ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
67 (44.1%)
FNSS
28 (18.4%)
BMC
27 (17.8%)
Ordu Donatım Fabrikaları
21 (13.8%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (5.9%)

Toplam Oy Verenler: 152

MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, "Saha Sohbetleri" kapsamında Yusuf Akbaba'nın konuya ilişkin sorularını cevapladı:

"BMC Power'ın geliştirdiği 1.000hp güç grupları (UTKU) artık kullanılmaya başlandı.

Şimdi 1.500hp güç grupları (BATU) önden testleri başladı. Hatta bu fuarda bana Mustafa Kaval Bey, BMC Power'ın Genel Müdürü, tankın (ALTAY T1) üzerine yüklenmiş motorların testinden videolar gösterdi. Süreçler ilerliyor. Orada da dışa bağımlılığımız ortadan kalkıyor olacak."

https://x.com/TyrannosurusRex/status/1960673494745727225?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Linkback: Ynt: ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Kore motoru testiyle karıştırmıştır
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: HKY - 27 Ağustos 2025, 17:24:39MKE Genel Müdürü İlhami Keleş, "Saha Sohbetleri" kapsamında Yusuf Akbaba'nın konuya ilişkin sorularını cevapladı:

"BMC Power'ın geliştirdiği 1.000hp güç grupları (UTKU) artık kullanılmaya başlandı.

Şimdi 1.500hp güç grupları (BATU) önden testleri başladı. Hatta bu fuarda bana Mustafa Kaval Bey, BMC Power'ın Genel Müdürü, tankın (ALTAY T1) üzerine yüklenmiş motorların testinden videolar gösterdi. Süreçler ilerliyor. Orada da dışa bağımlılığımız ortadan kalkıyor olacak."

https://x.com/TyrannosurusRex/status/1960673494745727225?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Fuarda  BMC standında iken BMC Power BATU Proje Müdürü ile Sn. Kubilay YILDIRIM Beyin sohbetini denk gelmiştim hatta sonradan Kozan Bey de gelmişti.
BATU Güç Grubu'nda 10 testin 7 sinin tamamlandığını, diğer 3 testin de bittiğini sonuçlarının değerlendirildiğini anlatmıştı.  (Uzmanlarıyla Sohbette  Kubilay Bey'e sorarsanız daha detaylı bilgi verir)  Ayrıca artık yurtdışından ismini veremeyeceğim bazı firmalara karşılaştıkları sorunların çözümünde teknik destek de veriyoruz, bizim çözüm önerilerimizle problemleri çözdüler demişti.  (Kişisel düşüncem Güney Kore transmisyon problemlerinin çözülmesini kastetti) Bence çok yakında  BATU dan bazı resmi haberleri almaya başlarız.
Ben şahsen BATU Motorunda problem kalmadığını düşünüyorum, problem varsa transmisyon da vardır ve onun sonuçlarını bekliyorlardır. Belki ilk başta Güney Kore transmisyonları ile Batu Motoru bile olabilir.

Sahi 30 Ağustos Zafer Bayramı 3 veya altı Altay Tankının TSK'ya kabulü veya devri töreni var deniliyordu ne oldu?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz