F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
16 (16.8%)
EF-2000 Tranche3
45 (47.4%)
Rafale
11 (11.6%)
SU-35
13 (13.7%)
MİG-35
4 (4.2%)
SU-57
21 (22.1%)
JF-17 Block3
11 (11.6%)
FC-31
11 (11.6%)

Toplam Oy Verenler: 95

Cezayir ordusu sanki ikinci rus ordusu gibi, aslında oraya da satabiliriz paraları da vardı yanlış hatırlamıyorsam...
Linkback: Ynt: F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Muhtemelen bu dediklerinizin hiç birisi olmaz. Satış anlaşmasında 3. bir ülkeye gönderilmemesi gibi bir maddenin olduğunu düşünüyorum.

Diyelim ki rusların onayını almadan gönderdik ne olur en fazla ?

Sn.Turkay 'ın önerisi aslında mantıklı özellikle  Somali'den çok  Kıbrıs bence çok daha iyi.  Orada kurar ve çalıştırırsın da Akdeniz'in ortasında İsrail'den kalkan her uçağı da çok rahat takip edersin.  Somali de olabilir sonuçta askeri üssümüz var ve fırlatma üssü de kuruyorsak onu korumamız da gerek. Coğrafya mızdan da çıkmış olur ama  öncelikle  yeteri kadar  SİPER ve Hisar'ı envantere almak gerekir.

#4954
S400 hss sistemini Kıbrıs'a göndermemiz  mümkün değil. Bunu yapınca ABD bizi Caatsa dan çıkarmaz.

S400 lerin radar sistemlerini Konya'daki Ehtes sistemine entegre edebiliriz. Burada hem biz hem de müttefik ülkeler Hss sistemlerine karşı tatbikat gerçeklestiriyor. Füzeleri ise Geri dönüşümde imha ederiz. Bu şekilde sorun çözülmüş olur. ABD Türkiye yi Caatsa yaptırımlarından çıkarır.

Bence Bizim için F35 leri almamız öncelikli değil. Esas önemli olan F16 larimizi en azından 2040 lara kadar uçar durumda tutmamız gerekiyor. Bunun içinde Blok 40lara yapısal modernizasyon (12000 saat) yapmalıyız. İkinci olarak ilk üretim Kaan uçakları için F 110 motorlarına ihtiyacımız var. Bu iki sebepten Caatsa yaptırımları kaldırılması bize ciddi kolaylık sağlar.

Sonuç olarak bir süre daha ABD ve Avrupa ile savunmada işbirliğine devam edeceğiz. Bundan sonraki bütün Hava sistemi alımlarımiz ise yerli sistemlerden oluşmali. 2 Filo F 35 ve Eurofighter alımı umarım son dış alimimiz olur 

Neyse,argoda bir laf vardır, o geldi aklıma da yeri burası değil.

Biz hiç kullanamayacağımız, kullanmadığımız S-400'leri niye aldık, şimdi niye kurtulmaya çalışıyoruz, bu sistem için F-35 projesinden neden atıldık vs.

Bunlar zaten defalarca yazılıp çizildi. Belki de son 50 yılın en saçma sapan işlerinden ilk 3'e girer S-400 almak. Harika bir sistem desen değil, kullanmadık, ihtiyacımızı görmedi, o kadar para verdik ve şimdi kurtulma derdindeyiz. Bu sistemi almadan mevcut Hisar ve Siperleri bekleyemez miydik? Pek tabii beklerdik. F-35'leri de peyderpey teslim alıyor olurduk ki kendi ürettiğimiz gövdemiz, alt sistemlerimiz ve bunun yanında kendi mühimmatımızı kullanıyorduk.

S-400 kadar saçma sapan bir iş olamazdı. Artık alanlar bile bu sistemden bir an önce kurtulma gayesinde. Verelim Rusya'ya geri olsun bitsin. Karşılığında da birkaç milyar m3 doğalgaz alırız olur biter.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren defenceturk.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz
mekan bizim almanya chat sohbet cinsel chat sohbet mobil sohbet dini chat