ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
67 (44.1%)
FNSS
28 (18.4%)
BMC
27 (17.8%)
Ordu Donatım Fabrikaları
21 (13.8%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (5.9%)

Toplam Oy Verenler: 152

@putty; trmilitary forumda tank üretiminde sorun olduğunu yazmıştı kıdemli bir üye. Detayını sordum ama bir şey yazmadı.
Linkback: Ynt: ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Biz bu tankı gerçekten beceremedik artık son cümleyi etmek lazım yapamadık bu tankı. Makul süresi doldu tüm tolerans tüketildi sonuç çok net bu tank projesi başarısız oldu. Bazen yapılamaz buda onlardan birisi artık bunun adını koyalım tank işini beceremedik biz.
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Devlet bu tankı yapın demiş yüz milyonlarca dolar vermiş yinede yapılmamış ise, ben işin en başından görevlendirilen ekibi kompile değiştirir, yenibaştan yeni bir ekip oluşturup yinede yaparım vazgeçip hainlerin yüzünü güldürmem onların istediği bu zaten vazgeçmemiz. Herşeyde bir hayır vardır belki de bunu vesileyle dostumuzu düşmanımızı hainimizi daha iyi tanımış olduk.inşallah gereken tedbirleri alırlar.

Yahu sevgili arkadaşlar; alenen ilan ettiler;

*2026'da sadece 8 adet teslimat yapacağız diye. Ve muhtemelen bu teslimat sene sonuna doğru olacak. Tüm ekosistem teslimatlarını yapacak,personel seri üretime eğitilecek vs vs. Bu iş artık teknik değil, bir planlama ve bütçe  sorunudur.

Fabrikanın ve ekosisteninin planlanan sayı olan ayda 8 adete çıkması da hemen olacak bir konu değil. Bana göre  gereken süre en az 2 sene.

Üstüne üstük ; sevgili bu hükümetimiz  çok belli ki her seri üretim tedariklerini mümkün olduğunca erteleme ve geciktirme üstadı. Mümkün olan en geç ve en az para harcamak istiyorlar. Açıkçası özellikle deprem sonrası bence de haksız değiller.

Tank tedariğimiz bizim için acil konu değil. Aslına balarsak elimizdekileri (özellikle trakyada görevli olan leopard-2'leri) modernize etmek daha acil. Karşılarında toplamda benzer sayıda leo-2a6 ve leo-2a4'ler var. 2a4'lerini de modernize etme kararı aldılar bu arada.

Doğu ve güney cephelerinde m-60tm ve m-60 a3'ler daha uzun süre idar eder.  Karşıda düşman bir konvansiyonel güç yok neticede. Suriye,ırak,gürcistan,iran ve ermenistandan bize bir taaruz beklemiyoruzdur herhalde. Ki buna rağmen 320 civarında m-60a3'ün de modernize kararı alındı ayrıca   

Merak etmeyin yavaş yavaş altayların geldiği görülür. Envanter yavaştan değişir, Altayın 250lik paketiyle daha da kendimizden emin olacağız. Esas olay ihracat olacak bu tanklarda.

Bakarsınız hisar ve i sınıfı gibi kendimize ürettiğimiz ilk altay paketinin bir kısmını ihraç bile edebiliriz  :o

Öte yandan harp sahası oldukça değişti. Bakalım insansız sistemler ve yeni konseptler nasıl olacak..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat