ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
67 (44.1%)
FNSS
28 (18.4%)
BMC
27 (17.8%)
Ordu Donatım Fabrikaları
21 (13.8%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (5.9%)

Toplam Oy Verenler: 152

@mehmet05;

Gecikmeye bence çok etkisi olmaz. O soğutma sisteminin benzerini, öncesinde zaten BATU Güç Paketi için geliştirmiş olmalılar. Ufak tefek ayarlamalarla G. Kore paketine uydurmuşuzdur.

G. Kore için bir nevi uyandırma olmuştur bu olay. Savunma sanayisinde "müttefiklerin" parçalarını kullanmama konusunda uyanmış olmalılar!
Linkback: Ynt: ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

30 Ağustos tarihi çok dillendirildi ama o dönem galiba Cumhurbaşkanı program yoğunluğu nedeniyle törenin ileri bir tarihe ertelenmesini uygun görmüş.

Mete Yarar BMC fabrikasında üretimi devam eden 15 tank daha olduğunu açıklamış. Öyle görünüyor ki toplu bir teslim töreni göreceğiz birkaç ay içinde. Cumhurbaşkanı 29 Ekim gibi bir tarih düşünüyormuş iddialara göre.

Acelimiz var mı bilmiyorum ama ben maliyeti azaltmak için Altay'ın üretim lisans ve geliştirme haklarını FNSS ve Otokar'a satarım

Hatta üretimi hızlandırmak için Otokar ve fnss'de işe dahil ederim

Acelemiz yok...

Kuzey komşumuz İskoçya , Güney komşumuz İsviçre, Batı'da Kanada var .
Tek sorunlu komşumuz Doğu komşumuz Brezilya onlardan da 3-5 futbolcu alıp arayı düzeltiriz.

Yani tank,uçak vs pek acil ihtiyaç değil.

İzahı olmayan şeyin mizahı olur...

http://x.com/Defence_Turk/status/1974122112303432030

Resimlerde Altay tankı üzerine çekilmiş foto var burda tankın içi gözüküyor ve bu fotoda anlaşılan sürücü kısmının sağında ve solunda mühimmat rafları var galiba sürücü ortada

Umarım bu mühimmat rafları patlamaya karşı personelden tecritlidir yoksa işimiz zor

Yerleşim galiba M1 tankı gibi

Üretim bantları tertemiz , çok modern gözüküyor.
Fabrika da yeni.
Altay yerli motorun performansı MTU'ya yakınsa bol bol uluslararası askeri heyet gezdirilip ihracat için diğer ülkeler ikna edilir...

Batu+transmisyon ikilisinin performansı kritik öneme taşıyor...

Umarım hibrit güç paketi için de en azından kağıt üzerinde çalışmalar yapılıyordur...

Bu motoru yapınca MTU yu batırana kadar indirimli fiyattan satalım
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

HAYIR...

Almanlar ne yapıyorsa biz de aynisini yapmaliyiz..

Motor haznesini dahi acamazlar...bizden teknisyen gidecek, masrafini da onlar verecek...vidasini bile maaliyetinin 20 katina satalim..

Ortak üretim yok, teknoloji transferi yok...

Anca ve anca bizim istedigimiz yerlerde kullanabilirler...

Birim fiyat olarak alman tankina kiyasla daha ucuz verebiliriz onu bilmem...

Yolabildigimiz kadar yolalim inadina baska ulkelere satarken....beğenmeyen almanlarla, ABD ile ugrassin bakalim nasil oluyormus..

Ingilizlerin bir lafi var cok begenirim, tercumesi uc aşağı beş yukarı şöyle:

Yenilirken zarar vereceksin,kazanirken intikam alacaksın...

What is steel compared to the hand that wields it?

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün:

Bugün, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgemizde (HAB) bulunan BMC Savunma üretim tesislerine bir ziyaret gerçekleştirdik.

Ziyaretimizde Sayın Fuat Tosyalı'nın sunumuyla üretim süreçlerine dair kapsamlı bir brifing aldık.

Yerli motor projeleri, zırhlı araç üretim hatları, entegrasyon süreçleri ve özellikle Altay Ana Muharebe Tankı'nın üretim hazırlıklarını sahada inceledik, teknik değerlendirmelerde bulunduk.

Milletimizin uzun yıllardır özlemini duyduğu Altay Tankı, Cumhurbaşkanımız Sayın @rterdogan'ın liderliğinde çizilen vizyon doğrultusunda, çok yakında bu tesislerde üretime geçecek.

Attığımız her adım, sadece bir üretim sürecini değil; tam bağımsız Türkiye idealini somutlaştırmaktadır.

Savunma sanayiimiz; mühendislerimizin gayreti, sanayicilerimizin katkısı ve milletimizin inancıyla kararlılıkla yol almaktadır.

Evet bahsettiğim 3.fotoda bu mühimmat rafları tecrit edilmeli ve patladıgında basınç ve yangını dışarı vermeli yoksa içinde personeli kül eder ve kule havaya fırlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat