Mehmet Ali Birandın sunduğu bir belgesel vardı ben de. Gerçekten de 60 larda iş kızışınca düşünülmüş ama bakılmış işin altından kalkamıyacaz ve hazırlık başlanmış, 74 te ise biz harekatı başladığımız zaman yunanlılar orduları karşılaştırmışlar yapacak bir şey yok. Hatta gönderdikleri uçakları bilerek kendileri tahrip edip düşmüş süsü veriyorlarmış savaşa sürüklenmemek için.
Efsaneasker burada ne anlatıyosun karıştırmışsın birbirine hiçbir anlam çıkaramadım... 
..."Kıbrıs'ta 1974'teki Yunan albaylar cuntası darbesi... Sonra Türkiye'nin Barış Harekatı... Ve ardından yaşanan süreç."...
Olayın konu bu budur. Açıklamam aşağıda

Türkiye'nin Barış Harekatı'nda Türkiye ile savaşsaydık, yenerdik diyor Dimitri Yuannides. Ben de diyorim ki Türkiye kriz ilk patladığında sorunu çözmek için uğraşırken savaşı düşünmedi değil ama 60 larda Yunanistanla kapışcak durumumuz yokmuş. 74 e harekata kadar 10 yıla yakın hazırlık yapılımış. Eğer biz bu çalışmaları başlatmasaydık yenerlerdi. Belgeselde de buna yer verilmişti. Yunanlılar 74 e gelindiğinde savaşa girsek ne yaparız diye oturup düşünmüşler ve doğrudan savaşa girmenin imkansız olduğunu görmüşler. Bu yüzden bir açıdan Dimitri Yuannides dediklerine katılsam da 74 de bizi yenemezlerdi. Hiç bir şey yapamayacakları için doğrudan, gönderdikleri yardım uçaklarını bilerek kendileri tahrip edip düşmüş süsü veriyorlarmış savaşa sürüklenmemek için.
İşte yazı ile yorumun bağıntısı

.