-ve-israilde-panik-yaratti-42886994

Eurofighter ile ilgili haberde Rafale ve Tornado uçaklarının fotoğraflarını kullanmışlar. Klasik Türk medyası! İletişimden konuyla ilgili bilgi vereyim dedim. Olmadı! Sistemleri hata veriyor.
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu iki filoyu incirliğe koyalım; suriye, doğu akdeniz ve kıbrıs hava sahasında  kafamız rahat olsun.yunan lobisi de gık diyemez böylece.

Eskişehirde de yedek meydan olarak tesislerinizi kuralım; gerekirse kriz durumunda incirlikten oraya taşıyıp batıda da gızlıca aktif edebiliriz böylece .zaten motor ve uçak bakımı bahanesiyle bol bol eskişehire geleceklerdir. Belki sonra 2 filo daha alınır,böylece batıdaki üsleri de hazır olsun.

Eğitim ve test  filo için t1'ler söylendiği gibi alınacaksa a, onları da konyaya koyardım. Böylece erofighter altyapısı olan 3 ana jet üssü olurdu.

Niye malatya demedim? Oraya bence 2 filo f-35 yerleşmeli.

Bol bol meteor alalım.diğer hava ve hava yer mühimmatları umarım bizden olsun. Ej motororunun ve teyyarenin fabrika seviyesi bakım yeteneğini de alalım. F-4'ler bu tedarik ile envanterden çıkacaktır. F-4 ve j-79 ile ilgili tüm yer kadroları,tezgah ve tesisler (motor/teyyare) erofighter'a kaydırılabilir doğal olarak.

Bu konu hakkındaki fikirlerim bunlardır.

Almanlar şartlı olarak satışı onaylamışlar.
Yunan karasuları üzerinde uçuşu yasak bizim typhoon'ların.

Hocam zaten yunan karasularında hiç uçmuyor ki bizim uçaklar. 6 mil+1 metreden uçuyor uçaklar.

tek taraflı ilan ettikleri ve kimsenin sallalmadığı saçma sapan 10 millik hava sahasını güyâ ihlal ediyoruz.
Linkback: Ynt: EF2000 EUROFIGHTER TYPHOON

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 23 Temmuz 2025, 15:46:07Bu iki filoyu incirliğe koyalım; suriye, doğu akdeniz ve kıbrıs hava sahasında  kafamız rahat olsun.yunan lobisi de gık diyemez böylece.

Eskişehirde de yedek meydan olarak tesislerinizi kuralım; gerekirse kriz durumunda incirlikten oraya taşıyıp batıda da gızlıca aktif edebiliriz böylece .zaten motor ve uçak bakımı bahanesiyle bol bol eskişehire geleceklerdir. Belki sonra 2 filo daha alınır,böylece batıdaki üsleri de hazır olsun.

Eğitim ve test  filo için t1'ler söylendiği gibi alınacaksa a, onları da konyaya koyardım. Böylece erofighter altyapısı olan 3 ana jet üssü olurdu.

Niye malatya demedim? Oraya bence 2 filo f-35 yerleşmeli.

Bol bol meteor alalım.diğer hava ve hava yer mühimmatları umarım bizden olsun. Ej motororunun ve teyyarenin fabrika seviyesi bakım yeteneğini de alalım. F-4'ler bu tedarik ile envanterden çıkacaktır. F-4 ve j-79 ile ilgili tüm yer kadroları,tezgah ve tesisler (motor/teyyare) erofighter'a kaydırılabilir doğal olarak.

Bu konu hakkındaki fikirlerim bunlardır.

Bence en uygun üs  Amasya-Merzifon.  Hem en güvenli hem de her yere hızlıca gidebileceği, kimsenin bahane bulamayacağı bir üs.  Suriye, Akdeniz, Ege veya İran dan gelecek bir saldırıya karşı en güvenli ve bölge üslerine takviye içinde en uygun yer.

Orası galiba sead/dead içindi. (Mühimmata özel depolama,eğitim ve bakım tesisleri ve sahaları olabilir belki)

Vallahi ben hâlâ piste teker koymadan bu habere inanmıyorum...
Ama şunu söyleyeyim bu haber doğruysa Almanya ambargosu aşılmışsa sayı 80'den aşağı olmaz.4 filo alınır Devamı gelir bu alımın.

Alıntı yapılan: Yasar - 23 Temmuz 2025, 18:48:12Almanlar şartlı olarak satışı onaylamışlar.
Yunan karasuları üzerinde uçuşu yasak bizim typhoon'ların.

Sn.Yaşar hocam ne bizim basında nede yetkililerden bu konuda açıklama duyamadık

Bence bu uçakların konuşlanma yeri Mürted yahut Eskişehir olmalı. Mürted olursa 4. Ana üs yeniden aktive edilmiş de olur. Mürted'de 403. Test Filonun kuruluşuna bakarsak buraya Kaan da düşünülüyor olabilir. F-35'ler (eğer alım gerçekleşirse) Malatya'ya gider. Yeni F-16'lar ise (tabi alım gerçekleşirse) birer filo olarak Merzifon ve Adana'ya gidebilir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz